Το GameWorld.gr ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό ειδησεογραφικό site για video games. Περιλαμβάνει ειδήσεις, reviews, previews, μόνιμες στήλες, εκπομπές και Forum συζητήσεων για όσα συμβαίνουν στη βιομηχανία. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, το GameWorld είναι ένα ανεξάρτητο online μέσο. Διαθέτει την μεγαλύτερη βάση εγγεγραμμένων χρηστών σε σύγκριση με τα υπόλοιπα gaming sites, τόσο στην ιστοσελίδα του, όσο και στα social networks όπου δραστηριοποιείται.
Στόχος του GameWorld.gr είναι η άμεση και αντικειμενική κάλυψη των νέων games της αγοράς μέσω εκτενών reviews. Καλύπτει τα περισσότερα reviews ανά έτος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μέσα ειδικού τύπου, ενώ παράλληλα διαθέτει την πιο έμπειρη συντακτική ομάδα, που κατά το παρελθόν είχε στελεχώσει τα περιοδικά PC Master, Games, καθώς και άλλα μέσα των ομίλων Πήγασος και 24 Media. Το GameWorld.gr καλύπτει τα gaming δρώμενα εντός και εκτός Ελλάδας, με παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και gaming events.

 

Το τεστ των 20 Ερωτήσεων

1. Ποια είναι η εικόνα που έχετε για το απόλυτο παιχνίδι;
Μάνος Γρυπάρης: Το ιδανικό παιχνίδι εξαρτάται από τα γούστα του κάθε gamer. Υπάρχουν gamers που προτιμούν τα Action-Adventures, άλλοι που είναι RPGάδες ή MMORPGάδες, ένα σημαντικό κομμάτι που προτιμάει τα Sports games, ένα άλλο τα MOBA κ.ο.κ. Συνεπώς τα γούστα πάντοτε διαφέρουν. Για εμένα προσωπικά το ιδανικό παιχνίδι θα έπρεπε σίγουρα να είναι open world, να έχει στοιχεία RPG και μία σύγχρονη μηχανή γραφικών. Τώρα σχετικά με το setting, ας πούμε ένα Action RPG σε post-apocalyptic σκηνικό.
Παντελής Δασκαλέλος: To απόλυτο παιχνίδι είναι απλά το Castlevania: Symphony of the Night και δε νομίζω ότι θα δούμε ποτέ κάτι καλύτερο.

2. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών εκτιμάτε περισσότερο;
Μάνος Γρυπάρης: Τον Shigeru Miyamoto διότι ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του. Συμμετείχε στην κατασκευή των πρώτων κονσολών της Nintendo και δημιούργησε τις σειρές Mario, Donkey Kong, Mario Kart, Zelda και διάφορες ακόμη που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους.
Παντελής Δασκαλέλος: Τον Keiji Inafune

3. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών απεχθάνεστε περισσότερο;
Μάνος Γρυπάρης: Δεν υπάρχει κάποιος που να αντιπαθώ. Ο καθένας δημιουργεί από ένα game και έχει το κοινό του. Αν θα το παίξουμε ή όχι εξαρτάται από τα γούστα μας.
Παντελής Δασκαλέλος: Τον Hideo Kojima, γιατί είναι υπερβολικά ματαιόδοξος. Παρόλα αυτά αναγνωρίζω το έργο του.

4. Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση σε παιχνίδι;
Μάνος Γρυπάρης: Το "You must defeat my Dragon Punch to stand a chance." του Ryu στο Street Fighter 2 μου έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στο μυαλό.
Παντελής Δασκαλέλος: Fight for your father, fight for your legion, fight for Rome από το Ryse: Son of Rome της Crytek.

5. Ποιο παιχνίδι θα θέλατε να ξαναπαίξετε;
Μάνος Γρυπάρης: Η ιστορία του Skyrim πιστεύω ότι μπορεί να τερματιστεί πολλές φορές, με προτίμηση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας.
Παντελής Δασκαλέλος: To πρώτο Mass Effect, χρωστάω ένα playthrrough στο Insane επίπεδο δυσκολίας.

6. Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Μάνος Γρυπάρης: Το Carmageddon. Splatter μέχρι αηδίας. Αλλά είχε φάση.
Παντελής Δασκαλέλος: Το Deadly Premonition.

7. Ποιο είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι;
Μάνος Γρυπάρης: Για άλλη μια φορά θα επιλέξω και εδώ το The Elder Scrolls V: Skyrim. Τεράστια διάρκεια, απλή στην αφήγηση ιστορία και ταυτόχρονα επική, αχανής open world εξερεύνηση.
Παντελής Δασκαλέλος: To Castlevania: Symphony of the Night.

8. Ποιο είναι το πιο εκνευριστικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Μάνος Γρυπάρης: Το Dark Souls 2. Με έκανε έξω φρενών, όχι απλά με την δυσκολία του, αλλά και με το user interface το οποίο η From Software επιμένει να μην αλλάζει σε βαθμό που να μας σπάει τα νεύρα.
Παντελής Δασκαλέλος: Όλα όσα έχουν glitched Achievements.

9. Ποιο παιχνίδι παρατήσατε αμέσως;
Μάνος Γρυπάρης: Το Kinectimals. Χαίρομαι που κάτι Kinect, PlayStation Move και λοιπά casual games έχουν θαφτεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Παντελής Δασκαλέλος: Αμέσως δεν έχω παρατήσει ποτέ κανένα game, θεωρώ πως όλα αξίζουν μια ευκαιρία έστω κι αν προέρχονται από την πιο άσημη εταιρεία ανάπτυξης. Αυτό με το οποίο ασχολήθηκα πολύ λίγο γιατί το βρήκα ανυπόφορο ήταν το Eragon.

10. Ποιο θεωρείτε το πιο υπερεκτιμημένο χαρακτηριστικό στα παιχνίδια;
Μάνος Γρυπάρης: Ανάμεσα σε γραφικά και Co-Op θα επιλέξω το Co-Op. Πιστεύω ότι ελάχιστοι ασχολούνται μαζί του και το να εστιάζουν εκεί κάποιοι developers ενώ θα μπορούσαν να αφιερώσουν χρόνο στο να επεκτείνουν την διάρκεια του παιχνιδιού τους το θεωρώ φάουλ.
Παντελής Δασκαλέλος: Αναμφίβολα τα γραφικά.

11. Ποιο χαρακτηριστικό εκτιμάτε περισσότερο;
Μάνος Γρυπάρης: Ένα καλό σενάριο σπανίζει σήμερα στα games και ελάχιστα έχουν καταφέρει σε αυτό τον τομέα να διακριθούν.
Παντελής Δασκαλέλος: Κανονικά θα έπρεπε να πω το gameplay, αλλά ακόμη κι αυτό δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ένα αξιόλογο soundtrack και πειστικά voice overs.

12. Ποιο παιχνίδι είναι ο μεγαλύτερος μύθος;
Μάνος Γρυπάρης: Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το Baldur's Gate παραμένει αξεπέραστο στο είδος του. Για όσους αγαπούν τα κλασικά RPG.
Παντελής Δασκαλέλος: To Assassin's Creed.

13. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να λυπηθείτε;
Μάνος Γρυπάρης: Υπάρχουν πολλά games που το κατάφεραν. Άκρως συγκινητικές ήταν οι στιγμές του The Last of Us. Οι σχέσεις των πρωταγωνιστών γενικότερα ήταν σωστά δομημένες στο σενάριο.
Παντελής Δασκαλέλος: Εάν θα έπρεπε να πω μόνο ένα game το οποίο κατάφερε να με αγγίξει και να με συγκλονίσει συναισθηματικά θα έλεγα το Ni no Kuni στο PS3.

14. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να χαρείτε;
Μάνος Γρυπάρης: Όλα τα games μας κάνουν να χαιρόμαστε, αλλά η χαρά που ένιωθα όταν κατακτούσα Champions League στο Championship Manager 01-02 πιστεύω δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο.
Παντελής Δασκαλέλος: Το Sunset Overdrive γιατί πολύ απλά το χιούμορ του σπάει κόκαλα.

15. Στον κόσμο ποιου παιχνιδιού θα θέλατε να ζείτε;
Μάνος Γρυπάρης: Για να γίνω λίγο επίκαιρος, θα πω τον κόσμο του Fallout 4. Παρέα με το σκυλάκι μου, θα οχύρωνα το φρούριο και θα ετοιμαζόμουν να θερίσω όποιους raiders περνούσαν.
Παντελής Δασκαλέλος: Στα Forgotten Realms, όπου και λαμβάνουν χώρα αρκετά games όπως το Neverwinter, το Baldur's Gate, το Neverwinter Nights κ.ο.κ.

16. Για ποιο παιχνίδι που παίξατε μετανιώνετε;
Μάνος Γρυπάρης : Για κανένα αφού όλα τα games δίνουν από μία εμπειρία.
Παντελής Δασκαλέλος
:Για κανένα.

17. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας παιχνιδιού;
Μάνος Γρυπάρης: Ο Nathan Drake από την σειρά Uncharted. Είναι ο ήρωας της διπλανής πόρτας.
Παντελής Δασκαλέλος: Ο John Sheppard.

18. Ποιος είναι ο πιο αντιπαθητικός ήρωας παιχνιδιού;
Μάνος Γρυπάρης: Ο Nakahara, το τελικό boss του Shinobi. Όχι μόνο είχε εκνευριστικές τηλεμεταφορές, αλλά αν έχανες από αυτόν τον κερατά στον τελευταίο κόσμο του παιχνιδιού τότε το παιχνίδι δεν σου επέτρεπε να εισάγεις credit και να συνεχίσεις. Απλά τα έχανες όλα και ξεκινούσες από το πρώτο level.
Παντελής Δασκαλέλος: Η Lara Croft και γενικά κάθε γυναίκα ηρωίδα που αποδίδεται σεξιστικά.

19. Ποιος είναι ο καλύτερος τίτλος παιχνιδιού;
Μάνος Γρυπάρης: Το Metal Gear Solid 4 θεωρείται ένα από τα καλύτερα games όλων των εποχών. Αυτή την περίοδο το Metal Gear Solid 5 συνεχίζει επάξια την πορεία της σειράς.
Παντελής Δασκαλέλος: Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. The Soulless Army.

20. Ποιος είναι ο χειρότερος τίτλος παιχνιδιού;
Μάνος Γρυπάρης: Το Hannah Montanah: The Movie. Το είχε γράψει ο συντάκτης μας, Μπάμπης Χαραλάμπους, βάζοντάς του ένα 2.7. Ακόμα μετανιώνω που του στέρησα τον ελεύθερο χρόνο του για αυτό. Μπάμπη με συγχωρείς, ε;
Παντελής Δασκαλέλος: Wet