74 Βαθμολόγιο
με βάση 11 κριτικές
4.0 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Όταν η Εύα, μια 11χρονη Ελληνορουμάνα που έχει πρόβλημα με την ομιλία, χάνει την ίδια μέρα και τους δυο της γονείς σε δυστύχημα, ο Λουκάς, ο ερημίτης ρατσιστής παππούς της που δεν την έχει δει ποτέ, είναι ο μόνος συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της, αλλά εκείνος την αρνείται πεισματικά. Την τύχη της Εύας αναλαμβάνει τότε η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη οικογένεια, που αποφασίζει να παλέψει με τον Λουκά και το παρελθόν του.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Δημιουργός:Γιώργος Γκικαπέππας
Πρωταγωνιστούν:Γιώργος Κέντρος, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος, Άννα Μαρία Μαρινάκη
Διάρκεια:49-55
Κατάσταση:Ολοκληρώθηκε
80
Γιώργος Πράτανος
intronews.gr
2023-12-20
Με το στιβαρό της σενάριο, το οποίο αναδεικνύουν οι ερμηνείες -με κορυφαία αυτή του Γιώργου Κέντρου – και μια σκηνοθεσία που εκμεταλλεύεται αριστοτεχνικά τα φυσικά πλεονεκτήματα που του παρέχει η ιστορία, ο Γιώργος Γκικαπέπας καταφέρνει να βάλει τον τηλεθεατή στο σύμπαν της ιστορίας!
80
Ζωή Δημητρίου
Ladylike.gr
2023-12-18
Η ατμόσφαιρα της σειράς είναι ό,τι καλύτερο θα δεις τηλεοπτικά.
80
Φωτεινη Νικολίτσα
Monopoli.gr
2023-12-16
Η ματιά του σκηνοθέτη, Γιώργου Γκικαπέππα, και του διευθυντή φωτογραφίας, Βασίλη Μουρίκη, συνέβαλε σε ένα κινηματογραφικού επιπέδου αποτέλεσμα με πολύ ωραίους φωτισμούς, ενδιαφέροντα πλάνα και μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που συχνά λείπει ή ξεχνιέται κάπου στην πορεία στις ελληνικές σειρές. Εδώ, μοιάζει να είναι κύριο μέλημα...
80
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2023-12-14
Μέσα σε λίγα επεισόδια, η σειρά του Γιώργου Γκικαπέππα πετυχαίνει τον πάντοτε δύσκολο στόχο, να μπορείς να δεις μια δύσκολη (οριακά αδιέξοδη) κατάσταση μέσα από τα μάτια διαφορετικών ανθρώπων και να κατανοήσεις τα θέλω και τα γιατί τους.
80
Ευτέρπη Μουζακίτη
Provocateur
2023-12-12
Καθηλωτικές ερμηνείες, κινηματογραφική εικόνα, πρωτότυπο σενάριο και σαν σύνολο, μια πραγματικά άρτια δουλειά.
80
Άκης Φωτόπουλος
Youfly.com
2023-12-10
Εξαιρετικά τα πλάνα που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας για να εξυπηρετήσει την πλοκή του. Η καθοδήγηση του βοήθησε στο άρτιο αποτέλεσμα που είδαμε στις οθόνες μας. Μπράβο στο διευθυντή φωτογραφίας Βασίλη Μουρίκη. Οι εικόνες, τα "κάδρα", δηλαδή, των σκηνών, είναι πολύ όμορφα.
80
Κωνσταντίνος Αντωνάτος
yupiii.gr
2023-12-08
Σε κάθε επίπεδο η "Έρημη Χώρα" κερδίζει τον θεατή. Καλοφωτισμένη, καλογυρισμένη, με εξαιρετικούς ηθοποιούς.
70
Ελισσαίος Βγενόπουλος
Cityportal.gr
2023-12-06
Ο Γιώργος Γκικαπέππας στέρεα μας ξεναγεί στην «Έρημη Χώρα» του χωρίς ανούσιες βιασύνες, ανώριμες εξαλλότητες και αναίτιες υπερβολές.
70
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2023-12-04
Ωραία, μοντέρνα μίνι σειρά που φέρνει λίγο τον αέρα των μοντέρνων νέο-γουέστερν της αμερικάνικης τηλεόρασης για να τον προσγειώσει και προσαρμόσει στην ελληνική επαρχία.
40
Στέργιος Πουλερές
Menshouse.gr
2023-12-02
Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο επεισόδιο είναι πάρα πολύ ανυπόφορο και σου χαλάει όλη τη διάθεση για τα επόμενα τρία που δεν είναι και επεισοδιάρες, αλλά έχουν έτη φωτός απόστασης από το πρώτο, οπότε ίσως στο δεύτερο μισό της η Έρημη Χώρα να είναι καλύτερη.
2.0
carelf
Νεο-γουέστερν; Μα ποιος το σκέφτηκε;

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση