Παράλληλες Μητέρες(2021)
(Madres Paralelas) | Πρώτη προβολή: 28-10-2021

66 Βαθμολόγιο
με βάση 41 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Δύο γυναίκες βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου, όπου πρόκειται να γεννήσουν. Και οι δυο είναι ανύπαντρες, αφού έμειναν έγκυες χωρίς να το έχουν προγραμματίσει. Η μία είναι η μεσήλικας Τζάνις, που δεν το έχει μετανιώσει και αισθάνεται ενθουσιασμό που θα φέρει στο φως μια νέα ζωή. Η Άνα όμως είναι έφηβη και φοβισμένη, και η ψυχολογία της έχει τραυματιστεί με την εμπειρία της αυτή.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ισπανία
Σκηνοθέτης:Πέδρο Αλμοδόβαρ
Πρωταγωνιστούν:Πενέλοπε Κρουζ, Αϊτάνα Σάντζεζ-Γκιχόν, Μιλένα Σμιτ, Ρόσι ντε Πάλμα
Διάρκεια:120
80
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2021-10-20
Ένα εξαιρετικό μελόδραμα, στο στιλ των καλύτερων ταινιών του Ισπανού αυτού δημιουργού («Όλα για τη μητέρα μου», «Μίλα μου», Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»), που συνεχίζει απτόητος, και με μούσα, σε μια σειρά συναρπαστικές ταινίες την έξοχη Πενέλοπε Κρουζ, που με κάθε ταινία της αποδεικνύεται μια πιο ώριμη ερμηνεύτρια.
80
Παύλος Γκουγιάννος
2021-10-18
Οι Παράλληλες Μητέρες είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του των τελευταίων χρόνων, με τις γνώριμες θεματικές και φυσικά χρωματικές και στιλιστικές εμμονές του που όμως διανθίζονται και ωριμάζουν.
80
Λήδα Ειρήνη Αδάμου
2021-10-16
Αν και όλα τα παραπάνω μπορούν αρχικά να ξενίσουν στον θεατή, μοιάζοντας ολίγον τι άσχετα μεταξύ τους, στην πραγματικότητα συνθέτουν τόσο αρμονικά, μέσω των αλλεπάλληλων πλάνων (συνοδευόμενα πάντα από τα γνωστά σε όλους μας έντονα χρώματα) της συνειρμικής καταβύθισης της πρωταγωνίστριας στις αναμνήσεις της!
70
Κώστας Ζαλίγκας
2021-10-14
Ο Αλμοδόβαρ παραμένει σε πολύ καλή φόρμα και υπογράφει ένα ακόμα λυτρωτικό μελόδραμα με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Με οδηγό το συναίσθημα και τις «περιπέτειες» των γυναικών της διπλανής πόρτας, περιπλέκει μαεστρικά πρόσωπα και καταστάσεις και μάλιστα χρησιμοποιεί πολύ έξυπνα την υποπλοκή της ταινίας, η οποία είναι αμιγώς πολιτική.
60
Δημήτρης Δανίκας
2021-10-12
Only for Women
60
Λουκάς Κατσίκας
2021-10-10
Η Πενέλοπε Κρουζ κέρδισε επάξια το βραβείο ερμηνείας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας με έναν από τους καλύτερους ρόλους της για λογαριασμό ενός περίτεχνου αλμοδοβαρικού μελοδράματος-στοχασμού για τη μητρότητα, την ιστορική μνήμη και άλλες πολύτιμες έννοιες αυτού του κόσμου.
60
Πάρις Μνηματίδης
2021-10-08
Θα ήταν βέβαια μικρόψυχο να ακυρώσει κανείς τα επιτεύγματα της ταινίας για κάποια ψεγάδια που ξεφεύγουν ανά σημεία. Η γενική εικόνα είναι οπωσδήποτε θετική.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-10-06
Βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ Βενετίας για την Πενέλοπε Κρουζ στην καλύτερη ταινία των τελευταίων ετών του Πέδρο Αλμοδοβάρ που διόλου τυχαία είναι και η πιο «πολιτική» του.
60
zerVo
2021-10-04
Δεν χαλάστηκα επ ουδενί, δεν με αφήνει άλλωστε εύκολα να το πάθω ούτε η έντονα χρωματισμένη γραφίδα του Pedro, ούτε η εκφραστική ομορφάδα της Penelope, που ίση της δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγεννήσει ποτέ ο σπανιόλος σινεμάς. Δεν ήμουν και έτοιμος όμως, γι αυτή την ολοκληρωτική μεταστροφή της τρίτης πράξης.
20
Ηλίας Φραγκούλης
2021-10-02
Οι άνθρωποι που έμαθαν τον Ισπανό σκηνοθέτη στα τέλη της δεκαετίας του '80 και πλέον αντιλαμβάνονται την κόπωσή του, ας τον θυμούνται με αξιοπρέπεια κι ας μείνουν μακριά...
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση