Το Alt-Tab.gr δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση του PC Gaming στον Ελληνικό χώρο, τον Μάρτιο του 2014. Ωστόσο είμαστε κάτι παραπάνω από ένα μέρος ενημέρωσης. Το Alt-Tab είναι μία αστείρευτη πηγή ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, διεύρυνσης των οριζόντων ενός Gamer αλλά και ενίσχυσης των μέσων δημιουργίας ενός παιχνιδιού. Η ειλικρίνεια, η τεχνογνωσία καθώς και οι ελεύθερες απόψεις είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει και συνεχίζει να μας αναπτύσσει. Είμαστε αποφασισμένοι να το συνεχίσουμε έτσι.

 

Το τεστ των 20 Ερωτήσεων

1. Ποια είναι η εικόνα που έχετε για το απόλυτο παιχνίδι;
Γιώργος Ξενητίδης: Απόλυτη ελευθερία σε έναν τεράστιο κόσμο με πολύπλοκα mechanics για ατελείωτο immersion. Βαθύ όσο δεν πάει, δύσκολο και παράλληλα απαιτητικό gameplay με multiplayer για μέχρι 2-3 άτομα το πολύ, ρεαλιστικό περιβάλλον γεμάτο με "wow factors" και τέλος... όμορφο 3D Vegetation!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Για τους περισσότερους το απόλυτο παιχνίδι είναι εκείνο που συμβαδίζει με την εποχή του και έχει τα τέλεια γραφικά, καθόλου bugs και glitches και ένα ενδιαφέρον και καλογραμμένο storyline. Ενώ αυτά σίγουρα αποτελούν ελκυστικοί παράγοντες, το «απόλυτο» παιχνίδι πρέπει να είναι κυρίως διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό. Μην ξεχνάμε πως τα βιντεοπαιχνίδια είναι πηγές χαλάρωσης και χαράς.

2. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών εκτιμάτε περισσότερο;
Γιώργος Ξενητίδης: John Carmack, κάτι παραπάνω από ένας απλός δημιουργός παιχνιδιών.
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Είμαι ανάμεσα σε Keiji Inafune και Koji Igarashi. Αφού όμως πρέπει να επιλέξω έναν τότε θα πω Keiji Inafune μιας και ήταν εκείνος που έδωσε ζωή σε παιχνίδια που μου κράτησαν συντροφιά κατά την διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας (ήταν εκείνος που έδωσε στον Megaman την μορφή που ξέρουμε σήμερα).

3. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών απεχθάνεστε περισσότερο;
Γιώργος Ξενητίδης: Δύσκολο να καταλήξω κάπου, πάντως είμαι ανάμεσα στον Dean "Rocket" Hall (δημιουργό του DayZ) και στον Markus "Notch" Persson (δημιουργό του Minecraft). Ο πρώτος απατεώνας και ο δεύτερος κλέφτης!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Κάθε δημιουργός έχει το δικό του στυλ, δικές του ιδέες ενώ προσπαθεί να τις υλοποιήσει για δικούς του λόγους είτε αυτοί είναι απλή ματαιοδοξία, είτε προσφορά στους παίχτες, είτε προσωπικοί λόγοι (καλοί ή/και κακοί). Δεν μπορώ να πω πως απεχθάνομαι κάποιον. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μου έχει κάνει κάτι εμένα προσωπικά, που είναι κάτι λίγο δύσκολο να γίνει.

4. Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση σε παιχνίδι;
Γιώργος Ξενητίδης: "I never asked for this" ~Adam Jensen από το Deus Ex: Human Revolution... την χρησιμοποιώ και στην καθημερινή μου ζωή όταν χρειάζεται. Γενικά ό,τι λέει στο Cinematic Trailer του τίτλου είναι αγαπημένο!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: "Would you kindly...". Μια φράση που έχει μείνει στο μυαλό πολλών από εμάς. Εκείνη είναι η στιγμή που ο παίχτης αντιλαμβάνεται ότι δεν πράττει μέσω της δικής του βούλησης αλλά μέσω της χαλιναγώγησης κάποιου άλλου. Εκεί είναι που πέφτει το σαγόνι ενώ ο εγκέφαλος μας προσπαθεί να επεξεργαστεί το τι έχει συμβεί.

5. Ποιο παιχνίδι θα θέλατε να ξαναπαίξετε;
Γιώργος Ξενητίδης: Γενικά κάτι με «1995-feeling...» κάποιο παλιό Adventure παιχνίδι, όπως για παράδειγμα την σειρά του Monkey Island.
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Σίγουρα το Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Ο χαρακτήρας μου είναι εκεί και με περιμένει αλλά ίσως να περιμένει λίγο ακόμα.

6. Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Γιώργος Ξενητίδης: Το Space Engineers. Έκλαψα σε κάποια σημεία από τα γέλια αλλά παρόλα αυτά... Καταραμένα Early Access παιχνίδια!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Afro Samurai 2. Κάθε φορά που σκέφτομαι ότι είχα την "ευκαιρία" να το δοκιμάσω...αναρωτιέμαι γιατί το έκανα.

7. Ποιο είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι;
Γιώργος Ξενητίδης: Outcast. Για την εποχή του ήταν το πιο επαναστατικό παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει. Voxel Graphics με τεράστιους Open-World κόσμους, απίστευτο Immersion και Story, επική μουσική, role-playing στοιχεία... πραγματικά λυπάμαι που δεν πήγε καλά στις πωλήσεις, λόγω απαιτητικών PC Requirements, αν και σε έναν Pentium 2 στα 300Mhz έπαιζε μια χαρά.
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Χωρίς δεύτερη σκέψη θα πω το Monster Hunter. Ήταν το πρώτο παιχνίδι το οποίο με έκανε να περάσω ολόκληρα μερόνυχτα προσπαθώντας να βρω τα αντικείμενα που χρειαζόμουν για να φτιάξω εκείνο το δυνατό όπλο. Είναι μέχρι σήμερα η σειρά στην οποία έχω καταγράψει τις περισσότερες ώρες συνολικά.

8. Ποιο είναι το πιο εκνευριστικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Γιώργος Ξενητίδης: DayZ. Πραγματικά, όχι από άποψη Gameplay, αλλά εξαιτίας του Performance και των BugZ που (ακόμα) έχει.
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: To Binding of Isaac: Rebirth. Κάποιος θα περίμενε να πω κάποιο από τα Super Meat Boy ή Tinertia αλλά όσο σκέφτομαι πως από εκεί που έχω ένα τέλειο run, μπορεί ξαφνικά να βρεθώ νεκρός από ένα μικρό spike tile στο έδαφος με αποτέλεσμα να χάσω όλη την πρόοδό μου... Απογοήτευση..

9. Ποιο παιχνίδι παρατήσατε αμέσως;
Γιώργος Ξενητίδης: Το WildStar. Πάνω στην εγκατάσταση τα παράτησα και λέω "τζάμπα χώρο θα μου πάρει στον HDD". Το ακύρωσα επιτόπου!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Το Wildstar. Γενικά δίνω ευκαιρίες σε παιχνίδια ώστε να μπορέσω να εντοπίσω εκείνο το χαρακτηριστικό που μπορεί να το κάνει ξεχωριστό. Συνήθως το βρίσκω αλλά δεν με κρατάει. Το Wildstar, παρόλο που το βρήκα χαριτωμένο και όμορφο, δεν θέλησα να το ξαναεπισκεφτώ γιατί ήταν κάτι γνωστό, κάτι το οποίο είχα ξαναδεί αλλού.

10. Ποιο θεωρείτε το πιο υπερεκτιμημένο χαρακτηριστικό στα παιχνίδια;
Γιώργος Ξενητίδης: Αρχικά πάει ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού. Ωστόσο, κανένα. Όλα είναι αναγκαία, ακόμα και τα γραφικά και το Art-Style που μερικοί κατακρίνουν.
Θα έπαιζες Witcher 3 με γραφικά και Art-Style του Minecraft; Όχι! Θα έπαιζες όμως σε ένα παιχνίδι με τα γραφικά του Witcher και το gameplay και τα mechanics του Minecraft; OH HELL YEAH! Food for thought!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Ένα θέμα που συζητείται γενικά. Θα πάω με την ομάδα των γραφικών. Εξάλλου, πολλά παιχνίδια έχουν αποδείξει πως δεν χρειάζονται γραφικά επόμενης γενιάς για να περάσεις καλά!

11. Ποιο χαρακτηριστικό εκτιμάτε περισσότερο;
Γιώργος Ξενητίδης: Το Micro-Management, η πολυπλοκότητα. Αλλά πάνω από αυτό βάζω την όλη ατμόσφαιρα που δημιουργείτε με ένα πανέμορφο Soundtrack!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Την μουσική. Αν ένα παιχνίδι χάνει λίγο σε gameplay και ιστορία, η καλή μουσική ίσως καταφέρνει να το σώζει. Ειδικά αν παίζονται τα κατάλληλα κομμάτια την κατάλληλη στιγμή.

12. Ποιο παιχνίδι είναι ο μεγαλύτερος μύθος;
Γιώργος Ξενητίδης: Μακάρι να μπορούσα να επιλέξω 2. Είμαι μεταξύ StarCraft και Dark Souls! Αλλά πιστεύω ο μεγαλύτερος μύθος κρύβεται πίσω από το StarCraft, το οποίο το έχουν βαφτίσει (Blizzard γκούχου γκούχου!) όλοι «competitive». Τα περισσότερα RTS παιχνίδια μπορούν να παιχτούν σε competitive επίπεδο... show them some love!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Παιδικό αλλά γνωστό. Super Mario. Από το πρώτο παιχνίδι της σειράς μέχρι και σήμερα, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν την φαντασία αλλά και την παράνοια του Ιταλού υδραυλικού.

13. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να λυπηθείτε;
Γιώργος Ξενητίδης: Το Advent Rising! Με το ending song (Greater Lights) έριξα και ένα ανδρικό-δάκρυ! Γενικά όλο του το playthrough ήταν WOW!... Καταστροφές, δράση, ρομάντζο, περιπέτεια, επικές μάχες, απόγνωση, χαρά... Damnit, πρέπει να το ξαναπαίξω.
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Αντρικά δάκρυα χύθηκαν για το Final Fantasy VII: Crisis Core. Ενώ το τέλος ήταν γνωστό, αυτό δεν πάει να πει πως δεν ήταν συγκινητικό. Zack...

14. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να χαρείτε;
Γιώργος Ξενητίδης: Όλη η σειρά του Clonk. Έχοντας αφιερώσει άπειρες ώρες σε matchάκια μαζί με οικογένεια (φανταστείτε 3 άτομα πάνω σε ένα keyboard), πιστεύω μου έχει προσφέρει και με διαφορά, πολύ περισσότερη χαρά από οποιοδήποτε άλλο τίτλο.
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Το Battleblock Theater είναι η τέλεια μίξη άμεσου puzzle, αστείου σεναρίου και ακόμα πιο αστείο voice acting. Κάθε φορά που ακούω την φωνή του Stamper δεν μπορώ να κρατήσω τα γέλια μου.

15. Στον κόσμο ποιου παιχνιδιού θα θέλατε να ζείτε;
Γιώργος Ξενητίδης: Little Fighter 2. Ναι, ναι, μπορεί να έχει 1995-feeling με 2D Sprites αλλά είναι παιχνιδάρα επηρεασμένη από το Dragon Ball!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Στον κόσμο του Guild Wars 2. Η Tyria μπορεί να είναι γεμάτη κινδύνους αλλά η ευχαρίστηση του να σφάζεις τεράστιους δράκους με την βοήθεια της αξιόπιστης ομάδας σου, δεν ανταλλάζεται με τίποτα.

16. Για ποιο παιχνίδι που παίξατε μετανιώνετε;
Γιώργος Ξενητίδης: Κανένα! Simple as that...
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Για κανένα. Όλα τα παιχνίδια προσφέρουν κάτι και κυρίως...υπομονή και καλύτερα αντανακλαστικά.

17. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας παιχνιδιού;
Γιώργος Ξενητίδης: Adam Jensen από το Deus Ex... and I asked for this!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Ο Dante της σειράς Devil May Cry.

18. Ποιος είναι ο πιο αντιπαθητικός ήρωας παιχνιδιού;
Γιώργος Ξενητίδης: Ο κάθε generic, badass, φάτσας με μονοδιάστατη προσωπικότητα.
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: O Sigma από το Megaman Χ. Ένας από τους βασικούς κακούς της σειράς αλλά έχω βαρεθεί να τον αντιμετωπίζω συνέχεια. Δεν λέει να πεθάνει με τίποτα.

19. Ποιος είναι ο καλύτερος τίτλος παιχνιδιού;
Γιώργος Ξενητίδης: Age of Empires...
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: O Geralt of Rivia θα είναι περήφανος για μένα αυτή την στιγμή. Για μένα το καλύτερο μέχρι στιγμής είναι το Witcher 3: Wild Hunt. Ένα RPG που θα έπρεπε να υπάρχει στην λίστα μας μιας και μας προσφέρει ατελείωτες ώρες εξερεύνησης, μια ωραία ιστορία όπως και μια πολύ δυναμική Ciri.

20. Ποιος είναι ο χειρότερος τίτλος παιχνιδιού;
Γιώργος Ξενητίδης: Τα παιχνίδια για κινητά μετράνε; Τα περισσότερα από αυτά!
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: Rambo: The Video Game. Ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε να γίνει, τουλάχιστον όχι έτσι. Συνεχόμενα quick time events που δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο νόημα και ένα, ορισμένες φορές, άδικο railshooting gameplay. Γενικά, μείνετε μακριά του.

 

Γιώργος Ξενητίδης (Αρχισυντάκτης)
Λέγομαι Γιώργος Ξενητίδης, είμαι γεννημένος τον Απρίλιο του 1990 και είμαι ένας από τους ιδρυτές και αρχισυντάκτες του Alt-Tab.gr. Το Alt-Tab το ιδρύσαμε μαζί με τον Θάνο Ψαρογένη και τον Απόστολο Μόκα τον Μάρτιο του 2014 με σκοπό την "διαφώτιση" του Έλληνα PC Gamer.
Το Gaming το ξεκίνησα από νεαρή ηλικία και τα πρώτα μου βήματα τα έκανα πάνω σε έναν Spectrum Z80 και Amstrad CPC 128.
Μετά από λίγα χρόνια ανακάλυψα και λάτρεψα το (Super) Nintendo ενώ παράλληλα το Mario αλλά και το Zelda προστέθηκαν στην λίστα με τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Φυσικά η λατρεία μου για τις κονσόλες σταμάτησε εκεί, γιατί το 1998 αγοράσαμε με την οικογένειά μου τον πρώτο μας ηλεκτρονικό υπολογιστή. Χάρις στον πατέρα μου ανακάλυψα τον κόσμο των υπολογιστών ενώ υπήρξε το άτομο το οποίο με παρακίνησε να δημιουργήσω τα δικά μου Games. Στον ελεύθερό μου χρόνο, εκτός από το Games Design που είναι το βασικό μου Hobby, ασχολούμαι και με οτιδήποτε έχει να κάνει με "Δημιουργικότητα" στους υπολογιστές. Από Graphics Design και 3D Modeling μέχρι Animations και VFX.
Αγαπημένα Genres είναι τα παιχνίδια με Role-Playing στοιχεία και ιδιαίτερα τα Strategy Games (Real-Time/ Turn-Based/ Management κλπ.)
Τέλος, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω το YouRate για την υποστήριξή τους και να τους ευχηθώ καλή τύχη και επιτυχία στην φιλοδοξία τους.

 

Παναγιώτης Δημητρακόπουλος (Αρχισυντάκτης)
Γεννημένος τον Ιούνιο του 1991, άρχισα να ασχολούμαι με τα βιντεοπαιχνίδια σε αρκετά μικρή ηλικία ξεκινώντας με το Game Gear και παιχνίδια όπως το Sonic και το Jurassic Park.
Μεγαλώνοντας, το πάθος αυτό εξελίχθηκε σε ενδιαφέρον για τον τρόπο δημιουργία τους και για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Έτσι, στα πλαίσια αυτού του ενδιαφέροντος, σπούδασα στο ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. ως Μηχανικός Υπολογιστικών Συστημάτων με άμεσο ενδιαφέρον στον Προγραμματισμό αλλά και το Graphic Design.
Τα τελευταία δύο χρόνια (2013-2015), εργάστηκα στην Aventurine S.A., εταιρεία υπεύθυνη για την δημιουργία και ανάπτυξη του ελληνικού MMORPG, Darkfall: Unholy Wars. Κατά την διάρκεια της εργασίας μου στην εταιρεία αυτή, ξεκίνησα από τον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών και αργότερα προωθήθηκα στο τμήμα Marketing.
Πριν από περίπου έναν χρόνο, ξεκίνησα να γράφω για το Alt-tab.gr και σήμερα διατηρώ την θέση του αρχισυντάκτη, συμμετέχοντας παράλληλα στην δημιουργία media για ιστοσελίδες όπως το Youtube αλλά και στην προώθηση projects για την σελίδα.