94 Βαθμολόγιο
με βάση 16 κριτικές
9.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ζήστε το μεγαλείο ενός από τα πιο βραβευμένα και αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, τώρα στο PS4 και το PS4 Pro. Τα συναισθήματα, η ένταση και η ομορφιά της αρχικής περιπέτειας του Fumito Ueda είναι και πάλι εδώ, στην εξαιρετική επανασχεδιασμένη έκδοση από την Bluepoint Games. Με βελτιωμένα γραφικά και ακόμη καλύτερη απόδοση, οι επικές στιγμές θα είναι πιο εντυπωσιακές και αξέχαστες από ποτέ.

Είδος:Action, Adventure
Δημιουργός:Bluepoint Games
Πλατφόρμα:PS4
100
Μάνος Βέζος
enternity
2018-01-20
Το ότι η διαδρομή αυτή δημιουργήθηκε, ξανά, εκ του μηδενός από την Bluepoint, με καμία εμπλοκή του Fumito Ueda και της τότε ομάδας του, είναι ένα μικρό θαύμα. Οι ευκολίες που ενσωματώθηκαν είναι λογικές, όχι μηδενιστικές. Διότι στόχος ήταν η διατήρηση του γλυκόπικρου, σε τεχνικό, μηχανικό, αισθητικό, ψυχολογικό επίπεδο. Έτσι διαφέρει η ανανέωση που γίνεται για τη συντήρηση ενός έργου, όχι για την προσέγγιση κάποιου μυθικού κοινού.
100
Γιώργος Καλλίφας
GAMEOVER
2018-01-18
Δεν έχει καμία σημασία αν δεν έχετε παρελθόν με το παιχνίδι ή αν το έχετε παίξει και το έχετε ολοκληρώσει 1 ή 101 φορές. Η νέα έκδοση είναι ένα επίτευγμα, το Shadow of the Colossus -έτσι και αλλιώς, σε κάθε του έκδοση- είναι ένα μεγαλειώδες έργο που σπάνια προσφέρει η βιομηχανία αυτή. Και τώρα, δίνεται μια νέα ευκαιρία να το δούμε, καλύτερο από ποτέ. Μια ευκαιρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει.
100
Ζήσης Παρασκευαΐδης
PSADDICT
2018-01-16
Εκεί όπου τα videogames συναντούν την τέχνη, εκεί όπου τα videogames τέμνονται με τη δύναμη ενός καλογραμμένου μυθιστορήματος, εκεί θα βρείτε το Shadow of the Colossus. Καλό ταξίδι.
96
Dimitris Karamanidis
BUSTED.GR
2018-01-14
Το ιδιαίτερο και ξεχωριστό Shadow of the Colossus αποτελούσε ήδη από την εποχή που κυκλοφόρησε στο PlayStation 2, ένα κλασσικό παιχνίδι, από αυτά που φέρουν την ταμπέλα του must have, must played κ.λ.π. Πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί ένα σύγχρονο επικό παιχνίδι, με την Bluepoint Games να καταφέρνει να τα κάνει όλα καλά, σε σημείο που θεωρώ ότι ξεπέρασε ίσως και τον ίδιο της τον εαυτό, κι αν με ακούει θα της προτείνω να ασχοληθεί με κάτι νέο δικό της που θα θυμίζει AAA παιχνίδι.
95
Sir Daniel
game2.0
2018-01-12
Το remake του Shadow of the Colossus αποτελεί ένα από τα κορυφαία παραδείγματα επανακυκλοφορίας παλιού παιχνιδιού, με σεβασμό στο original και με ένα τεχνικό τομέα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ότι καλύτερο έχουμε δει σε αυτή την γενιά. Η περίπου οκτάωρη εμπειρία που προσφέρει ο αριστουργηματικός αυτός τίτλος αξίζει να βιωθεί ξανά και ξανά, είτε έχετε παίξει την αρχική έκδοση, είτε όχι. Ειδικά αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, μην το χάσετε με τίποτα.
95
Σάκης Καρπάς
Unboxholics.com
2018-01-10
Ακόμη κι αν δεν είστε fan αυτών των παιχνιδιών, επιμένω πως η μεγαλοπρέπεια και η ταπεινότητα αυτού του διαμαντιού δε μπορεί να σας αφήσει αδιάφορους. Θεωρώ πως όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτήν την εμπειρία. Και στην τελική, δεν έχετε περιέργεια να δείτε πως είναι το ποιοτικότερο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών;
92
Μίλτος Παγωνίδης
gameslife
2018-01-08
Σε τελική ανάλυση, ο τίτλος και χωρίς το... lifting κρατιέται περίφημα και καταφέρνει να συναρπάζει πρώτα λόγω ατμόσφαιρας και καλαισθησίας και μετά λόγω εμφάνισης. Ένα αγόρι, το άλογο του και μια αγάπη που ωθεί στα όρια. Και φυσικά η εμβληματική ενορχήστρωση του Kow Otani, για την οποία θα σκότωναν στο Hollywood... Τι άλλο θέλετε; Είστε έτοιμοι να ξαναζήσετε το έπος σε όλη του την μεγαλοπρέπεια;
87
Παντελής Δασκαλέλος
IGN Greece
2018-01-06
Επισκιάζει τις προηγούμενες εκδόσεις και χαρίζει μια μοναδική οπτικοακουστική πανδαισία, παρά τα προβλήματα που παρατηρούνται στην κάμερα και στο μοντέλο χειρισμού.
85
Γιάννης Σιδηρόπουλος
GAMEWORLD
2018-01-04
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, ήρθε η ώρα να το κάνετε στην καλύτερη του μορφή μακράν, ενώ αν είχατε την τύχη να ασχοληθείτε μαζί του στο παρελθόν, ετοιμαστείτε να ανατριχιάσετε ξανά και φυσικά να συγκινηθείτε. Games τέτοιου βεληνεκούς δίνουν λόγο ύπαρξης στα remasters και remakes.
85
Παύλος Κρούστης
VideoGames24
2018-01-02
To Shadow of the Colossus ήταν ένα ακατέργαστο διαμάντι που πλέον σμιλεύθηκε για τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία του παίκτη. Ο τίτλος λάμπει μέσα από τη διαχρονικότητα της δομής του και σε συνδυασμό με τα ολοκαίνουρια γραφικά, αλλά και το νέο σύστημα ελέγχου, φέρνει αυτό το έπος σε μοντέρνα εκδοχή.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση