Wonder Wheel(2017)
Πρώτη προβολή: 07-12-2017

58 Βαθμολόγιο
με βάση 29 κριτικές
7.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Το «Wonder Wheel» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του '50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Γούντι Αλεν
Πρωταγωνιστούν:Κέιτ Γουίνσλετ, Τζιμ Μπελούσι, Τζούνο Τεμπλ,, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ
Διάρκεια:101
80
Ακης Καπράνος 
ΤΑ ΝΕΑ
2017-12-20
Δεν είναι πως πρόκειται για ένα επιστέγασμα της μέχρι τώρα φιλμογραφίας του, αλλά το «Wonder Wheel» μαρτυρά μια σκηνοθετική ωριμότητα που είναι απόλαυση να τη βλέπεις, έστω και στοιβαγμένη ανάμεσα σε κόμικ ήρωες και φιλμικούς (παμπάλαιους) «νεοτερισμούς».
70
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2017-12-18
Με τον διευθυντή φωτογραφίας Βιτόριο Στοράρο σπουδαίο σύμμαχό του, ο Γούντι Αλεν ανακατεύει όλα αυτά τα πρόσωπα όπως μόνον αυτός ξέρει να κάνει και το αποτέλεσμα είναι ένα μεστό και με ελάχιστο χιούμορ δράμα, στο οποίο βρίσκεις αποχρώσεις Ντάγκλας Σερκ, Ευγένιου Ο' Νιλ και Τενεσί Ουίλιαμς (θες, δεν θες, θα θυμηθείς κάπου το «Λεωφορείον ο Πόθος»).
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2017-12-16
Η έμπειρη, κυριολεκτική Γουίνσλετ είναι σχεδόν άριστη παίζοντας μια άπειρη ηθοποιό με συνεχείς εκρήξεις και ραγισμένη φιλοδοξία, ένα ιδιαίτερο πορτρέτο μιας μάλλον ατάλαντης Μοιραίας που ο Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης τακτοποιεί υπέρ το δέον, αντί να ανοίξει ένα παράθυρο στο αγαπημένο του Τυχαίο. Πηγή: www.lifo.gr
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2017-12-14
...ένα καθημερινό και ταυτόχρονα bigger than life θέαμα, ένα σκληρό δράμα που ίσως είναι απλώς μια ιστορία που σκαρφίστηκε ένας επίδοξος συγγραφέας, κι ένας Γούντι Άλεν απ' τα παλιά, ο οποίος χαρίζει στην Κέιτ Γουίνσλετ τον καλύτερο ρόλο της τα τελευταία χρόνια.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2017-12-12
Με μια εξαίσια ως συνήθως σκιαγράφηση χαρακτήρων, εύστοχη ανάπλαση της πιο αγαπημένης του ρετρό γωνίας στη Νέα Υόρκη και μια αποτελεσματική σύζευξη σύγχρονης τραγωδίας και αισθηματικού ρομάντζου, ο Άλεν μιλάει και πάλι για χαμένα όνειρα και αδιέξοδους έρωτες που περισσότερο κι από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, συνθλίβουν τις ζωές των ανθρώπων του περιβάλλοντος τους.
60
Ρόμπυ Εκσιέλ
FLIX
2017-12-10
Ο Γούντι Aλεν επιστρέφει στα μοτίβα του κλασικού αμερικανικού θεάτρου και τον «νεροχύτη» της Τζάσμιν, με ανάμικτα αποτελέσματα.
50
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2017-12-08
Ο Γούντι Αλεν κάνει, απροκάλυπτα, τη δική του, αρκετά θεατρική, αναφορά στον Γιουτζίν Ο'Νιλ (μετά τον Τένεσι Γουίλιαμς της «Θλιμμένης Τζάσμιν»), αλλά το δράμα του επενδύει στο κλισέ χωρίς να το ανατρέπει ή να το υπονομεύει, καταλήγοντας με μια ιστορία χωρίς ένταση κι ενδιαφέρον.
40
Λουκάς Κατσίκας
cinemagazine.gr
2017-12-06
Είτε από δημιουργική κόπωση είτε από καθαρή τεμπελιά ο Γούντι Άλεν δείχνει να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις τύχες των ηρώων του ή ολόκληρης της ταινίας του.
30
Έλενα Χρηστοπούλου
Πρώτο Θέμα
2017-12-04
Ακόμα κι αν αγνοήσει κανείς τους προφανείς παραλληλισμούς με τη ζωή του Άλεν (ο ρομαντικός καλλιτέχνης που ερωτεύεται τη νεότερη γυναίκα), δεν μπορεί με τίποτα να ξεπεράσει την αρλεκινίστικη εκδοχή του Τενεσί Γουίλιαμς που είναι το «Wonder Wheel», με την έντονη φωτογραφία του Βιτόριο Στοράρο να μη βοηθάει στο παραμικρό την κατάσταση.
20
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2017-12-02
Όχι και η χειρότερη σε σύγκριση με άλλες πρόσφατες αποτυχίες (κομψός χαρακτηρισμός) του Γούντι Άλεν, το «Wonder Wheel» θα ικανοποιήσει κάποια μερίδα θεατών που... ηδονίζονται απλά και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του σκηνοθέτη, ο οποίος εδώ αστοχεί καταστροφικά ακόμη και στις γυναικείες ερμηνείες (σήμα κατατεθέν του).
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση