Εγώ, ο Ερλ και το Κορίτσι που Πεθαίνει(2015)
(Me and Earl and the Dying Girl) | Πρώτη προβολή: 07-01-2016

66 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Γκρεγκ βρίσκεται στην τελευταία τάξη του σχολείου στο Πίτσμπουργκ και προσπαθεί να επιβιώσει στην ανωνυμία, αποφεύγοντας από επιλογή τις βαθύτερες σχέσεις. Ακόμα και τον κολλητό του, τον Ερλ, με τον οποίο συνηθίζουν να κάνουν μικρές παρωδίες κλασικών ταινιών, τον αποκαλεί ως συνεργάτη, παρά καλύτερό του φίλο. Όταν όμως η μητέρα του τον αναγκάζει να περάσει χρόνο με τη Ρέιτσελ, μια συμμαθήτριά του που πάσχει από καρκίνο, αρχίζει να ανακαλύπτει την ισχύ αυτού που λέγεται φιλία.

Είδος:Δραμεντί
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρέχον
Πρωταγωνιστούν:Τόμας Μαν, Ρ. Τζ. Σάιλερ, Ολίβια Κουκ, Κόνι Μπρίτον
Διάρκεια:105
80
Αντώνης Γκούμας
2021-10-14
Είναι μια όμορφη ταινία που καταφέρνει και να μας διασκεδάσει και να μας συγκινήσει και το κάνει με τρόπο υπέροχο.
80
Μαρία Δήμου
2021-10-12
Το «Me and Earl and the Dying Girl», συνθέτει μια διαφορετική ιστορία για εφήβους ανόμοιους με τους συνηθισμένους που πρωταγωνιστούν σε ταινίες παραπλήσιου ύφους. Αφηγείται με πολύ μοναδικό τρόπο, την ζωή και τις ανησυχίες τους, μέσω μιας χιουμοριστικής ατμόσφαιρας, που δεν αποζητάει να αφήσει πίκρα ως τελευταία γεύση, αλλά ευγνωμοσύνη και θάρρος για ό,τι πρόκειται να επέλθει.
80
NaturalBornGrandma
2021-10-10
Η ταινία είναι μία χρυσή τομή ανάμεσα στο δράμα και τη κωμωδία, τη παιδική ηλικία και την ενηλικίωση, και – γιατί όχι; – τη ζωή και το θάνατο. Μπορεί να γελάσεις, μπορεί να κλάψεις, σίγουρα όμως θα την αφήσεις να σε παρασύρει στην ιστορία της, ανάμεσα σε παγωτά και χημειοθεραπείες, μαξιλάρια και πάντα, άρρωστα κορίτσια και μπερδεμένα αγόρια.
70
Ξανθή Σπανού
2021-10-08
Αν θα θυμόμαστε για κάτι το "Me and Earl...." είναι γιατί καταφέρνει μέσα στον κυκεώνα των αναφορών αυτών να πει μιά ιστορία με ουσία και να πλάσει χαρακτήρες που, αν και φέρουν στερεοτυπικά στοιχεία (ο αντικοινωνικός, ασχημούλης, αντισυμβατικός πρωταγωνιστής, το γλυκό, υπομονετικό, γενναιόδωρο κορίτσι, ο λιγομίλητος, κουλ φίλος), καταφέρνουν να ξεφύγουν από αυτά και να μας αφορούν πλέον πραγματικά, όσο ξετυλίγεται η πλοκή.
60
Βασίλης Καγιογλίδης
2021-10-06
Το "Me and Earl and the Dying Girl" παρά τη μικρή κοιλίτσα του, είναι στο βάθος μια αναγκαία ρομαντική ταινία που βάζει γέλιο και δράμα στις σωστές τους διαστάσεις, και πετυχαίνει γιατί ο δημιουργός επιλέγει την αφηγηματική πρακτική της ανάδειξης των ξεκαρδιστικά ανόμοιων σχέσεων.
50
Γιάννης Πατλάκας
2021-10-04
Σίγουρα η ταινία καταφέρνει να προσεγγίζει το θέμα του καρκίνου με ένα μοναδικό τρόπο και να είναι πολύ πιο ρεαλιστική από τον προκάτοχό της το Fault in Our Stars, όμως δεν καταφέρνει να πει μια ιστορία πιο δεμένη, ακολουθώντας μια πιο pop-hipster ματιά όπως αυτή του πρωταγωνιστή της.
40
Μανώλης Κρανάκης
2021-10-02
Το «Me and Earl and the Dying Girl» είναι μια όμορφη ταινία να τη χαζεύεις, αλλά ας έρθει επιτέλους και εκείνη η στιγμή που το σινεμά θα μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετικό, μοντέρνο, νεανικό και αληθινό χωρίς να πρέπει να αναζητάς ιδανική μετάφραση για τους όρους που το περιγράφουν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση