Οι Πειρατές της Σομαλίας(2017)
(The Pirates of Somalia)  Πρώτη προβολή: 16-08-2018

49 Βαθμολόγιο
με βάση 16 κριτικές
6.5 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η φαινομενικά απίθανη ιστορία του Τζέι Μπαχαντούρ ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του. Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Σέιμουρ Τόλμπιν, ο οποίος και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Bryan Buckley
Πρωταγωνιστούν:Evan Peters, Al Pacino, Melanie Griffith
Διάρκεια:118
60
Τάσος Ντερτιλής
GRAND Magazine
2018-08-20
Μια μικρή αλλά σημαντική και τελικά απολαυστική ταινία.
50
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2018-08-18
Ικανοποιητικό δημοσιογραφικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, που συνδυάζει στοιχεία buddy movie, περιπέτειας και ντοκιμαντέρ, χωρίς να αποφεύγει τις σκηνοθετικές αστοχίες οι οποίες δεν του επιτρέπουν να μας παρασύρει εξολοκλήρου με την αφήγησή του.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2018-08-16
Η όλη προσπάθεια του Μπαχαντούρ, έτσι όπως αποδίδεται από τον σκηνοθέτη Μπράιαν Μπάκλεϊ, υπήρξε ένας αξιοπερίεργος συνδυασμός πάθους, θράσους και θάρρους, ο οποίος καταλήγει σε μια διασκεδαστική περιπέτεια που όπως και ο Μπαχαντούρ προσπαθεί να κατανοήσει την πλευρά των πειρατών, των οποίων η απεικόνιση μέσω των ΜΜΕ ίσως να διακρίνεται από μια προκατάληψη και έλλειψη ακρίβειας.
50
Πάνος Αχτσιόγλου
CINEMAGAZINE
2018-08-14
Αφηγείται με διασκεδαστικό τρόπο μια κατά βάση καθόλου διασκεδαστική ιστορία, αποδεικνύοντας ότι, πολλές φορές στη ζωή, αυτό που μετρά τελικά περισσότερο είναι το σωστό timing.
50
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2018-08-12
Σκηνοθετημένη σαν λαμπερή περιπέτεια, η πραγματική αυτή ιστορία, όσο και συναρπαστική, δεν ξεπερνά ένα περιποιημένο, απλοϊκά διατυπωμένο success story με εξωτικές πινελιές.
50
Τάσος Μελεμενίδης
LiFO
2018-08-10
Ο σκηνοθέτης Μπράιαν Μπάκλεϊ υπερτονίζει την εξωφρενική θέληση και τη μετατροπή του νεαρού από άκακο παιδί σε έναν άνθρωπο που ζει τη ζωή του στα άκρα, φιλτράροντας γεγονότα και φτιάχνοντας μια περισσότερο διασκεδαστική περιπέτεια από όσο θα έπρεπε.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
toSpirto.net
2018-08-08
Η αληθινή ιστορία επίδοξου καναδού ρεπόρτερ, που έζησε με και έγραψε για τους σομαλούς πειρατές, μέσα από μια άνιση αφήγηση, που, όπως κι ο πρωταγωνιστής, άλλοτε συναρπάζει κι άλλοτε κουράζει.
40
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
FLIX
2018-08-06
Στο τέλος, οι «Πειρατές της Σομαλίας» δεν αφορούν τελικά εκείνους που χαρίζουν το όνομά τους στην ταινία αλλά τον άνθρωπο που προσπαθεί να αποτυπώσει την πραγματικότητά τους και αυτό είναι κάτι που όχι απλά σαμποτάρει την αποτελεσματικότητα του φιλμ αλλά και που έρχεται τελείως κόντρα με την ιδεολογία του.
40
Παναγιώτης Παναγόπουλος
FreeCinema
2018-08-04
Μια ιστορία εμμονής που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά προσφέρει πάντα έναν βαθμό ενδιαφέροντος. Κάποιοι δευτερεύοντες χαρακτήρες και το θέμα ίσως αρκούν για να κεντρίσουν την προσοχή σου. Αν, όμως, θέλεις απαραίτητα να συμπαθείς (και) τον κεντρικό χαρακτήρα, οι «Πειρατές της Σομαλίας» δεν θα σου προσφέρουν αυτή την ευκαιρία.
40
Βασίλης Παπαστεργίου
MOVE IT
2018-08-02
Με δύο ώρες διάρκεια και με τα κενά της, αυτή η ταινία, τίμια στις προθέσεις της, δεν είναι ούτε κακή ούτε αδιάφορη. Είναι απλά μία ταινία που απευθύνεται στους Αμερικανούς και την ομιχλώδη αντίληψη τους για τον κόσμο: Μία υδρόγειος στην οποία υπάρχει η Βόρεια Αμερικανική ήπειρος, η Ευρώπη και ο υπόλοιπος πλανήτης καλύπτεται από πολλά και μεγάλα ερωτηματικά. «Εδώ δράκοι», όπως έγραφαν οι μεσαιωνικοί χάρτες για τις ανεξερεύνητες περιοχές.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση