Η Χαμένη Πόλη Του Ζ(2016)
(The Lost City of Z) | Πρώτη προβολή: 08-06-2017

56 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Βρετανός εξερευνητής Percy Fawcett ταξιδεύει στον Αμαζόνιο το 1906 και ανακαλύπτει αποδείξεις για την ύπαρξη ενός αγνώστου αλλά προχωρημένου πολιτισμού. Σε μία αχαρτογράφητη περιοχή της Βολιβίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους o Percy βρίσκει πολυκαιρισμένα κεραμικά θραύσματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας χαμένης πόλης. Όταν επιστέφει στην Αγγλία και ανακοινώνει τα ευρήματα του για την πόλη που αποκαλεί «H ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ Ζ» , χλευάζεται από τον υπόλοιποι επιστημονικό κύκλο. Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της δυναμικής συζύγου του αποφασίζει να οργανώσει μία νέα αποστολή, να επιστρέψει στον Αμαζόνιο και αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Στο ταξίδι ακολουθεί ο πλούσιος εξερευνητής James Murray. Μαζί θα αντιμετωπίσουν απίστευτες προκλήσεις και τις περιπέτειες τους θα ακολουθήσουν μέσα από τις εφημερίδες της εποχής 40 εκατομμύρια αναγνώστες, μέχρι την μυστηριώδη εξαφάνιση τους το 1925. Μία επική ιστορία θάρρους και πάθους.

Είδος:Βιογραφία, Δράσης, Περιπέτεια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:James Gray
Πρωταγωνιστούν:Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland
Διάρκεια:141
60
Νίκος Παλάτος
2014-06-20
Παλαιάς κοπής ταινία εξερεύνησης ενός άγνωστου κόσμου, περισσότερο φτιαγμένη για το ενήλικο κοινό, καθώς οι ρυθμοί της, χωρίς να είναι χαρακτηριστικά αργοί, δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνους ενός mainstream θεάματος για την πιτσιρικαρία, η οποία επίσης θα βαρεθεί το «ξεχείλωμα» της διάρκειας σε σχεδόν δυόμισι ώρες.
60
Αγγελική Στελλάκη
2014-06-18
Ο Τζέιμς Γκρέι διασκευάζει το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Γκραντ και παρά το γεγονός ότι η Χαμένη Πόλη του Ζ υπολείπεται από το να είναι μια πραγματικά σπουδαία ταινία και κινείται περισσότερο στους ρυθμούς μια συμβατικής βιογραφίας, έχει αρκετά συναρπαστικά στοιχεία.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2014-06-16
Πέρα από το ιστορικό πλαίσιο και του αληθινού γεγονότος το οποίο καταγράφει, η ταινία υπερασπίζεται την προσπάθεια κατάκτησης του ονείρου, όποιο και αν είναι τελικά αυτό.
50
Λήδα Γαλανού
2014-06-14
O Τζέιμς Γκρέι, για καλό ή για κακό, είναι ένας σκηνοθέτης με σταθερή αισθητική, με αγάπη για τις κλασικές τεχνικές του σινεμά (και το φιλμ των 35mm) και με συγκεκριμένες ιδεολογικές και ηθικές αρχές - κι όλα αυτά τα εφαρμόζει και στη νέα του ταινία, παρότι όχι στον πιο πετυχημένο του συνδυασμό.
50
Χρήστος Μήτσης
2014-06-12
Ευαίσθητη κι επικεντρωμένη στους χαρακτήρες, αλλά άνευρη και αναποφάσιστη αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση