Η Κόρη της Απρίλ(2017)
(Las Hijas de Abril)  Πρώτη προβολή: 15-02-2018

46 Βαθμολόγιο
με βάση 18 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η δεκαεπτάχρονη Βαλέρια είναι έγκυος με τον επίσης νεαρό φίλο της, αλλά δεν έχει ακόμα ενημερώσει τη μητέρα της, Απρίλ. Όταν η ετεροθαλής αδερφή της Κλάρα καλεί τη μητέρα τους για βοήθεια κρυφά από την Βαλέρια, η Απρίλ καταφτάνει με γνήσιο ενδιαφέρον, στήριξη και τρυφερότητα. Όταν όμως το μωρό γεννιέται, γίνεται σύντομα σαφές γιατί η Βαλέρια ήθελε να κρατήσει τη μητέρα της όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Μεξικό
Σκηνοθέτης:Μισέλ Φράνκο
Πρωταγωνιστούν:Έμα Σουάρες, Άνα Βαλέρια Μπεκερίλ, Ενρίκε Αρισόν, Χοάνα Λαρέκι
Διάρκεια:103
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2018-02-20
Δράμα χαρακτήρων με υπόγεια ένταση και απρόβλεπτη εξέλιξη, το οποίο εξετάζει ψυχρά και θαρραλέα τις περίπλοκες, συχνά κάθε άλλο παρά αθώες οικογενειακές σχέσεις.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2018-02-18
Ο Φράνκο χρησιμοποιεί το μελόδραμα για να φτιάξει μια συναρπαστική, με πολλές ανατροπές, βουτηγμένη σε μια μαύρη ατμόσφαιρα, ταινία.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2018-02-16
Ο Μισέλ Φράνκο σχεδιάζει ένα ασυνήθιστο οικογενειακό δράμα, εμπλουτισμένο με κάδρα που χωρίς να αποχωρίζονται την εικαστική αξία τους δίνουν δραματουργική υπόσταση στις πράξεις των ηρώων.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-02-14
Ένα πέπλο ανομολόγητης οικογενειακής δυσλειτουργικότητας πλανάται μέχρι την τελευταία πράξη μιας αργόσυρτης παράθεσης διαπροσωπικών σχέσεων, ώσπου αποκαλύπτεται, με κάποιον τρόπο, τι δεν πάει καλά. Ο Φράνκο ερευνά το αιώνιο μητρικό δέσιμο, αλλά δεν συναρπάζει με τις επιπλοκές του.
40
Έλενα Χρηστοπούλου
Πρώτο Θέμα
2018-02-12
Με την ιστορία μιας ανήλικης εγκύου κοπέλας που μένει με την αδερφή της και αναγκάζεται να φωνάξει την παράξενη μητέρα της για βοήθεια όταν γεννιέται το παιδί, ο Φράνκο καλλιεργεί το μυστήριο και κρατά τις εξηγήσεις (ευτυχώς) για τον εαυτό του. Είναι ικανός σκηνοθέτης, αλλά το σενάριό του σταματά από πολύ νωρίς να πείθει.
40
Πάνος Αχτσιόγλου
cinemagazine.gr
2018-02-10
Το δράμα που αργόσυρτα ξεδιπλώνεται κάτω από τον ήλιο και δίπλα στη θάλασσα του Πουέρτο Βαγιάτα (και στη συνέχεια της πόλης του Μεξικού) δεν φαίνεται να βρίσκει ποτέ το βηματισμό του, αφού η ταινία του Φράνκο μοιάζει περισσότερο με μια επιδέξια αλλά φλύαρη άσκηση ύφους, από την οποία καταλήγεις να μην περιμένεις τίποτε όταν πια φτάσει στο τέλος της.
40
Αντώνης Γκούμας
Cinepivates
2018-02-08
Ο Μισέλ Φράνκο επιλέγει ένα συνηθισμένο θέμα και για να το κάνει περισσότερο ενδιαφέρον τραβά προς την υπερβολή, ενώ η μεγάλη διάρκεια της νέας ταινίας του κουράζει. Θεωρώ ότι είχε ανάγκη από λίγο μάζεμα και πιο συγκροτημένη εστίαση.
30
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2018-02-06
...με εξαντλητικά αργούς ρυθμούς ο Φράνκο καταγράφει στιγμή προς στιγμή αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη στην παρακολούθησή της ιστορία, η οποία στηρίζεται σε μια κραυγαλέα, αν και ενδιαφέρουσα αντίθεση: το θηλυκό στοιχείο βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, φόρτιση και μέσα στις νευρώσεις, ενώ το ανδρικό δείχνει αδρανές, αδιάφορο, ως και ανύπαρκτο.
30
Γιώργος Κρασσακόπουλος
FLIX
2018-02-04
Ο Μισέλ Φράνκο («Μετά τη Λουτσία», «Το Χρονικό Μιας Αθωότητας») στοχεύει για μια ακόμη φορά στο σοκ μα καταλήγει σε κάτι που μοιάζει με βαρετή τελενοβέλα.
20
Βαρβάρα Κοντονή
FreeCinema
2018-02-02
Αν δεν είσαι... μανούλα (#diplhs) στο να αντέχεις την κάθε δηθενιά που κυκλοφορεί εκεί έξω με την ταμπέλα «φεστιβαλικό», να είσαι σίγουρος πως «Η Κόρη της Απρίλ» δεν είναι για εσένα, ούτε καν για την ίδια της Απρίλ εδώ που τα λέμε!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση