Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας(2021)
(Wheel of Fortune and Fantasy) | Πρώτη προβολή: 11-11-2021

71 Βαθμολόγιο
με βάση 29 κριτικές
8.3 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένα αναπάντεχο ερωτικό τρίγωνο, ένα αποτυχημένο σχέδιο αποπλάνησης και μια συνάντηση που προκύπτει από μια παρεξήγηση. Μια ταινία χωρισμένη σε τρία μέρη που απεικονίζει τρεις διαφορετικούς γυναικείους χαρακτήρες καθώς έρχονται αντιμέτωπες με τις επιλογές τους και τα σφάλματά τους.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ιαπωνία
Σκηνοθέτης:Ριουσούκε Χαμαγκούτσι
Πρωταγωνιστούν:Κοτόνε Φουρουκάουα, Κιγιοχίκο Σουμπουκάουα, Κατσούκι Μόρι, Φουσάκο Ουράμπε
Διάρκεια:121
90
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2021-11-20
Μα πάνω απ'όλα πρόκειται για σκηνοθέτη με εκπληκτικό έλεγχο του σινεμά του διαλόγου. Τα πάντα εδώ αναπτύσσονται, ανατρέπονται και λύνονται μέσα από το διάλογο, μέσω του οποίου ο Χαμαγκούτσι όχι απλώς σκιαγραφεί χαρακτήρες, αλλά διαρκώς αλλοιώνει τη μεταξύ τους δυναμική και θέση ισχύος.
80
Λήδα Γαλανού
2021-11-18
Υπαρξιακή, μελαγχολική, αλλά τόσο τρυφερή απέναντι στην... ανθρώπινη κατάσταση, αδιάκοπα ανατρεπτική ώστε στιγμή να μη θεωρήσεις ότι ο ήρωας –ή εσύ ο ίδιος– έχει τον έλεγχο των πραγμάτων, αυτή είναι μια ταινία ποιητική, ένα κέντημα ιδεών που, ταυτόχρονα, γίνεται βίωμα, απλώς επειδή είναι τόσο πικρά αληθινή.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-11-16
Με λειτουργικά, διεξοδικά προβαρισμένες και άψογα εκτελεσμένες ερμηνείες απ' όλες τις ηθοποιούς, οι Ιστορίες τύχης και φαντασίας διασταυρώνουν τα μονοπάτια της ζωής, όπως το κλασικό ευρωπαϊκό σινεμά τέμνεται με το ασιατικό, και με μια δόση μαγικής σύμπτωσης ανανεώνει δημιουργικά αλλά και απολαυστικά την παραδοσιακή έννοια του πεπρωμένου που ανατρέπει τη στεγνή λογική.
80
Παύλος Γκουγιάννος
2021-11-14
Μια ήρεμη αλήθεια, ένα ποτάμι γαλήνιο γεμάτο συναισθήματα και ανθρώπους να μην πνίγονται αλλά να συνυπάρχουν με αυτά. Mια συναισθηματική και φιλοσοφημένη ταινία από τον Ιάπωνα Ριουσούκε Χαμαγκούτσι.
70
Γιώργος Ξανθάκης
2021-11-12
Οι «Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας» είναι ένα φιλμ που μεταφέρει στο θεατή με γενναιοδωρία ανθρώπινη θέρμη. Δεν είναι απλά γλυκερό σινεμά καλών συναισθημάτων, αλλά στερεώνεται σε βαθιές και γνήσιες ουμανιστικές ρίζες.
70
Πόλυ Λυκούργου
2021-11-10
Γλυκόπικρη, πονεμένη, θλιμμένη, τρυφερή, με στιγμές που αγγίζουν την ποίηση, η σπονδυλωτή ταινία του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι σταματάει με αυτοπεποίθηση τον τροχό των συναισθημάτων όταν το βέλος συναντά την καρδιά.
60
Κώστας Ζαλίγκας
2021-11-08
Και οι τρεις ιστορίες που αφηγείται ο Χαμαγκούτσι έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον και ιδιαίτερα οι ερμηνείες διευκολύνουν με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη κάθε ιστορίας. Κάπου φαίνεται όμως ότι στερεύει από ιδέες όταν πρέπει να κλείσει κάθε ιστορία και τα τρία φινάλε μοιάζουν άτολμα και αμήχανα μπροστά σε ό,τι έχει προηγηθεί.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-11-06
Σε κάθε περίπτωση τρεις ιστορίες – λουλούδια που καταλήγουν σε μια πολύ κομψή ανθοδέσμη.
60
Ηλίας Δημόπουλος
2021-11-04
Τρεις ξεχωριστές ιστορίες στην σύγχρονη Ιαπωνία ενώνονται θεματικά για να συστήσουν μια ταινία λεπτομερούς ευαισθησίας και «άλλης» κινηματογράφησης.
50
Βαρβάρα Κοντονή
2021-11-02
Αν σου αρέσουν τα βραδυφλεγή δράματα και τα ρομάντζα με μια δόση υπαρξιακής κρίσης, τότε το «Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας» θα σου κρατήσει καλή παρέα για ένα πλήρες δίωρο. Αρκεί να είσαι έτοιμος για γλυκόπικρες συζητήσεις σε ρυθμό οπλοπολυβόλου. Αν, πάλι, δεν τα «σηκώνεις» και πολύ αυτά, η επιλογή σου να παρακολουθήσεις τη συγκεκριμένη ταινία μάλλον θα σε κάνει να επανεκτιμήσεις... την θεωρία της σχετικότητας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση