Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος(2021)
(Raya and the Last Dragon)  Πρώτη προβολή: 10-06-2021

61 Βαθμολόγιο
με βάση 26 κριτικές
7.8 με βάση 6 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Πριν πολλά πολλά χρόνια, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά. Με την απειλή των μοχθηρών δαιμόνων Drunn, οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά, οι δαίμονες επανεμφανίστηκαν και η Ράια, μια νέα και γενναία πολεμίστρια, είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο που θα τους σώσει μια και καλή.

Είδος:Κιν. Σχέδια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Ντον Χολ, Κάρλος Λόπεζ Εστράδα, Πολ Μπριγκς
Πρωταγωνιστούν:Κέλι Μαρί Τραν, Ακουαφίνα, Τζέμα Τσαν, Ντάνιελ Ντάε Κιμ
Διάρκεια:114
80
Παναγιώτης Πυλαρινός
Cineramen
2021-06-20
Είτε το γνώριζαν είτε όχι οι δημιουργοί της , το κοινό χρειαζόταν και λαχταρούσε για έναν ήρωα όπως η Raya, η οποία παίρνει μια ξεχωριστή θέση στη δυναστεία των πριγκιπισσών της Disney.
70
Χρήστος Μπακατσέλος
FLIX
2021-06-18
H νέα υπέροχη περιπέτεια της Disney με δυναμική πρωταγωνίστρια και... δράκους.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2021-06-16
Θεαματικότατο παραμύθι, το οποίο ζωντανεύει ένα φανταστικό κόσμο εξωτικής περιπέτειας.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2021-06-14
Tαινία για όλη την οικογένεια, απευθυνόμενη κυρίως σε θεατές μικρής ηλικίας, η είναι το τελευταίο animation δημιούργημα από το επιτελείο καλλιτεχνών που βρίσκονται πίσω από την «Βαϊάνα» και το πολύ δημοφιλές στη χώρα μας «Ψυχρά κι Ανάποδα».
60
Πάνος Γκένας
cinemagazine.gr
2021-06-12
Πώς να εκπαιδεύσετε τον... τελευταίο δράκο σας; Η Ντίσνεϊ ταξιδεύει στην ασιατική μυθολογία και συστήνει το νέο της παραμύθι, μία πολύχρωμη περιπέτεια γεμάτη χιούμορ, πρωτόγνωρα τοπία, δυναμικούς χαρακτήρες και αξιόλογα μηνύματα.
60
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2021-06-10
Η Ράγια αποτελεί ένα ψυχαγωγικό γεγονός για όλες τις ηλικίες, και είναι από αυτά τα κινούμενα σχέδια που έχουν κλείσει θέση στην αντίστοιχη οσκαρική πεντάδα πριν ανακοινωθεί ο τίτλος τους...
60
Γιάννης Βασιλείου
LiFO
2021-06-08
Ευτυχώς, η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος, ένα ελκυστικό χωνευτήρι ασιατικής μυθολογίας και ντισνεϊκών συμβάσεων, πέρα από τον φωτορεαλισμό και τα tracking shots, έχει να επιδείξει και στιγμές ατόφιου παραμυθιού, όπως μια βόλτα των δράκων στα σύννεφα ή μια πολύχρωμη βροχή.
60
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2021-06-06
Η Ντίσνεϊ δανείζει την κλασική φόρμα των animated παραμυθιών της σε μια ιστορία με βαθιές επιρροές από την Άπω Ανατολή, προκειμένου να αφηγηθεί μια περιπέτεια γεμάτη χρώματα, πλούσιους φανταστικούς κόσμους, διασκεδαστικούς χαρακτήρες, δράση και -τελικά- συγκίνηση.
50
Βαρβάρα Κοντονή
FreeCinema
2021-06-04
Αν έχεις παιδάκια θα περάσουν καλά, κοντά σε αυτά κι εσύ, που μπορεί να μαντέψεις επακριβώς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά αν μη τι άλλο θα έχεις απολαύσει ένα πραγματικά άρτιο τεχνικά animation.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2021-06-02
Φυσικά η γνωστή συνταγή της Ντίσνεϊ είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού σε κάθε σκηνή (χιούμορ και δράμα σε ισόποσες δόσεις) ενώ το πιο πρωτότυπο στοιχείο είναι το αποτύπωμα ενός μεταποκαλυπτικού έρημου τοπίου βγαλμένου θαρρείς από το σύμπαν του «Μαντ Μαξ».
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση