Τι Θα Πει ο Κόσμος(2017)
(What Will People Say)  Πρώτη προβολή: 27-09-2018

59 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. Όταν ο πατέρας της την βρίσκει στο κρεβάτι με το φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Nisha αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Νορβηγία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Δανία
Σκηνοθέτης:Iram Haq
Πρωταγωνιστούν:Maria Mozhdah, Adil Hussain, Ekavali Khanna
Διάρκεια:106
70
Αντώνης Γκούμας
Cinepivates
2018-09-20
Εκρηκτικό κοινωνικό δράμα, με μια δροσερή και θαρραλέα κεντρική ερμηνεία.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2018-09-18
Ξεπερνώντας τα διαπολιτισμικά προφανή και τα κινηματογραφικά κοινότοπα, η Ιράμ Χακ αποκαλύπτει το πώς η οικογενειακή αγάπη μπορεί να γίνει η σκληρότερη –για όλους– φυλακή.
60
Έλενα Χρηστοπούλου
Πρώτο Θέμα
2018-09-16
Το ότι η ιστορία της είναι αυτοβιογραφική, κάνει την ταινία ακόμα πιο συγκλονιστική και δικαιολογεί ενδεχομένως κάποιες τάσεις υπογράμμισης του συναισθήματος - πώς να μην υπερτονίζεται όταν οι συνθήκες το σφίγγουν τόσο;
60
Θανάσης Πατσαβός
FLIX
2018-09-14
Η Πακιστανή μεγαλωμένη στη Νορβηγία Ιράμ Χακ επιστρέφει μετά το «I Am Yours», που ήταν η επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για τα Οσκαρ, με ένα συνταρακτικά αληθινό αυτοβιογραφικό φιλμ για τις δύσκολες σχέσεις ανάμεσα στην παράδοση και την ελευθερία.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-09-12
Η Χακ σκηνοθετεί με όρους θρίλερ και προσωπικής περιπέτειας ένα συχνά υπερβολικά λυρικό δράμα σύγκρουσης αξιών, δίνοντας δυτικόστροφη δυναμική σε μια ακανθώδη κατάσταση, όπου πολλά παιδιά καλούνται να ενσωματωθούν στη νέα τους πατρίδα την ίδια στιγμή που η κοινωνία από την οποία προέρχονται τους έχει μια βίαια αντίθετη γνώμη.
60
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2018-09-10
Σκηνοθετικά αποφεύγεται το μελόδραμα, ενώ και η εκφραστική ερμηνεία της Μαρία Μοζντάχ μαγνητίζει το θεατή.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2018-09-08
Το ρεαλιστικά ειπωμένο χρονικό της αφόρητης, εξαντλητικής, σχεδόν θανάσιμης καταπίεσης που θα ζήσει μια σύγχρονη κοπέλα (Μαρία Μοζντάχ) από τους πακιστανούς γονείς της, μετανάστες στη Νορβηγία (όπου το κορίτσι έχει γεννηθεί).
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
monopoli.gr
2018-09-06
Η Νορβηγίδα πακιστανικής καταγωγής σκηνοθέτιδα Ιράμ Χακ επιστρέφει μετά το «I am Yours», με ένα αυτοβιογραφικό φιλμ για τη δύσκολη εφηβεία της.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
toSpirto.net
2018-09-04
Δεκαεξάχρονη Νορβηγίδα πακιστανικής καταγωγής περνάει του λιναριού τα πάθη εξαιτίας της οπισθοδρομικής, παραδοσιακής οικογένειάς της, σε αυτή την εντυπωσιακά φιλμαρισμένη, αλλά κατά βάθος αβαθή και μονόπλευρα γραμμένη ταινία.
40
Βαρβάρα Κοντονή
FreeCinema
2018-09-02
Βαρύγδουπο δράμα κοινωνικών και φυλετικών προεκτάσεων, το «Τι θα Πει ο Κόσμος» είναι ένα φιλμ φεστιβαλικών προδιαγραφών που το έχεις ξαναδεί ουκ ολίγες φορές. Τσέκαρέ το αν αρέσκεσαι σε αυτού του είδους το σινεμά, αλλά και για την εξαιρετική ερμηνεία της ταλαντούχας Μαρία Μόζντα, εδώ στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση. Μη φανταστείς ότι ο κόσμος θα πει και πολλά, ένα κάποιο σούσουρο όμως μπορεί να το προκαλέσει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση