Οι Αντίπαλοι(2024)
(Challengers)  Πρώτη προβολή: 25-04-2024

72 Βαθμολόγιο
με βάση 35 κριτικές
8.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Τάσι είναι μια δυναμική, πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν προπονήτρια που δεν απολογείται για τις μεθόδους της εντός και εκτός γηπέδου. Είναι παντρεμένη με έναν πρωταθλητή, ο οποίος δέχεται απανωτές ήττες. Η στρατηγική της για την ανάκαμψη του συζύγου της παίρνει αναπάντεχη στροφή όταν εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με τον ξοφλημένο Πάτρικ -τον πρώην καλύτερό του φίλο και παλιό σύντροφο της Τάσι.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Λούκα Γκουαντανίνο
Πρωταγωνιστούν:Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ
Διάρκεια:131
90
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2024-04-20
Στο "Challengers", οι Guadagnino και Kurtzikes συνθέτουν ένα κινηματογραφικό έργο τέχνης, που ιντριγκάρει για την πλοκή του, σαγηνεύει για την αισθητική και τη μουσική του και καθηλώνει για τις ερμηνείες, αφήνοντας ήδη ανεξίτηλο σημάδι ανάμεσα στις κυκλοφορίες του 2024.
80
Ρόμπυ Εκσιέλ
FLIX
2024-04-18
Τίποτα το περιττό δεν έχει στα 131 λεπτά της τούτη η σαρωτική ταινία, που ταυτίζει περιπετειωδώς ένα διμερές άθλημα με την ανθρώπινη φύση. Η καλύτερη ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο.
80
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2024-04-16
Εκστατικά ψυχαγωγικό σινεμά, sexiness εκτός ορίων «πολιτικής ορθότητας» και ηθικολογίας, νεανικό καστ που λάμπει, χορευτικά beats που ιδρο-κοπανάνε μέσα σου, δυο-τρεις σκηνές ανθολογίας που σε κάνουν να σκέφτεσαι πόσο χαιρέκακα πρέπει να γλεντούσε το καστ του στα γυρίσματα ο Λούκα Γκουαντανίνο (με προφανή απογείωση το «τριπλό» φιλί).
74
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
2024-04-14
Στην ταινία «Challengers» ο Γκουαντανίνο μετατρέπει κάθε συζήτηση σε έναν αγώνα τένις και κάθε αγώνας τένις είναι και μια ερωτική σκηνή ή μάλλον μια ερωτική αναμέτρηση - κάτι που ενισχύει αισθητικά η μουσική επένδυση που έγραψαν ο Trent Reznor και ο Atticus Ross.
70
Θοδωρής Καραμανώλης
cinemagazine.gr
2024-04-12
Τρεις υπέροχοι πρωταγωνιστές, μοντάζ κι ηχητικός σχεδιασμός για Όσκαρ, γενναίες δόσεις από Άτικους Ρος/Τρεντ Ρέζνορ κι ένα γαργαλιστικό μελό με φόντο τα κορτ του επαγγελματικού τένις. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά της πιο αβίαστα σέξι και διασκεδαστικής ταινίας του Λούκα Γκουντανίνο μέχρι σήμερα.
60
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
2024-04-10
Ο Ιταλός σκηνοθέτης φτιάχνει μια, τελικά, περίπλοκη αθλητική ταινία, που ενδιαφέρεται εξίσου για όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου, και καταγράφει το βαθύ αποτύπωμα του χρόνου και στους τρεις (καλογραμμένους) χαρακτήρες. Η μουσική του Τρεντ Ρέζνορ, φυσικά, βοηθάει.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2024-04-08
Η ταινία δεν είναι μόνο μια αθλητική περιπέτεια ή ένα ανταγωνιστικό ερωτικό παιχνίδι μεταξύ των δύο φίλων με έπαθλο την εντυπωσιακή Ζεντάγια. Κυρίως είναι μια σκληρή αλληγορία για το ακαταμάχητο ερωτικό πάθος και τις απρόσμενες δραματικές συνέπειες, που σημαδεύουν τις ζωές των τριών πρωταγωνιστών.
60
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2024-04-06
Μια mainstream ιστορία ερωτικής ενηλικίωσης που αυτό που την διαφοροποιεί από τον σωρό είναι η καλή σκηνοθεσία, τα ωραία πλάνα και ο ρυθμός που μένει αμείωτος μέχρι τέλους, παρότι δεν πάει σε μονοπάτια που δεν έχεις φανταστεί.
50
Ορέστης Μαλτέζος
Filmy.gr
2024-04-04
Ο Γκουαντανίνο, όπως συνηθίζει, σκηνοθετεί με υψηλό στιλ και αυτοπεποίθηση, αλλά είναι κάτι που δεν του βγαίνει πάντα σε καλό, γιατί όσο ευφάνταστη και ανεπτυγμένη είναι η ιστορία που αφηγείται, πολλές φορές ξεχνάει να αποδείξει ότι αξίζει την προσοχή του θεατή παρά τις εντυπωσιακές σκηνοθετικές του τεχνικές.
40
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2024-04-02
Μια ταινία εντυπωσιασμού παρά ουσίας, η οποία γίνεται ιδιαίτερα κουραστική με τα συνεχόμενα φλασμπάκ που δεν έχουν τελειωμό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση