84 Βαθμολόγιο
με βάση 23 κριτικές
4.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1, 2, 3

Περίληψη

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο Comic της Marvel και ακολουθεί τον David Haller, έναν προβληματικό νεαρό που μεγάλωσε πιστεύοντας ότι είναι σχιζοφρενής, αλλά στην πορεία ανακάλυψε ότι ίσως είναι ο πιο ισχυρός μεταλλαγμένος που έζησε ποτέ.

Είδος:Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:Νόα Χόλεϊ
Πρωταγωνιστούν:Νταν Στίβενς, Ρέιτσελ Κέλερ, Όμπρεϊ Πλάζα, Κέιτι Άσελτον
Διάρκεια:60
Κατάσταση:Ολοκληρώθηκε
90
Στελίνα Θεοδοσοπούλου
IGN Greece
2017-02-20
Το "Legion" αντιμετωπίζει τη σχιζοφρένεια κρατώντας μια ισορροπία, χωρίς να ξεπερνάει τα όρια του καρτουνίστικου ή του προσβλητικού, καθώς η εναλλαγή πραγματικότητας και οραμάτων είναι ένα βασικό θέμα που υπάρχει καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, και λογικά θα χαρακτηρίσει και όλη τη σεζόν.
90
Δημήτρης Πολιτάκης
LiFO
2017-02-18
Έστω και ψήγματα έμπνευσης να διατηρήσει από τον τριπαρισμένο και απολύτως συναρπαστικό πιλότο του, το Legion θα παραμείνει μοναδικό κι ασύλληπτο.
90
Γιώργος Καραλιάς
POPAGANDA
2017-02-16
O 65λεπτος πιλότος μοιάζει σαν μια δήλωση του FX και του Noah Hawley. Είναι αριστουργηματικά σκηνοθετημένο (από τον Hawley), με κινηματογραφική παραγωγή και τρομερό μοντάζ αντάξια (ή και καλύτερα) οποιασδήποτε ταινίας της Marvel.
90
Ηλίας Γεροντόπουλος
Provocateur
2017-02-14
Ακουμπάει στο σινεμά, γιατί θαυμάζει το σινεμά. Είναι το Legion: η πιο cine-lover σειρά που φτιάχτηκε ποτέ!
85
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2017-02-12
Περισσότερο από κάθε άλλη υπερηρωική σειρά ή ταινία είδαμε τελευταία, το «Legion» κρατάει την κόμικ αισθητική του (εμφανίστηκε στο σύμπαν των X-Men το 1985) για να πείσει περισσότερο πως εδώ βρισκόμαστε σε μια πραγματικότητα. Πειραγμένη μεν, αλλά πραγματικότητα.
80
ΓΜ
clickatlife.gr
2017-02-10
Το «Legion» μας μεταφέρει σε μία εσωτερικευμένη Χώρα των Θαυμάτων, με κάθε τρύπα να οδηγεί και σε έναν νέο εφιάλτη, και μετά από το πρώτο επεισόδιο ξέρεις ότι απλά δεν ξέρεις τι συμβαίνει και ενώ κατανοείς ότι ο Χόλεϊ παίζει με το μυαλό σου, το απολαμβάνεις και θες να συνεχίσει να το κάνει αυτό.
80
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2017-02-08
Είναι ένα «τριπάκι» διασκέδασης, που και αποτίει φόρο τιμής σε αισθητική και φόρμες των τελών του '60 και (κυρίως) των αρχών του '70, αλλά και «μεταλλάσσει» το στιλ εκείνης της περιόδου σε ένα άχρονο μα και τόσο φουτουριστικό περιβάλλον το οποίο... δεν ανήκει σε καμία πραγματικότητα!
80
Θοδωρής Δημητρόπουλος
Oneman
2017-02-06
Ο δημιουργός της σειράς, σαν άλλος Sienkiewicz, επιχειρεί να συνθέσει ένα θρασύ, επιθετικό, αποστομωτικά όμορφο κολλάζ εικόνων και χρωμάτων που δεν ακολουθεί τη σύνηθη δομή του genre, ώστε να ζωγραφίσει το πορτρέτο ενός εντελώς ξεχωριστού ήρωα.
80
Γιώργος Πολυμενέας
Ratpack.gr
2017-02-04
Το Legion δεν είναι μόνο «ενήλικος» ηρωισμός με επιδεικτικά υπόρρητο name dropping επιρροών, καταβολών και αναφορών συνοδεία υψωμένου φρυδιού και χιπστερικού ναρκισσισμού. Έχει να πει κάτι. Μιλάει για τη μνήμη, το ποιοι είμαστε και πόσο φυσιολογικοί είμαστε. Μιλάει για τα συναισθήματά μας.
65
Στέργιος Πουλερές
Menshouse.gr
2017-02-02
Το Legion αποδεικνύεται πολύ καλοστημένο. Έχει προσέξει όλες τις λεπτομέρειες που επαυξάνουν την πρόσληψη του θεατή. Η μουσική, η ατμόσφαιρα, μικρά σημεία στο σενάριο. Μετρ και των τριών ο Hawley. Υπάρχει όμως κάτι που χαλάει τη μαγιά. Και δεν είναι ένα οποιοδήποτε κάτι. Είναι ο ίδιος ο πρωταγωνιστής.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση