Η Βασίλισσα Της Ερήμου(2015)
(Queen of the Desert)  Πρώτη προβολή: 18-08-2016

35 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Γερτρούδης Μπελ, συγγραφέα, και απεσταλμένης των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Werner Herzog
Πρωταγωνιστούν:Nicole Kidman, James Franco, Damian Lewis, Robert Pattinson
Διάρκεια:128
50
Λήδα Γαλανού
FLIX
2014-06-20
Αν κάνεις τρικάσετο, ας το κάνεις όπως ο Βέρνερ Χέρτσογκ κι η Νικόλ Κίντμαν!
40
Άντα Δαλιάκα
ΣΙΝΕΜΑ
2014-06-18
Προσεγγίζοντας την αγιογραφία, εντυπώνεται στο νου για τα υπέροχα τοπία και την αγέρωχη Κίντμαν που στέκεται στο ύψος της φήμης της υποδυόμενη μια πολύ νεότερή της γυναίκα απέναντι στους αμήχανους Τζέιμς Φράνκο και Ρόμπερτ Πάτινσον.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2014-06-16
Ο σκηνοθέτης δίνει έμφαση στους έρωτες της Μπελ με διάφορους τύπους και δίνει στην ταινία διαστάσεις κινηματογραφικού Αρλεκιν που κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλέσει πλήξη ακόμη και στους αναγνώστες των Αρλεκιν.
30
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
FreeCinema
2014-06-14
Προφανώς, η ίδια η Μπελ ήταν μια πολύπλοκη, δυναμική και άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, μπροστά από την εποχή της, όμως, στην ταινία του Χέρτσογκ δεν υπάρχει παρά μόνο το φάντασμά της. Μόνο οι επεξηγηματικοί τίτλοι τέλους δίνουν την πραγματική διάσταση της παρουσίας της στην ιστορία.
30
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2014-06-12
Ο Γερμανός ξέρει να προσαρμόζεται στο περιβάλλον και τα αντικείμενα του φακού του, από τον σκληρό Κλάους Κίνσκι μέχρι τις φονικές αρκούδες – πολλοί υποστηρίζουν πως ο Κίνσκι υπήρξε πιο απρόβλεπτος και επικίνδυνος και από τα άγρια θηρία. Λογικά, η Βασίλισσα της Ερήμου θα έπρεπε να ρισκάρει και να τολμήσει. Αντιθέτως, ποντάρει πολύ στον ρομαντικό χαρακτήρα της Μπελ και ξοδεύει το πρώτο μέρος σε ένα ελάχιστο πειστικό συνταίριασμα της Μπελ με τον πρώτο της έρωτα, που υποδύεται ο τελείως λάθος για τον ρόλο και εκτός τόπου και χρόνου, συνεχώς μορφάζων με γλυκερή συγκατάβαση, Τζέιμς Φράνκο.
20
Γιάγκος Αντίοχος
αθηνόραμα
2014-06-10
Αν και ο Χέρτζογκ βρίσκεται στο στοιχείο του –η σχέση ανθρώπου, Ιστορίας και φύσης–, η στείρα ακαδημαϊκή του προσέγγιση και το αφελές σενάριο σπρώχνουν αυτό το ξέπνοο βιογραφικό δράμα στα όρια του ένοχα απολαυστικού κιτς.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση