Molly's Game(2017)
Πρώτη προβολή: 04-01-2018

61 Βαθμολόγιο
με βάση 30 κριτικές
7.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η αληθινή ιστορία της Μόλι Μπλουμ που από σκιέρ των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκινά να δουλεύει ως υπεύθυνη ενός χώρου στον οποίο διοργανώνονται παρτίδες πόκερ με υψηλά πονταρίσματα και στις οποίες συμμετέχουν κινηματογραφικοί αστέρες, επιχειρηματίες και διαβόητοι μαφιόζοι. Επί μία λαμπερή δεκαετία η Μόλι απολαμβάνει την επιτυχία, μέχρι που συλλαμβάνεται από 17 πράκτορες του FBI και έρχεται αντιμέτωπη με εγκληματικές κατηγορίες.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Άαρον Σόρκιν
Πρωταγωνιστούν:Τζέσικα Τσαστέιν, Ίντρις Έλμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα
Διάρκεια:140
70
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2018-01-20
Έργο απολαυστικό, που παρόμοιό του έχουμε πολύ καιρό να δούμε (και να ευχαριστηθούμε) στο σινεμά. Σενάριο που χαίρεσαι να... ακούς, ικανότατο καστ (η Τζέσικα Τσάστεϊν το τιμάει το ψηλοτάκουνο και το attitude και τα όλα της), ψυχαναλυτικές λεπτομέρειες που χτυπάνε στο ψαχνό, μια κάποια αγωνία για την ετυμηγορία και... έχεις έναν ιδανικό λόγο για να βγεις από το σπίτι!
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-01-18
Η εντυπωσιακή παρουσία της Τζέσικα Τσαστέιν στα σαλόνια που μετέτρεπε σε λέσχες, μια διασταύρωση γαλαζοαίματης και τσατσάς, δίνει αέρα και αληθοφάνεια σε μια ταινία ενδιαφέρουσα αλλά εμφανώς «τοποθετημένη» σε σεναριακά καλούπια.
60
Έλενα Χρηστοπούλου
Πρώτο Θέμα
2018-01-16
Ο σκηνοθετικός ρυθμός του Σόρκιν, αναμενόμενο, ορίζεται και καταπίνεται από τον γραπτό, ο οποίος εδώ μάλιστα συμπεριλαμβάνει κι ένα ασταμάτητο voice-over από την Τζέσικα Τσαστέιν... Αν ήταν πιο στρογγυλεμένος κι ο χαρακτήρας της ολιγοδιάστατης Μπλουμ (πόσο σκληρά προσπαθεί η Τσαστέιν να μας πείσει ότι είναι σκληρή;) θα είχε ολοκληρωθεί το καρέ.
60
Ακης Καπράνος 
ΤΑ ΝΕΑ
2018-01-14
 Σκηνοθετικά, λοιπόν, μπορούμε να απολαύσουμε τη στιβαρότητα της κατασκευής. Και να περάσουμε καλά. Μέχρι εκεί όμως. Και εδώ, η ευκαιρία για κάτι πραγματικά μεγάλο μοιάζει να έχει χαθεί.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2018-01-12
Βασιζόμενος στην πραγματική ιστορία της Μόλι Μπλουμ που έγινε η διοργανώτρια και επόπτρια υψηλών - από άποψης συμμετοχής παικτών αλλά και χρήματος που διακινούνταν στην πράσινη τσόχα- παιχνιδιών πόκερ, ο 57χρονος Σόρκιν διηγείται μια σφιχτοδεμένη περιπέτεια με εσωτερικούς δαίμονες, σαρδόνιο χιούμορ και απρόσμενα ξεσπάσματα βίας.
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2018-01-10
Αληθινή ιστορία μιας σκορσεζικής ηρωίδας, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον καταιγιστικό, σαρκαστικότατο, αλλά υπερβολικά επεξηγηματικό και συγκαταβατικό Άαρον Σόρκιν.
50
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2018-01-08
Με μια έτσι κι αλλιώς συναρπαστική ιστορία στα χέρια του, ο Ααρον Σόρκιν κάνει μια ταινία συμβατική, χωρίς να καταφέρνει να της προσδώσει επιπλέον ιδιαιτερότητα ή να κρίνει λίγο πιο βαθιά τους ανθρώπους που τη στελεχώνουν.
50
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2018-01-06
Με καλές προθέσεις να αποτυπώσει την αληθινή ιστορία μίας γυναίκας που έπαιξε το αμερικανικό όνειρο με τους δικούς της όρους, ο Ααρον Σόρκιν χάνει τις ισορροπίες μεταξύ δικαίωσης κι αγιοποίησης. Και για αυτό και το παιχνίδι.
40
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2018-01-04
Πέρα από την πολύ καλή Τσαστέιν (που διεκδικεί και πάλι τη Χρυσή Σφαίρα για αυτή την ερμηνεία), το «Molly's game» μοιάζει με ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε αλλά χωρίς τον Μάρτιν Σκορσέζε στη σκηνοθεσία. Είναι πολύ γρήγορη αλλά όχι σφιχτή, ενίοτε μπορεί να γίνει κουραστική με τις απανωτές, αδιάφορες λεπτομέρειες γύρω από τα παιχνίδια του πόκερ και η αφήγηση της Τσαστέιν γίνεται σε τόσο γρήγορους ρυθμούς που «χάνεις» πράγματα.
40
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2018-01-02
Παρά τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας (140 λεπτά), την προσπάθεια του Σόρκιν να δώσει ξεχωριστή κοινωνική σημασία στον αγώνα της Μόλι ενάντια στο FBI, καθώς και τους μεγάλους, ατέλειωτους συχνά διαλόγους, η ταινία παρακολουθείται ευχάριστα χάρη, βασικά, στην ερμηνεία της Τζέσικα Τσαστέιν, που δίνει με ζωντάνια και σπιρτάδα τους πνευματώδεις διαλόγους του Σόρκιν, δικαιώνοντας την υποψηφιότητά της στις Χρυσές Σφαίρες.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση