85 Βαθμολόγιο
με βάση 28 κριτικές
8.7 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1, 2, 3, 4, 5

Περίληψη

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο  της Μάργκαρετ Άτγουντ, (ελληνικός τίτλος, Η Ιστορία της Πορφυρής Δούλης) και διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου τα δικαιώματα της γυναίκας είναι ανύπαρκτα. Οι λίγες γυναίκες που μπορούν να κάνουν παιδιά, γνωστές σαν Handmaids, είναι αναγκασμένες να είναι σκλάβες και να γεννούν παιδιά για τους ισχυρούς άντρες.

Είδος:Δράμα, Επιστ. Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:Μπρους Μίλερ
Πρωταγωνιστούν:Ελίζαμπεθ Μος, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόφσκι, Αν Ντάουντ
Διάρκεια:45-60
90
nikos fekkas
FEKKAS MOVIES
2023-10-20
Η ιστορία καταφέρνει να σε παρασύρει απόλυτα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και σε κάνει να ανυπομονείς για μια αχτίδα ελπίδας, για ένα ξέσπασα και για την λύτρωση!
90
Γεράκου Γιώτα & Στελίνα Θεοδοσοπούλου
IGN Greece
2023-10-18
Χειρότερος εφιάλτης κάθε γυναίκας, ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος και φυλής, μια δυστοπία φρικιαστική για κάθε άνθρωπο και μια ιστορία που εξελίσσεται εις βάθος, κάνοντας κάθε θεατή να ζητάει παραπάνω.
90
Δημήτρης Πολιτάκης
LiFO
2023-10-16
Πρόκειται για κομψοτέχνημα που όμως δεν θυσιάζει στο βωμό του αισθητικού εντυπωσιασμού το σημαντικό συναισθηματικό και ιδεολογικό ειδικό βάρος του κειμένου.
90
Στέργιος Πουλερές
Menshouse.gr
2023-10-14
Στο Handmaid’s Tale έχουμε μια δυστοπία όχι αυτού που θα μπορούσε να εμφανιστεί. Αλλά εκείνου που έχει απαντήσει σε πολλές περιπτώσεις η ιστορική καταγραφή. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του έργου σε σχέση με άλλα.
90
Χρυσαυγή Πατσάκη
MOVE IT
2023-10-12
Η θεματολογία του Handmaid's Tale οδήγησε σε μια πραγματικά αποπνικτική σειρά, που σου κρατά συνεχώς αμείωτο το ενδιαφέρον και παράλληλα σε κάνει να νιώθεις άβολα και ενίοτε σου βγάζει την καρδιά και στη δίνει να τη φας, παρακολουθώντας τα αποτρόπαια αποτελέσματα της παρανοϊκής εξουσίας και της πλήρους καταπάτησης των βασικών δικαιωμάτων μιας πληθυσμιακής ομάδας.
87
Πάνος Κοκκίνης
Oneman.gr
2023-10-10
Η αλήθεια είναι ότι, επειδή το θέμα μου είχε φανεί ψιλοβαρετό, πάλεψα να μη μου αρέσει το 'The Handmaid's Tale'. Δεν τα κατάφερα όμως. Είναι τόσο έξοχα κινηματογραφημένο και το cast τόσο ταιριαστό που πραγματικά δεν μου άφησε επιλογή. Όσο και αν βαραίνει η καρδιά μου καθώς το βλέπω.
80
Βασιλική Γερονίκου
αθηνόραμα
2023-10-08
Ο πρώτος κύκλος του «Handmaid's Tale» προκάλεσε πλήθος πολιτικών συζητήσεων, ύψωσε φεμινιστικές γροθιές και τις «προσγείωσε» με φόρα στα στομάχια των θεατών. Αποτέλεσε ένα λαμπρό δείγμα προσεγμένης υποκριτικής και σκηνοθεσίας στην τηλεόραση, ενώ ταυτόχρονα ερμηνεύτηκε από πολλούς ως μια σκοτεινή ματιά-πρόβλεψη για το μέλλον της ζωής εκτός μικρής οθόνης.
80
Κατερίνα Σιδηροπούλου
Cinepivates
2023-10-06
Τα πλάνα είναι στατικά και κοφτά, με τη φωτογραφία να κινείται σε σκούρους τόνους, κάνοντας ακόμα πιο βαριά την ατμόσφαιρα, ενώ οι κατακόκκινες στολές των Υπηρετριών κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον σου.
80
Θοδωρής Δημητρόπουλος
FLIX
2023-10-04
Η αδιέξοδη δυστοπία του «Handmaid’s Tale» ήταν πάντοτε επίκαιρη, αλλά σπάνια έχει αποδοθεί με τόσο στεγνά καλλιτεχνικές πινελιές, σε μια τόσο στεγνά απάνθρωπη κοινωνική συγκυρία.
80
Χρήστος Χριστακίδης
MAXMAG
2023-10-02
Οι εξτρεμιστικές αλλαγές που εφαρμόστηκαν στους θεσμούς της κοινωνίας του "Τhe Handmaid's Tale" δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έβρισκαν σύμφωνους πολλούς αν συνέβαιναν και στη δική μας πραγματικότητα. Γι' αυτόν τον λόγο, το δυνατό σημείο της σειράς δεν είναι η ατμοσφαιρικότητα που αποπνέει, αλλά πως ορισμένα πράγματα που παρουσιάζει όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο τρομακτικά είναι αλλά συνάμα πόσο αληθινά φαντάζουν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση