Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό(2021)
(Bad Luck Banging or Loony Porn)  Πρώτη προβολή: 07-10-2021

63 Βαθμολόγιο
με βάση 32 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Έμι, καθηγήτρια ιστορίας σε ένα πολύ καθώς πρέπει σχολείο, βλέπει την καριέρα και την υπόληψή της να απειλούνται όταν διαρρέει στο ίντερνετ μια ερασιτεχνική ταινία ερωτικού περιεχομένου στην οποία πρωταγωνιστεί. Οργισμένοι γονείς απαιτούν την απόλυσή της, η Έμι όμως αρνείται να παραδώσει τα όπλα.

Είδος:Σινεφίλ
Χώρα:Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Κροατία, Τσεχία
Σκηνοθέτης:Ράντου Ζούντε
Πρωταγωνιστούν:Κάτια Πασκάριου, Κλαούντια Ιερεμία, Αλεξάντρου Ποτόσεαν, Νικοντίμ Ουνγκουρεάνου
Διάρκεια:101
80
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2021-10-20
Ναι ρε μάγκα. Ο Radu Jude φτιάχνει μια εντελώς πολιτική ταινία, με εντελώς απροσδόκητο τρόπο. Και, στην τρίτη λύση του τρίτου μέρους, με το φινάλε του, μας χαρίζει μια εντελώς απελευθερωτική κι εντελώς «γεια σου» σκηνή, που καμία Captain Marvel δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί, ακόμα και στα πιο άγρια και οργιώδη όνειρά της.
70
Χρήστος Μήτσης
2021-10-18
Μια σοβαρότατη, αλλά ελάχιστα σοβαροφανής προσπάθεια καταγραφής κι ανάλυσης της σύγχρονης ρουμανικής καθημερινότητας.
70
Λουκάς Κατσίκας
2021-10-16
Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Βάλτερ Μπένγιαμιν, ο Ντούσαν Μακαβέγιεφ και ο Τζον Γουότερς δίνουν ραντεβού σε μια από τις ταινίες της χρονιάς: μια κινηματογραφική πρόκληση φοβερά επείγουσα, εξόχως πολιτική, λυτρωτικά αθυρόστομη και διαβολικά ψυχαγωγική.
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-10-14
Επίκαιρη, μεταμοντέρνα και απέραντα σαρκαστική η κινηματογραφική βιωματική ματιά του Ζούντε εδώ βρίσκεται σε φουλ φόρμα και δικαίως κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του φεστιβάλ Βερολίνου όντας μια από τις πρώτες ταινίες που καταγράφει την εποχή της πανδημίας σε μια θεοπάλαβη κοινωνική σάτιρα με εθνογραφικό προφίλ.
60
Κώστας Ζαλίγκας
2021-10-12
Οπλίζει τη δασκάλα με ξεκάθαρες και σαφείς ατάκες, ικανές να αποστομώσουν άπαντες, αλλά κανείς δεν βγήκε κερδισμένος όταν τα έβαλε με τον όχλο. Εκεί ο Ζούντε θα αφήσει το ρεαλισμό στην άκρη και θα δώσει τη λύση δανειζόμενος στοιχεία άλλου κινηματογραφικού είδους, φροντίζοντας να μην απομακρυνθεί από τη σάτιρα, που έδειξε να τη χειρίζεται με γνώση και άνεση.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2021-10-10
Ο Ράντου Ζούντε κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο 71ο Φεστιβάλ Βερολίνου με μια ταινία πιστή στην υπέρμετρη φιλοδοξία της να προκαλέσει καταρρίπτοντας διασκεδαστικά αρχέγονους θεσμούς.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-10-08
Το Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό είναι ένα ενδιαφέρον, υπερφορμαλιστικό αξιοπερίεργο σαν πρακτική άσκηση πάνω στις πολιτικές επιστήμες, με αφαίρεση, επιτήδευση και βερμπαλισμό (αντιστοίχως στα τρία μέρη που το συναπαρτίζουν), φλόγα, ορμή και επιτέλους μια εξαιρετική αίσθηση του κομφούζιου που προκαλεί το lockdown και ένα σίγουρο, κατά τον σκηνοθέτη και το αλά Μακαβέγιεφ φινάλε του, συμπέρασμα: πως όλα είναι τσόντα!
50
Απόστολος Κίτσος
2021-10-06
Ο Ράντου Τζούντε άλλοτε προκαλεί, άλλοτε επισημαίνει διδακτικά, συνολικά στήνει μια άνιση δημιουργία που έχει τις στιγμές της και καταλήγει καθόλου φειδωλά σε τρία διαφορετικά φινάλε (το τρίτο πάντως, τα σπάει) αποφεύγοντας επί της ουσίας να τοποθετηθεί.
50
Λήδα-Ειρήνη Αδάμου
2021-10-04
Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν δύναται να τα πει κανείς με σκοπό να βάλλει τον τρόπο σκέψης πίσω από το δημιούργημα του σκηνοθέτη και σεναριογράφου, ή ακόμη και της πρωταγωνίστριας του, που είναι εξαιρετική στη συνολική της ερμηνεία (και ιδιαίτερα στην σκηνή της δίκης της), αλλά να δώσει μπόλικη τροφή για σκέψη για το τι θα μπορούσε να εννοεί κανείς τελικά με τον όρο σεξουαλική απελευθέρωση.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2021-10-02
Δεν είμαι υπέρ της λογοκρισίας, αλλά θα έπρεπε να τους σταματούσαν στα σύνορα της Ρουμανίας και να κατέστρεφαν την κόπια! Από τις μεγαλύτερες μαλακίες που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Και λίγα λέω.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση