Ζήτημα Χρόνου(2021)
(Stillwater) | Πρώτη προβολή: 19-08-2021

61 Βαθμολόγιο
με βάση 25 κριτικές
7.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας Αμερικανός εργάτης διύλισης πετρελαίου από την Οκλαχόμα ταξιδεύει στην Μασσαλία για να επισκεφθεί την αποξενωμένη κόρη του, η οποία βρίσκεται στην φυλακή για έναν φόνο που όπως ισχυρίζεται δεν έχει κάνει. Αντιμέτωπος με δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω γλώσσας, με τις πολιτισμικές διαφορές και έναν πολύπλοκο νομικό σύστημα, ο Μπιλ χτίζει μια καινούρια ζωή στην Γαλλία καθώς αναλαμβάνει να βρει τρόπο να δικαιώσει την κόρη του.

Είδος:Περιπέτεια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Τομ ΜακΚάρθι
Πρωταγωνιστούν:Ματ Ντέιμον, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Καμίλ Κοτέν, Μούσα Μαάσκρι
Διάρκεια:140
80
Δημήτρης Δανίκας
2021-08-20
Ρεσιτάλ Ματ Ντέιμον!
70
Γιάννης Βασιλείου
2021-08-18
Φυσικά, τίποτα δεν θα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο στο φιλμ δίχως τον στυλοβάτη του, τη ραχοκοκαλιά του, τον Ματ Ντέιμον, που δίνει μια κτηνώδη ερμηνεία – σε μέγεθος και ουχί σε ένταση. Ο Ντέιμον είναι για τον υπογράφοντα ο καλύτερος της γενιάς του.
60
Ελεύθερος Τύπος
2021-08-16
Η αλήθεια είναι ότι η αφήγηση έχει το ενδιαφέρον της, καθώς η πλοκή διαρκώς μεταλλάσσεται και αλλάζει κέντρο βάρους. Όμως πολλές σκηνές θα μπορούσαν να λείπουν χωρίς να επηρεάζουν τη συνοχή της ταινίας. Θα είχαμε έτσι ένα πιο σφιχτό και ουσιαστικό συνολικό αποτέλεσμα.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-08-14
Ο Τομ Μακ Κάρθι (σκηνοθέτης του «Spotlight») ακολουθεί την αφήγηση ενός «detective story», προσθέτοντας γενναιόδωρα στην ιστορία πινελιές κοινωνικού σχολιασμού και πολιτισμικών διαφορών (ΗΠΑ/ Γαλλία), κάτι που προσφέρει στην ταινία μια αύρα ρεαλισμού μακρινή από αυτού του τύπου τις παραγωγές.
60
Λήδα Γαλανού
2021-08-12
Βοηθός του, εκτός από τη μετρημένη και με έμφαση στις λεπτομέρειες σκηνοθεσία του Τομ ΜακΚάρθι, που δυστυχώς δεν αποφεύγει πάντα τα στερεότυπα και τα κλισέ της ματιάς ενός Αμερικανού πάνω στην Ευρώπη, η ώριμη, οσκαρικών διαστάσεων, ερμηνεία του Ματ Ντέιμον, ο οποίος καταφέρνει να είναι την ίδια στιγμή συγκινητικός και τρομακτικός, ένας «ξένος» πρωτίστως από τον ίδιο του τον εαυτό και όσα νόμιζε ότι ήταν η ζωή του.
60
Μανώλης Κρανάκης
2021-08-10
Ο Τομ ΜακΚάρθι του βραβευμένου με Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Spotlight» συνεχίζει να αναζητά την αλήθεια, ακόμη και στα πιο αναπάντεχα μέρη. Εδώ με τη βοήθεια μιας ώριμης, συγκινητικής, κόντρα οσκαρικής ερμηνείας από τον Ματ Ντέιμον.
60
Κατερίνα Ανδρεάκου
2021-08-08
Κάποιες επιλογές των χαρακτήρων ενδέχεται να συζητηθούν ως προς το «ηθικό» τους ζήτημα (βλέπε την επιθυμία απόδοσης δικαιοσύνης ακόμη και μέσω της αυτοδικίας), αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Πρόκειται περί σοβαρής κινηματογραφικής πρότασης με μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Ματ Ντέιμον, που (προσωπικά) σκεφτόμουν μέρες μετά την θέαση της ταινίας.
50
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2021-08-06
Ατμοσφαιρικό φιλμ που κινείται στις παρυφές των βραδύκαυστων θρίλερ, επιδεικνύει ξεχωριστές κινηματογραφικές αρετές στα επιμέρους στοιχεία του.
50
Πάνος Γκένας
2021-08-04
Οι αφοσιωμένες ερμηνείες των Ματ Ντέιμον και Καμίλ Κοτίν διασώζουν τα «ζητήματα» της νέας ταινίας του Τομ Μακάρθι, η οποία θέλει να είναι ταυτόχρονα αστυνομικό θρίλερ, οικογενειακό δράμα και πολιτικό σχόλιο.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-08-02
Η ολοκληρωτική μεταμόρφωση του Ματ Ντέιμον σε έναν μελαγχολικό αντιήρωα είναι το σημαντικότερο ατού της ταινίας του Τομ Μακάρθι.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση