Xplay GR - Pcgamer.gr

 

To Xplay GR δεν είναι ένα ακόμη gaming site. Είναι μια προσπάθεια να παρουσιάσουμε τα νέα από τον χώρο του gaming, με μοναδικό τρόπο, έναν τρόπο που ο κάθε gamer θα παρουσίαζε τα παιχνίδια που παίζει.
Πιστεύουμε ότι τα video games αποτελούν κύριο πυρήνα της τεχνολογίας. Δεν είναι απλά για να περνάμε τον χρόνο μας μαζί τους, αλλά είναι μορφή τέχνης. Επειδή λοιπόν τα παίρνουμε στα σοβαρά, πολλές φορές θα διαβάσατε άρθρα με διαφορετική ματιά από την συνηθισμένη.
Σκοπός του site εκτός από το να προσφέρει αξιόπιστες ειδήσεις και αναλύσεις πάνω στα video games, είναι να αναδείξει τις ελληνικές προσπάθειες και δημιουργίες.

 

 

Το PCgamer.gr είναι πραγματικά το σπίτι του κάθε PCgamer. Εδώ θα βρει ότι χρειάζεται, χωρίς φανφάρες και υπερβολές, για να είναι πάντα ενημερωμένος όχι μόνο για τα νέα της βιομηχανίας, αλλά και των PC.
Μια φρέσκια προσπάθεια, που αναφέρεται στην νέα γενιά των PCgamers, με νέα, διαγωνισμούς, reviews και ό,τι χρειάζεται ένας αυθεντικός fan του pcgaming και της τεχνολογίες γενικότερα.

 

Το τεστ των 20 Ερωτήσεων

1. Ποια είναι η εικόνα που έχετε για το απόλυτο παιχνίδι;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Το απόλυτο παιχνίδι μπορεί να δημιουργηθεί από έναν συνδυασμό πραγμάτων. Καλή ιστορία, στιβαρό gameplay, εξαιρετικά γραφικά, είναι μερικοί από τους παράγοντες που καθορίζουν το επίπεδο ενός παιχνιδιού.

2. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών εκτιμάτε περισσότερο;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, καθώς όπως όλοι μας τους δημιουργούς τους γνωρίζουμε μέσα από τα παιχνίδια τους. Ε, λοιπόν, αυτόν που εκτιμώ περισσότερο, είναι κάποιος που γνώρισα και προσωπικά. Πρόκειται για τον Sam Barlow, δημιουργό των Silent Hills: Shattered Memories και Her Story. Ένας άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα, ιδιαίτερα δημιουργικός , ευθύς και απίστευτα προσιτός. Τα παιχνίδια που δημιουργεί έχουν πάντα την σφραγίδα του, το ύφος του και στοιχεία της προσωπικότητας του.

3. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών απεχθάνεστε περισσότερο;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος δημιουργός που μπορώ να πω ότι «απεχθάνομαι». Σε κάθε παιχνίδι ο δημιουργός καταθέτει την ψυχή του, και δεν μπορώ να αδικήσω κανέναν.

4. Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση σε παιχνίδι;
Στρατής Ζουμπουλιάς: "The right man in the wrong place can make all the difference in the world." Από το Half Life 2.

5. Ποιο παιχνίδι θα θέλατε να ξαναπαίξετε;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Νομίζω όλα τα Call of Duty μέχρι και το 4. Και εδώ θέλω να πω και κάτι ακόμα, ουσιαστικά να κριτικάρω την στρατηγική των εταιριών. Τα shooters ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια μόνο με γεγονότα που αφορούν ένα «παράδοξο» μέλλον. Με ρομπότ, μηχανές κλπ. Η γοητεία όμως, των παιχνιδιών που περιέγραφαν σπουδαίες ιστορικές μάχες είναι πολύ μεγαλύτερη και θα ήθελα να ξαναδώ τους δημιουργούς να ασχολούνται με τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

6. Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Εξωφρενικό; Δε νομίζω ότι μπορώ να χαρακτηρίσω ένα παιχνίδι εξωφρενικό. Εξάλλου αυτός δεν είναι ο ρόλος τους; Να προσφέρουν μια άλλη πραγματικότητα, έναν διαφορετικό κόσμο. Τώρα αν αυτός είναι και ρεαλιστικός είναι άλλη υπόθεση.

7. Ποιο είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Το L.A. Noire. Είναι ένα στυλ παιχνιδιού που έψαχνα χρόνια να παίξω και όταν κυκλοφόρησε πραγματικά το «έλιωσα». Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλα περίπου... 999 παιχνίδια που μου αρέσουν, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι της Rockstar ξεχωρίζει.

8. Ποιο είναι το πιο εκνευριστικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Κερδίζει με διαφορά το Flappy Bird. Φυσικά αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε διάσημο, σχεδόν viral το συγκεκριμένο game. Από μόνο του πάντως το Flappy Bird, είναι ένα case study. Ένα παιχνίδι, που σαν πυροτέχνημα εμφανίστηκε στις ζωές μας, και τόσο εύκολα εξαφανίστηκε. Και όλα αυτά, γιατί ο εγωισμός των παιχτών δεν τους άφηνε να το παρατήσουν!

9. Ποιο παιχνίδι παρατήσατε αμέσως;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Το παιχνίδι που παράτησα αμέσως; Τώρα πρόσφατα κανένα. Όταν όμως ξεκινούσα να παίζω –ας πούμε- πιο σοβαρά παιχνίδια, έκανα μια πολύ «άστοχη» επιλογή, με το Silent Hill στο πρώτο Playstation. Κάτι η μικρή ηλικία μου, κάτι τα τρομακτικά opening cutscenes με την ανατριχιαστική μουσική, με έκαναν να το εγκαταλείψω μια και καλή.

10. Ποιο θεωρείτε το πιο υπερεκτιμημένο χαρακτηριστικό στα παιχνίδια;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Η ανάλυση και τα fps. Όχι ότι δεν μετράνε, αλλά πλέον έχουμε ξεφύγει εντελώς. Θεωρώ ότι έχουμε σταματήσει να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια και αναλωνόμαστε σε συζητήσεις που αφορούν τους developers. Είμαστε gamers και τα παιχνίδια πρέπει να τα κρίνουμε για την διασκέδαση που μας προσφέρουν και όχι τόσο για τις τεχνολογικές λεπτομέρειες τους.

11. Ποιο χαρακτηριστικό εκτιμάτε περισσότερο;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Gameplay και ιστορία. Απλά και ξεκάθαρα. Όταν τα δύο αυτά συνδυάζονται, τότε δημιουργούν εκείνη την απόσταση από την μετριότητα στην ποιότητα.

12. Ποιο παιχνίδι είναι ο μεγαλύτερος μύθος;
Στρατής Ζουμπουλιάς: «Μυθικά» παιχνίδια δεν υπάρχουν, γιατί τότε αδικούμε τα νέα IPs και τα μελλοντικά που θα δημιουργηθούν. Όμως αυτό που συμβαίνει με τη συνέχεια της σειράς Half Life αγγίζει τα όρια του «μύθου» και σίγουρα επηρεάζει την απόφαση της Valve για ένα Half Life 3. Το παιχνίδι έχει φτάσει στο απόλυτο σημείο hype, και σίγουρα υπάρχει σκεπτικισμός για το αν (και όποτε) το παιχνίδι κυκλοφορήσει θα εκπληρώσει τα όνειρα των παιχτών που το περιμένουν.

13. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να λυπηθείτε;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Είναι δύο, το The Last of Us και το Fallout 4. Οι ιστορίες των δύο είναι τόσο συγκινητικές, που προκαλούν αναπόφευκτα ένα δέσιμο με τους πρωταγωνιστές.

14. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να χαρείτε;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Όλα τα Championship – Football Manager. Η χαρά του να σηκώνεις το Πρωτάθλημα (ή το Champions League) με την αγαπημένη σου ομάδα, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη χαρά.

15. Στον κόσμο ποιου παιχνιδιού θα θέλατε να ζείτε;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Στις ιστορικές περιόδους που αναφέρεται η σειρά Assassin's Creed. Κάτι η ιστορικότητα των γεγονότων, κάτι όλα αυτά τα παραφυσικά και μεταφυσικά που περιγράφει η σειρά μαζί με την συνωμοσιολογία των εποχών με εξιτάρουν!

16. Για ποιο παιχνίδι που παίξατε μετανιώνετε;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Για κανένα. Κάθε παιχνίδι που παίζω έχει κάτι να μου προσφέρει, ακόμη και το χειρότερο από αυτά.

17. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας παιχνιδιού;
Στρατής Ζουμπουλιάς: O Cole Phelps του L.A. Noire και o Dominic Santiago του Gears of War 2.

18. Ποιος είναι ο πιο αντιπαθητικός ήρωας παιχνιδιού;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Για ευνόητους λόγους, όλοι οι «κακοί» χαρακτήρες που έχω αντιμετωπίσει σε κάθε παιχνίδι. Ξεχωρίζω πάντως τον Hwoarang από το Tekken, γιατί αν ο αντίπαλος σου ήξερε να τον χειρίζεται, τότε μπορούσε να σε νικήσει χωρίς να κάνεις ούτε hit!

19. Ποιος είναι ο καλύτερος τίτλος παιχνιδιού;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Το Grand Theft Auto. Ολόκληρη η σειρά, με κάθε νέο παιχνίδι που φέρνει να προκαλεί μια «μίνι» επανάσταση στην gaming βιομηχανία.

20. Ποιος είναι ο χειρότερος τίτλος παιχνιδιού;
Στρατής Ζουμπουλιάς: Το Rambo: The Video game. Το περίμενα με ανυπομονησία, αλλά κατέληξε σε απογοήτευση.

 

Στρατής Ζουμπουλιάς
Γεννήθηκα τον Μάιο του 1990 και από πολύ μικρός ασχολούμαι με τα video games. Έχοντας σπουδάσει Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πλέον συστήνομαι σαν σύμβουλος επικοινωνίας και συνεργάζομαι με διάφορες υπηρεσίες και εταιρίες.
Τα video games είναι η αγαπημένη μου ενασχόληση, και με αυτό στο μυαλό άνοιξα το 2013 το Xplaygr.com, το οποίο από τότε αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες, οι οποίοι μήνα με τον μήνα αυξάνονται.
Το 2014 άνοιξε τις πύλες του και το PCgamer.gr μια διαφορετική προσπάθεια ενημέρωσης για όλους τους fans του PCgaming!
Εκτός από αυτά, έχω γράψει και το βιβλίο «Ιστορίες για gamers» μια συλλογή άγνωστων ιστοριών από την βιομηχανία των video games.