Το τεστ των 20 Ερωτήσεων

1. Ποια είναι η εικόνα που έχετε για το απόλυτο παιχνίδι;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Το απόλυτο παιχνίδι στα μάτια μου είναι αυτό που κρατάει τον gamer στην άκρη της καρέκλας του (καναπέ του), είτε με το gameplay του, είτε με την πλοκή και την ιστορία του! Αυτό που σε κάνει να μένεις ξύπνιος ή να βάζεις ξυπνητήρι για να το ολοκληρώσεις!
Γιάννης Σακελλαρίου: Το πιο σημαντικό κομμάτι για εμένα σε όλα τα games είναι η ιστορία, οπότε το απόλυτο παιχνίδι περιέχει μια δυνατή ιστορία που σε κρατάει σε ενδιαφέρον και σου προσφέρει κάτι παραπάνω.

2. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών εκτιμάτε περισσότερο;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Σαν εταιρία νομίζω στην καρδιά μου πρώτη θέση έχει η νοσταλγική LucasArts, που μας χάρισε ογκόλιθους του gaming όπως τα Loom, The Dig, Fate of Atlantis, Day of the Tentacle και Monkey Island. Σαν πρόσωπα τώρα δεν έχω κάποιον αγαπημένο, αλλά τείνω να συμπαθώ περισσότερο innovators όπως οι Arnt Jensen, Dino Patti και o Chris Jones!
Γιάννης Σακελλαρίου: Δεν έχω κάποια αγαπημένη εταιρεία ή δημιουργό αλλά ο Patrice Désilets είναι πάντα από τους top για εμένα λόγω των 3 πρώτων Assassin's Creed.

3. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών απεχθάνεστε περισσότερο;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Δεν απεχθάνομαι κάποιον συγκεκριμένα. Αλλά αν η ερώτηση άλλαζε σε ποιον συμπαθώ λιγότερο τότε κάποια ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό γρήγορα είναι οι Peter Molyneux, Dean Hall, και τον πρόσφατα νεοεισελθών στο club των least favorite developers, Sean Murray.
Γιάννης Σακελλαρίου: Πραγματικά θα ήταν πολύ εύκολο να σχολιάσω αρνητικά πράγματα για διάφορους δημιουργούς βασισμένος σε ένα παιχνίδι, όμως θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι συλλογικό και δεν ευθύνεται ένα άτομο.

4. Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση σε παιχνίδι;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Από την αγαπημένη σειρά Fallout, το "War never changes"!
Γιάννης Σακελλαρίου: "We are free to follow our own path. There are those who will take that freedom from us, and too many of you gladly give it. But it is our ability to choose – whatever you think is true – that makes us human... There is no book or teacher to give you the answers, to show you the path. Choose your own way! Do not follow me, or anyone else." από το Assassin's Creed 2.

5. Ποιο παιχνίδι θα θέλατε να ξαναπαίξετε;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Μεγάλη κουβέντα ανοίγει. Πολλά παιχνίδια μέσα στα χρόνια μου άφησαν κενό όταν τα τελείωσα. Δεν είμαι άνθρωπος που ξαναπαίζει τίτλους, ειδικά αν βασίζονται σε ιστορία, καθώς γνωρίζοντας την δεν θα ξαναζήσω τα ίδια συναισθήματα, αλλά μετά χαράς κατά καιρούς επιστρέφω στις ρίζες της LucasArts για μερικές χαρούμενες και νοσταλγικές ώρες.
Γιάννης Σακελλαρίου: Πραγματικά πολλά παιχνίδια θα ήθελα να τα ξαναπαίξω από την αρχή για να βιώσω την ίδια πρώτη εμπειρία. Όμως νομίζω αυτό που θα ήθελα να παίξω πιο πολύ ξανά, είναι τα παιχνίδια Crash Bandicoot! Αγαπημένα!

6. Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Το πιο τρελλό game που έχω παίξει και μου μένει είναι το SouthPark: The Stick of Truth. Αλλά αν έχεις κόλλημα με την σειρά από το 1997, πως θα μπορούσε να μην είναι! Ανυπομονώ για το The Fractured but Whole!
Γιάννης Σακελλαρίου: Θα συμφωνήσω με τον Πάνο, μακράν το πιο τρελό παιχνίδι που έχω παίξει είναι το The Stick of Truth. Εξωφρενικό και ταυτόχρονα τόσο προσεγμένο και γεμάτο! Μεγάλη εμπειρία!

7. Ποιο είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Δύσκολο να καταλήξω σε έναν μόνο τίτλο ως αγαπημένο μου αφού τόσα χρόνια έχω αγαπήσει πολλούς, αλλά από τα τελευταία games, είναι το The Witcher 3: Wild Hunt!
Γιάννης Σακελλαρίου: Θα έλεγα το Assassin's Creed 2 καθώς πραγματικά με συνεπήρε με την ιστορία του αλλά και με το εκπληκτικό gameplay του. Αν έπρεπε να επιλέξω κάποιο εξίσου αγαπημένο, θα ήταν το Far Cry 3.

8. Ποιο είναι το πιο εκνευριστικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Πολύ εκνευριστικά αλλά αντιστοίχως πολύ καλά ήταν τα Hotline Miami, και το Binding of Isaac! Πραγματικά έφτασα αρκετές φορές κοντά στο rage uninstall!
Γιάννης Σακελλαρίου: Χμ τα τελευταία χρόνια δεν είχα περιστατικά rage σε παιχνίδια εύκολα. Περισσότερο νομίζω ως πιτσιρικάς σε παιχνίδια όπως το Sonic κτλπ! Είχαν φύγει άπειρα χειριστήρια από το παράθυρο!

9. Ποιο παιχνίδι παρατήσατε αμέσως;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Το League of Legends είναι από τα παιχνίδια που πέρασα και δεν ακούμπησα. Όχι ότι έχει κάτι κακό, ίσα-ίσα πρόκειται για το καλύτερο MOBA που υπάρχει (μαζί με το DOTA για να μην θίξουμε και κανέναν). Απλά δεν είναι καθόλου του στυλ μου. Ίσα ίσα δοκιμή να δώ what's all the fuss, και uninstall.
Γιάννης Σακελλαρίου: Το Just Cause 3 ήταν ένα πρόσφατο παιχνίδι που δεν με κράτησε και το παράτησα σχετικά γρήγορα.

10. Ποιο θεωρείτε το πιο υπερεκτιμημένο χαρακτηριστικό στα παιχνίδια;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Τα γραφικά. Μακράν το πιο υπερεκτιμημένο χαρακτηριστικό από την 3D εποχή και μετά. Όσο γραφικό και αν ακούγεται (pun intended)!!!
Γιάννης Σακελλαρίου: Ξεκάθαρα τα γραφικά, καθώς πλέον πολλοί δημιουργοί δίνουν τόσο βάρος στα γραφικά που ξεχνάνε άλλα σημαντικότατα στοιχεία του παιχνιδιού. Αποτέλεσμα; Να βγαίνουν τόσοι «κενοί τίτλοι» τελευταία.

11. Ποιο χαρακτηριστικό εκτιμάτε περισσότερο;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό. Είναι πακέτο χαρακτηριστικών. To gameplay, η πλοκή, η ιστορία, η δομή, η μουσική! Με άλλα λόγια καθένα από τα προαναφερθέντα, αν είναι top notch δίνει value στον τίτλο! Αν όλα είναι top notch τότε μιλάμε για επικό τίτλο!
Γιάννης Σακελλαρίου: Όπως είπα και πιο πάνω, η ιστορία ενός τίτλου. Αν η ιστορία είναι καλή, μπορεί να έχει άλλα χίλια κακά αλλά θα το παίξω μέχρι τέλους. Αν η ιστορία είναι αδύναμη, θα βαρεθώ σχετικά γρήγορα.

12. Ποιο παιχνίδι είναι ο μεγαλύτερος μύθος;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Νομίζω η κορυφή του Hall of Fame αξίζει στο Super Mario Bros. Για την επανάσταση που έφερε στο gaming από το 1985 και μετά!
Γιάννης Σακελλαρίου: Ε νομίζω το Super Mario Bros ξεκάθαρα. Αυτό που έκανε, ήταν μοναδικό. Πρόσφερε άπειρες ώρες διασκέδασης σε εμάς και έθεσε τις βάσεις για πολλά μελλοντικά παιχνίδια.

13. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να λυπηθείτε;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: To Last of Us με άγγιξε περισσότερο τα τελευταία χρόνια, αν και δεν ήταν λίγοι οι τίτλοι που με συγκίνησαν ή με στεναχώρησαν. Ακόμα και το Inside, το Virginia και το Life is Strange με άγγιξαν. Είμαι ευσυγκίνητος μάλλον!
Γιάννης Σακελλαρίου: Το The Banner Saga ήταν ένα παιχνίδι που χτύπησε άσχημα το τέλος του, αλλά είναι και πολλά ακόμη. Το The Last of Us επίσης ήταν ένα από τα πιο έντονα συναισθηματικά παιχνίδια που έχω παίξει.

14. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να χαρείτε;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Οποιοδήποτε της σειρά Grand Theft Auto! Η χαρά του 20λεπτου rampage δεν συγκρίνεται με πολλές άλλες εμπειρίες όσο αναφορά την διασκέδαση! 5 Αστεράκια for the win!
Γιάννης Σακελλαρίου: Όλα τα Crash Bandicoot. Μεγάλη δόση διασκέδασης και πολύ μα πολύ γέλιο!

15. Στον κόσμο ποιου παιχνιδιού θα θέλατε να ζείτε;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Σε οποιονδήποτε τίτλο που λαμβάνει χώρα στην Μέση Γή (Middle Earth)! LotR mel tenna ni fírima!
Γιάννης Σακελλαρίου: Σε οποιοδήποτε Assassin's Creed τίτλο, καθώς λατρεύω την Ιστορία.

16. Για ποιο παιχνίδι που παίξατε μετανιώνετε;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος : Το Hearthstone: Heroes of Warcraft! Το οποίο συνεχίζω να μετανιώνω κάθε φορά που το ανοίγω! Αλλά κάτι γίνεται και επιστρέφω πάντα για τα daily quests ?!?! Και τις αλατισμένες Arenas ;).
Γιάννης Σακελλαρίου Δεν έχω μετανιώσει για κάποιο παιχνίδι, νομίζω πως ακόμη και τα κακοφτιαγμένα παιχνίδια, έχουν κάτι να μας δώσουν.

17. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας παιχνιδιού;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Ο Tex Murphy! "Yeah, I've been married. When people tell me to go to hell, I tell them that I've already been there."
Γιάννης Σακελλαρίου : Ε νομίζω θα καταντήσω κουραστικός αλλά μακράν ο Ezio Auditore!

18. Ποιος είναι ο πιο αντιπαθητικός ήρωας παιχνιδιού;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Ο Συμπαγής Όφις, also known as Solid Snake!
Γιάννης Σακελλαρίου: Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο αντιπαθητικό ήρωα στο μυαλό μου αλλά κατά καιρούς υπήρχαν αρκετοί που δεν μου άρεσαν!

19. Ποιος είναι ο καλύτερος τίτλος παιχνιδιού;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Πολύ δύσκολη ερώτηση. Αλλά πάλι δεν νομίζω πως υπάρχει μια απάντηση. Είναι κάτι σαν τις ταινίες; Είναι το The Shawshank Redemption η καλύτερη ταινία όλων των εποχών; Meh, I don't know!
Γιάννης Σακελλαρίου: Age of Empires. Επιβλητικό, εύηχο και απόλυτα αντιπροσωπευτικό του παιχνιδιού.

20. Ποιος είναι ο χειρότερος τίτλος παιχνιδιού;
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος: Συνήθως αυτή την κατηγορία προσωπικά βάζω τίτλους με super heroes ή τίτλους από ταινίες που δημιουργούνται μόνο για να συνοδεύουν το marketing του κινηματογράφου, με πολλά «διαμάντια» μέσα σε αυτά, αλλά τα μάτια μου τόσα χρόνια έχουν δει αρκετούς τραγικούς τίτλους, μισοτελειωμένους, χωρίς inspiration, με τραγικό gameplay κτλ. Τόσους που θα γέμιζαν αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μια gaming χωματερή!
Γιάννης Σακελλαρίου: Από τα πρόσφατα θα έλεγα το Oxenfree, ένας πολύ κακός τίτλος για ένα πολύ καλό παιχνίδι!

Επισκεφτείτε την σελίδα πατώντας εδώ.