Η Κορυφή των Θεών(2021)
(Le Sommet des Dieux / Summit of the Gods) | Πρώτη προβολή: 30-11-2021

70 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
8.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η μανιώδης έρευνα ενός φωτορεπόρτερ για την αλήθεια σχετικά με την πρώτη ανάβαση στο όρος Έβερεστ τον οδηγεί να αναζητήσει έναν διάσημο αναρριχητή που εξαφανίστηκε.

Είδος:Κιν. Σχέδια, Περιπέτεια
Χώρα:Γαλλία, Λουξεμβούργο
Σκηνοθέτης:Πατρίκ Ιμπέρ
Πρωταγωνιστούν:Λαζάρ Χέρσον-Μάκαρελ, 'Ερικ Χέρσον-Μάκαρελ, Νταμιάν Μπουασό, Ελίζαμπεθ Βεντούρα
Διάρκεια:95
80
Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού
2022-02-08
Το «The Summit of Gods» αρπάζει από την αρχή τον θεατή και τον βάζει στη θέση του συνοδηγού σ' ένα ταξίδι που για τον καθένα μπορεί να πάρει μια διαφορετική ερμηνεία καθώς ο κάθε άνθρωπος συναντά κι έρχεται αντιμέτωπος με το δικό του «Έβερεστ».
70
Γιάννης Βασιλείου
2022-02-06
Έχουμε να κάνουμε, επίσης, με μια πολύ καλή πρόταση στο είδος, όπως αυτή προκύπτει μέσα από το καλαίσθητο σκίτσο, από τον συνδυασμό εγχόρδων, πλήκτρων και ηλεκτρονικών ήχων που γεννά ένα λυρικό ηχοτόπιο, από τα κοψοχολιαστικά ορειβατικά set-pieces και από μια ιδιαίτερη αίσθηση του κρύου που απορρέει από τον συνδυασμό ιστορίας, εικόνας και ήχου και θα σε κάνει να αναζητήσεις μια κουβερτούλα παραπάνω κατά τη διάρκεια της προβολής.
70
Νίκος Τσαγκαράκης
2022-02-04
Ένας μυστηριώδης, αγωνιώδης και θεαματικός φόρος τιμής στο ενστικτώδες πάθος της αναρρίχησης, ενάντια σε κάθε λογική ασφάλειας κι αυτοσυντήρησης, που με τη σειρά του συμβολίζει οτιδήποτε αποτελεί την κινητήρια δύναμή μας σ' αυτή τη ζωή, έστω κι αν όχι απλώς δεν εξασφαλίζει τη διαβίωσή μας, αλλά μας οδηγεί νομοτελειακά σε θάνατο, βιολογικό ή άλλον.
60
Ο Imbert εξερευνά ύψη και βάθη της ψυχής για να αγγίξει μυθολογικά αρχέτυπα στα όρια της συνείδησης, σε αυτό το πλούσια ατμοσφαιρικό δισδιάστατο φιλμ.

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση