Αλγέρι(1938)
(Algiers)  Πρώτη προβολή: 16-07-2020

64 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στη δαιδαλώδη και επικίνδυνη Κάσμπα του Αλγερίου κρύβεται ο περίφημος ληστής Πεπέ λε Μόκο, που προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία που τον καταζητεί. Ο Πεπέ γνωρίζεται με την όμορφη Γαλλίδα τουρίστρια Γκαμπί, η οποία περνάει τις διακοπές της στο Αλγέρι. Την ερωτεύεται και θέλει να την ακολουθήσει στο Παρίσι, αλλά η Αλγερινή ερωμένη του θα τον προδώσει στην αστυνομία. Ριμέικ της γαλλικής ταινίας «Πέπε λε Μόκο» του 1937.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Τζον Κρόμγουελ
Πρωταγωνιστούν:Σαρλ Μπουαγιέ, Χέντι Λαμάρ, Σίγκριντ Γκούρι
Διάρκεια:96
70
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2020-07-08
Κλασικό αστυνομικό νουάρ με γοητευτικούς και μυστηριώδεις χαρακτήρες, το οποίο αν και είναι γυρισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε στούντιο, καταφέρνει να μεταδώσει την κλειστοφοβική, παραμυθένια ατμόσφαιρα των αναρίθμητων Κάσμπα, των αραβοβερβερικών πόλεων του Μαχρέμπ (Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο), στο βορειοδυτικό άκρο της αφρικανικής ηπείρου.
65
Κωστής Δ. Μπίτσιος
apotis4stis5.com
2020-07-06
Πολύ καλή η ασπρόμαυρη φωτογραφία του Κινέζου James Wong Howe (Funny Lady, 1975), η οποία προσδίδει μυστήριο και στους τρεις πρωταγωνιστές. Ο Boyer γοητεύει με την προφορά του και η Lamarr καθιερώνεται ως σειρήνα του Hollywood.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2020-07-04
Στιλιζαρισμένο, στιβαρό και πιστό στο μελοδραματικό συναισθηματισμό του κλασικού Χόλιγουντ.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2020-07-02
Το «Αλγέρι» προτάθηκε για τέσσερα Οσκαρ και εξακολουθεί να γοητεύει, όχι τόσο όμως όσο η σχετικά παρεμφερής «Καζαμπλάνκα» που θα γυριζόταν μερικά χρόνια αργότερα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση