85 Βαθμολόγιο
με βάση 15 κριτικές
8.7 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1, 2, 3

Περίληψη

Αυτή η δραματοποίηση παρακολουθεί τις ανατροπές της δίκης του Ο. Τζέι Σίμπσον για φόνο, εξετάζοντας τις παρασκηνιακές κινήσεις και από τις δύο πλευρές του δικαστηρίου.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:Σκοτ Αλεξάντερ, Λάρι Καράσζεβσκι
Πρωταγωνιστούν:Κιούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Σάρα Πόλσον, Τζον Τραβόλτα, Ντέιβιντ Σουίμερ
Διάρκεια:42
97
Κύα Τζήμου
Parallaxi Magazine
2016-03-20
Καθυστέρησα πολύ την απόφαση μου να τη δω λόγω της θεματικής της αλλά πιστέψτε με ήταν ό,τι καλύτερο έχω δει, με μια εκπληκτικά οξυδερκή ματιά στην Αμερική της εποχής.
90
Χρήστος Τσαπακίδης
Πρώτο Θέμα
2016-03-18
Η σειρά δείχνει πως εξελίχθηκε η δίκη, η οποία έστρεψε ουσιαστικά το σύστημα εναντίον του εαυτού του και αυτό προφανώς επειδή ο Ο.Τζ. είχε τους πόρους (τα λεφτά και τη φήμη) για να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέχρι τέλους.
90
Στελίνα Θεοδοσοπούλου, Γεράκου Γιώτα
IGN Greece
2016-03-16
Εκτελεσμένο άψογα...κατάφερε να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.
90
Παναγιώτης Μένεγος
POPAGANDA
2016-03-14
Είναι, όσο βαρύγδουπο κι αν ακούγεται, μια σειρά για την αμερικάνικη κοινωνία. Για την αμερικάνικη κοινωνία τότε, 2 χρόνια μετά τα περίφημα LA Riots του 1992 με τα οποία ξεκινά ο πιλότος κι αφορούσαν την εξέγερση στο Λος Άντζελες που ακολούθησε την αθώωση των αστυνομικών που σάπισαν στο ξύλο τον Ρόντνει Κινγκ. Και για την αμερικάνικη κοινωνία ακόμα και τώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ, μιντιακός εργολάβος αλλά και μιντιακό κατασκεύασμα, απειλεί την ανθρωπότητα με την υποψηφιότητά του.
89
Νίκος Γιακουμέλος
Smassing Culture
2016-03-12
Με άριστη παραγωγή και μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της τηλεόρασης, αλλά και του κινηματογράφου (John Travolta, Lady Gaga,Cuba Gooding Jr.) μας έδωσε μια τρομερά δυνατή τηλεοπτική στιγμή, με βαρύνουσες κοινωνικές προεκτάσεις.
83
Θοδωρής Δημητρόπουλος
Oneman.gr
2016-03-10
Οι κάμερες κοιτούν τους ήρωες-χαρακτήρες με το ενδιαφέρον και την αποσπαματική σχιζοφρένεια ενός θεατή που παρακολουθεί έναν τιτάνιο τελικό τένις. Τα πάντα είναι βουτηγμένα (αλλά ποτέ πνιγμένα) μες στην υπερβολή, το σοκ, το οριακά γκροτέσκο, τα πάντα ουρλιάζουν, τα πάντα υποδύονται για να κερδίσουν την προσοχή σου.
80
Ιωάννα Παπαγεωργίου
FreeCinema
2016-03-08
Αν ένα πράγμα πετυχαίνει αυτό το τηλεοπτικό δημιούργημα .... είναι αυτό ακριβώς. Πώς δηλαδή η ομάδα μεγαλοδικηγόρων τού Σίμσον εκμεταλλεύτηκε το χρώμα τού δέρματος του πελάτη τους, ακόμα και ξεστομίζοντας οι ίδιοι τον κατάπτυστο χαρακτηρισμό «νέγρος», για να μετατρέψουν τη δίκη του σε δημόσιο «Κατηγορώ» των ρατσιστικών πρακτικών της αστυνομίας του Λος Άντζελες. Τις οποίες η σειρά όχι μόνο δεν αρνείται, αλλά και καταδεικνύει.... Έχει, όμως, τη μαγκιά και την ευσυνειδησία να τις αντιπαραβάλει γόνιμα με τα γεγονότα και τα στοιχεία της δίκης και όχι να τις κάνει αδιάσπαστο μέρος της......
80
Αλέξανδρος Διακοσάββας
LiFO
2016-03-06
Όλοι ξέρουμε το τέλος. Ο Σίμπσον θα αθωωθεί, δεν είναι spoiler, δεν θα υπάρξει plot twist, λείπει εκ των πραγμάτων το στοιχείο της έκπληξης από το σενάριο. Κι όμως, η σειρά είναι αναπάντεχα καθηλωτική με έναν ολόδικό της τρόπο.
80
Στέργιος Πουλερές
Reader.gr
2016-03-04
Ναι, ο Cuba Gooding είναι αριστοτεχνικά δραματικός, ναι, ο John Travolta είναι κυνικά εγωκεντρικός και αυτάρεσκος, αλλά ο David Schwimmer είναι με διαφορά η καλύτερη παρουσία στη σειρά. Μια σειρά που ούτως ή άλλως έχει δομηθεί με υψηλή αισθητική και σπιντάτη κίνηση, έχει όμως και το σενάριο για να εξακοντίσει τους ηθοποιούς της.
75
Ροζίνα Αράπη
clickatlife
2016-03-02
Η σειρά ακολουθεί βήμα βήμα την ιστορία, αφήνοντας στον θεατή την απόφαση για το αν ο O.J. Simpson τελικά ήταν αθώος ή ένοχος. Η ακριβής απεικόνιση είναι ανατριχιαστική και η ίδια η Clark δήλωσε ότι αισθάνθηκε άβολα όταν έβλεπε όσα διαδραματίστηκαν, ξαναζώντας εκείνες τις στιγμές.
9.0
irinitsop
Ωραία σειρά... Πολύ καλό καστ... Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσει το δικαστικό δράμα....

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση