Ένα Αξέχαστο Καλοκαίρι(2017)
(Estiu 1993 / Summer 1993)  Πρώτη προβολή: 21-06-2018

61 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
6.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μετά το θάνατο της μητέρας της, η εξάχρονη Φρίντα φεύγει από τη Βαρκελώνη και πηγαίνει να περάσει το καλοκαίρι στην αγροικία του θείου της, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που σε εκείνη μοιάζει ξένο κι εχθρικό.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ισπανία
Σκηνοθέτης:Κάρλα Σιμόν
Πρωταγωνιστούν:Λάια Αρτίγκας, Πάουλα Ρόμπλες, Μπρούνα Κούζι, Νταβίντ Βερντάγκερ
Διάρκεια:97
80
Έλενα Χρηστοπούλου
Πρώτο Θέμα
2018-06-20
Η Καταλανή σκηνοθέτης δημιουργεί μια αυτοβιογραφική ταινία, αλλά επιτυγχάνει κάτι πολύ δύσκολο: ενώ το προσωπικό στοιχείο είναι σαφές, το «Ένα αξέχαστο καλοκαίρι» δεν ξεπροβάλλει ποτέ ως μια άσκηση ψυχανάλυσης της δημιουργού της. Αυτή προφανώς την έχει κάνει ήδη. Αντιθέτως, αξιοποιεί το βίωμα για να αναδείξει τις αισθήσεις, την παιδική οπτική, την καλοκαιρινή ραστώνη, το παιχνίδι, τη σύγχιση, την απόρριψη. Το μετατρέπει σε σινεμά, με λίγα λόγια.
70
Λουκάς Κατσίκας
cinemagazine.gr
2018-06-18
Ένα αυτοβιογραφικό και συγκρατημένα συγκινητικό δράμα και μαζί ένα από τα ομορφότερα κινηματογραφικά ντεμπούτα που έχουμε δει τελευταία.
70
Ρόμπυ Εκσιέλ
FLIX
2018-06-16
Η νεόκοπη Κάρλα Σιμόν δραματοποιεί σημαδιακές στιγμές των παιδικών της χρόνων σε ένα «Καλοκαίρι» πράγματι αξέχαστο.
70
Κατερίνα Ανδρεάκου
FreeCinema
2018-06-14
Ξεχωρίστε αυτή τη μικρή, αλλά τόσο συναισθηματικά δυνατή ταινία από τον... κατιμά της σωρείας των φιλμ που κατακλύζουν τους κινηματογράφους και αυτό το καλοκαίρι, αγνοήστε τον παραπλανητικά (έως και απαράδεκτα) «ξέγνοιαστο» ελληνικό τίτλο και θα ανταμειφθείτε με ένα αυθεντικά τρυφερό, άκρως επιτυχημένο ψυχογράφημα ενός μικρού παιδιού στη σημαντικότερο σημείο κρίσης της νεαρής του ζωής.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2018-06-12
Σκοτεινή και ταυτόχρονα αισιόδοξη, πικρή όσο και ειλικρινής ιστορία ενηλικίωσης, η οποία αποτυπώνει χωρίς γλυκερούς συναισθηματισμούς όλες τις πτυχές του εύθραυστου παιδικού ψυχισμού.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2018-06-10
Ένα ημιαυτοβιογραφικό φιλμ –το ντεμπούτο της Κάρλα Σιμόν κέρδισε 3 Βραβεία Γκόγια μεταξύ των οποίων εκείνο της καλύτερης σκηνοθεσίας, ενώ το φιλμ αποτέλεσε την πρόταση της χώρας για το ξενόγλωσσο όσκαρ– που μετατρέπεται σε μια εξαίσια μελέτη πάνω στα τραύματα της παιδικής ηλικίας.
60
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2018-06-08
Οπλισμένη με δυο αληθινά ακαταμάχητες μικρές πρωταγωνίστριες και μια αποφορτισμένη ειλικρίνεια, η Κάρλα Σιμόν καταφέρνει, στην πρώτη της ταινία, κάτι εξαιρετικά δύσκολο: να αποτυπώσει τη ζωή όπως είναι, με το βάρος και την ελαφρότητά της. Και μαζί να γλυκάνει και να συγκινήσει σαν δυνατή ανάμνηση του θεατή.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2018-06-06
...μια από τις πιο ωραίες, ταυτόχρονα συγκινητικές, διεισδύσεις πάνω στη ψυχολογία του παιδιού.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-06-04
Η σκηνοθέτις Κάρλα Σιμόν συλλαμβάνει τη θλίψη στις τυχαίες, καθημερινές κινήσεις της μικρής ηρωίδας σε ένα δράμα ατμόσφαιρας, με εξαιρετικά ευαίσθητη την τελευταία σκηνή της παιδικής, υπαρξιακής αμηχανίας.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2018-06-02
Η ζωή της Φρίντα στην επαρχία δίνει εφόδια στη σκηνοθέτρια για να φτιάξει ένα ευαίσθητο, λυρικό φιλμ που είναι μάλιστα παρμένο από προσωπικές εμπειρίες της.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση