Videogames, anime, comic books, βιβλία φαντασίας και τρόμου… Πράγματα τα οποία έχω αγαπήσει και αποτελούν μέρος της ζωής μου! Πως να μην καταλήξω να γράφω για αυτά;

Και κάπως έτσι, το 2015, «γεννήθηκε» το Gamepad.gr … Και με μια σειρά από μεταμορφώσεις και αλλαγές, έγινε το «μέρος» όπου εκφράζω τις σκέψεις, τις αγωνίες και τις “ανακαλύψεις” μου για τα παραπάνω, μέσα από άρθρα γνώμης, αφιερώματα και reviews…
Εκεί που βγάζω τα εσώψυχα μου ρε παιδί μου!
Thank you all for the Ride!
Γιώργος Παύλου

 

 Το τεστ των 20 Ερωτήσεων

 

1. Ποια είναι η εικόνα που έχετε για το απόλυτο παιχνίδι;
Γιώργος Παύλου
Αυτό και αν είναι δύσκολη ερώτηση… Δεν θα αναφερθώ στο προφανές που είναι ότι πρέπει να έχει καλό Gameplay αφού το θεωρώ δεδομένο (είναι σαν να συζητάμε ποιο είναι το απόλυτο καράβι και να δηλώνουμε ότι πρέπει να… επιπλέει).
Για μένα το απόλυτο παιχνίδι είναι αυτό που θα καταφέρει να σε «αιχμαλωτίσει» με τον κόσμο του και την υπόθεση του, που θα σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις ξανά και ξανά μπροστά στην οθόνη σου για να δεις τι θα γίνει παρακάτω, που θα σε κάνει να δεθείς με τους χαρακτήρες του και θα σου δώσει αυτή την αίσθηση που δεν μπορεί να σου δώσει κανένα αφηγηματικό μέσο (βιβλία, ταινίες κτλ): Τον έλεγχο της μοίρας τους.

2. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών εκτιμάτε περισσότερο;
Γιώργος Παύλου
Tον δημιουργό της σειράς Metal Gear Solid, Hideo Kojima! Είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτεί ότι σχεδόν όλα τα παιχνίδια της σειράς είναι αυτό που λέμε «Flawed Gems» (σε άπταιστα ελληνικά). Παρόλα αυτά, το παθός που δείχνει στην ανάπτυξη του κάθε τίτλου, οι καινοτομίες που φέρνει η κάθε του δημιουργία και ο μοναδικός τρόπος που παραβιάζει τον «Τέταρτο τοίχο» μεταξύ παίχτη και παιχνιδιού έχουν κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό μου!

3. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών απεχθάνεστε περισσότερο;
Γιώργος Παύλου
Μετά το φιάσκο του Mighty Number 9, o Keiji Inafune! Ο άνθρωπος λειτούργησε σαν τυχοδιώκτης! Χρησιμοποίησε την φήμη του, ως δημιουργό του MegaMan και την αγάπη του κόσμου για την σειρά, για να αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά μέσα από το kickstarter και, μετά από αμέτρητες καθυστερήσεις και αναβολές, να παρουσιάσει ένα παιχνίδι που είχε ελάχιστη σχέση, ποιοτικά, με αυτό που υποσχέθηκε! Υπάρχουν Indie εταιρίες με 2-3 άτομα προσωπικό και το 1/10 των κεφαλαίων που απέσπασε ο Inafune, που έχουν βγάλει platform games μακράν καλύτερα από το Mighty Number 9.

4. Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση σε παιχνίδι;
Γιώργος Παύλου
Το εμβληματικό «Finish Him» της σειράς Mortal Kombat! Όταν κέρδιζες και ήξερες το fatality του χαρακτήρα σου, έκανε ένα τεράστιο χαμόγελο να απλώνεται στο πρόσωπο σου!

5. Ποιό παιχνίδι θα θέλατε να ξαναπαίξετε;
Γιώργος Παύλου
Το Super Metroid! Ο ορισμός της εξερεύνησης και της αίσθησης αποξένωσης…

6. Ποιό είναι το πιο εξωφρενικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Γιώργος Παύλου
Αν και αποκαλύπτω την ηλικία μου, το πρώτο Discworld… Το πρώτο Adventure που σε έβαζε στον θεότρελο κόσμο του Terry Pratchett. Με έκανε πολλές φορές να γελάσω, αλλά οι λύσεις ορισμένων γρίφων ήταν απλά… Απερίγραπτες!

7. Ποιό είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι;
Γιώργος Παύλου
Ω, Θεέ μου… Τι, πρέπει να αναφέρω μόνο ένα; Θα πρέπει να πω το Demon Souls… Ειλικρινά, είναι αψεγάδιαστο! Το gameplay, οι μοναδικοί κόσμοι του και, πάνω απ’όλα, η ατμόσφαιρα του, με έκαναν να χάσω την γη κάτω από τα πόδια μου! Απλά, μοναδικό!

8. Ποιό είναι το πιο εκνευριστικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Γιώργος Παύλου
Το Metal Gear Rising: Revengeance της Platinum! Ειλικρινά δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο κακό μου φάνηκε… Όταν έχεις μια εταιρία με το ταλέντο της Platinum, και ένα τίτλο που έχει το lore από πίσω του της σειράς Metal Gear, παθαίνεις σοκ όταν βλέπεις πόσο γελοίο είναι πολλές φορές το παιχνίδι.

9. Ποιο παιχνίδι παρατήσατε αμέσως;
Γιώργος Παύλου
Αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είναι κακό παιχνίδι, δεν άντεξα να παίξω πάνω από 3-4 ώρες το πρώτο Borderlands… Το ατελείωτο grinding και το αβυσσαλέο looting που σε ανάγκαζε να κοιτάς όλοι την ώρα στατιστικά όπλων, σε συνδυασμό με τους σχεδόν υπνωτικούς ήχους από τις ακουστικές κιθάρες (αλά Diablo) με έβαζαν σε Zombie-mode. Αν έπαιζα παραπάνω ώρες θα έπεφτα σε κώμα…

10. Ποιο θεωρείτε το πιο υπερεκτιμημένο χαρακτηριστικό στα παιχνίδια;
Γιώργος Παύλου
Το κομμάτι των γραφικών, και ειδικά αυτό που έχει προκύψει το τελευταία χρόνια με το frame rate και την ανάλυση της οθόνης… Εννοείται πως όλοι θέλουμε τα καλύτερα δυνατά γραφικά, αλλά, αν ένα παιχνίδι είναι χάλια απλά δεν θα καθίσεις να παίξεις… Από την άλλη υπάρχουν παιχνίδια με μέτρια (ακόμα και κακά) γραφικά, που δεν μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου!

11. Ποιο χαρακτηριστικό εκτιμάτε περισσότερο;
Γιώργος Παύλου
Την καλή υπόθεση! Με μια καλή υπόθεση δεν παίζεις απλά ένα παιχνίδι. Το βιώνεις!


12. Ποιο παιχνίδι είναι ο μεγαλύτερος μύθος;
Γιώργος Παύλου
Το Metal Gear Solid και μιλάω κυριολεκτικά για ολόκληρη την σειρά! Άλλωστε, η ιστορία ποιου αλλού παιχνιδιού ξετυλίγεται μέσα από 7 διαφορετικούς τίτλους (μετρώντας μόνο τους canon) σε χρονικό διάστημα μισού αιώνα;

13. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να λυπηθείτε;
Γιώργος Παύλου
Το Beyond Good & Evil!

14. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να χαρείτε;
Γιώργος Παύλου
To Tearaway! Ο λόγος που δεν θα μετανιώσω ποτέ την αγορά του PS Vita. Με έκανε να νοιώσω 10 χρονών!

15. Στον κόσμο ποιου παιχνιδιού θα θέλατε να ζείτε;
Γιώργος Παύλου
Το πρόβλημα είναι ότι τα παιχνίδια που μου αρέσουν, έχουν κόσμους που το προσδόκιμο όριο ζωής είναι τα 15 δευτερόλεπτα… Δεν θα έλεγα, όμως, όχι σε ένα τριημεράκι στον κόσμο του Far Cry Primal.

16. Για ποιο παιχνίδι που παίξατε μετανιώνετε;
Γιώργος Παύλου
To Batman Arkham Origins… Ο ορισμός της μετριότητας.

17. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας παιχνιδιού;
Γιώργος Παύλου
Ο War από το πρώτο Darksiders! Βαρύς και ασήκωτος!

18. Ποιος είναι ο πιο αντιπαθητικός ήρωας παιχνιδιού;
Γιώργος Παύλου
Dante, από τα Devil May Cry! Πιο ψωνισμένος πεθαίνεις…

19. Ποιος είναι ο καλύτερος τίτλος παιχνιδιού;
Γιώργος Παύλου
Dark Souls. Σύντομο, περιεκτικό και σου δίνει κατευθείαν να καταλάβεις ότι θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι…

20. Ποιος είναι ο χειρότερος τίτλος παιχνιδιού;
Γιώργος Παύλου
Alan Wake… Εκπληκτικό παιχνίδι αλλά ο τίτλος είναι ότι πιο ανέπνευστο. Πάλι καλά που έβαλαν το όνομα του χαρακτήρα και όχι το ΑΦΜ του.

 

 

 

Γιώργος Παύλου

Αν και είχε την τύχη να γεννηθεί και να μεγαλώσει, σε ένα μυστηριώδες μέρος ανάμεσα στον Πήλιο και στον Παγασητικό κόλπο, τελικά τον κέρδισε η χαοτική ομορφιά της πρωτεύουσας.
Gamer από τα late 80’s, λάτρης της λογοτεχνία φαντασίας, οπαδός του σκληρού ήχου και «εξερευνητής» των απόκρυφων τεχνών της Κοινωνιολογίας και των Πολιτικών Επιστημών.
Την περίοδο αυτή, εμπλουτίζει τις γνώσεις πάνω στις σκοτεινές τέχνες της Επικοινωνιολογίας, με απώτερο πάντα σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία. Τέλος, Πιστεύει ακράδαντα ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν περισσότεροι άνθρωποι διάβαζαν Terry Pratchett.