Πού Κρύβεται η Άννα Φρανκ(2021)
(Où est Anne Frank! / Where Is Anne Frank)  Πρώτη προβολή: 30-12-2021

67 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Κίτι είναι η φανταστική φίλη της Άννα Φρανκ, της κοπέλας που είχε το θάρρος να γράφει το ημερολόγιό της καταμεσής της ανόδου της ναζιστικής εξουσίας, ως και το Ολοκαύτωμα. Η Κίτι όμως θα βγει από το ημερολόγιο και θα αναζητήσει το νόημα όλων όσων γράφονται μέσα σε αυτό. Ένα νόημα που δεν εμμένει μόνο σε εκείνες τις σκοτεινές ημέρες, αλλά φτάνει ως το σήμερα.

Είδος:Κιν. Σχέδια
Χώρα:Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισραήλ
Σκηνοθέτης:Αρι Φόλμαν
Πρωταγωνιστούν:Ρούμπι Στόουκς, Έμιλι Κάρεϊ, Σεμπάστιαν Κροφτ, Ραλφ Πρόσερ
Διάρκεια:99
80
Ζωή- Μυρτώ Ρηγοπούλου
Σινεφίλια
2021-12-20
Τιμώντας τη μνήμη και το πνεύμα αυτού του κοριτσιού, σύμβολο του χαμένου μέλλοντος ενάμιση εκατομμυρίων παιδιών, σχεδόν όλα Εβραίοι, που εξοντώθηκαν από τους Ναζί, ο Φόλμαν κάνει μια ταινία που σε πείσμα των καιρών εξακολουθεί κι αυτή ακόμα να ελπίζει.
70
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2021-12-18
Θαρραλέα και με στόχο μια πλήρη ματιά σεβασμού πάνω στο πρωτότυπο έργο, το ίδιο το ημερολόγιο, ο Φόλμαν δεν διστάζει να συμπεριλάβει στην ταινία του σκηνές από το Ολοκαύτωμα, την τερατώδη πλευρά του ανθρώπου που είδε με τα μάτια της η Αννα Φρανκ. Αυτή η προσέγγιση, δίνει στην ταινία την διάσταση της αληθινής τραγωδίας.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2021-12-16
Το Που Κρύβεται η Αννα Φρανκ είναι το αντίθετο ενός ακόμη ντοκιμαντέρ: με το ζωηρό του animation, εκπαιδεύει τα παιδιά που θα το παρακολουθήσουν, προβιβάζοντας τη νοημοσύνη τους με ενήλικα θεματικά πεδία.
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2021-12-14
Το φιλμ «Πού κρύβεται η Άννα Φρανκ» γεφυρώνει υποδειγματικά το παρελθόν με το παρόν έχοντας ως όχημα μια υπέροχη ιστορία φιλίας που κουβαλά τεράστια κληρονομιά για την ανθρωπότητα.
70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2021-12-12
Μια ταινία προορισμένη για να γίνει μελλοντικό σχολικό classic - κι αυτό το εννοούμε με την καλύτερη έννοια.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2021-12-10
Με ένα ολοζώντανο κινούμενο σχέδιο, ο Άρι Φόλμαν («Βαλς με τον Μπασίρ») προσαρμόζει ευφάνταστα την εξομολόγηση της έγκλειστης Αν στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Με τους ελάχιστους μελό διδακτισμούς, παραδίδει μαθήματα ιστορίας και επίκαιρα πολιτικά μηνύματα σε σινεφίλ κάθε ηλικίας.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2021-12-08
Μετά το εξαιρετικό, απολαυστικό σατιρικό animation «Βαλς με τον Μπασίρ» (2008), ο Ισραηλινός Άρι Φόλμαν επιστρέφει με μια το ίδιο θαυμάσια, οπτικά συναρπαστική, ταινία animation γύρω από την Άννα Φρανκ, ταυτόχρονα σχόλιο πάνω στη σύγχρονη μεταναστευτική κρίση.
60
Δημήτρης Μπαμπούλης
Filmy.gr
2021-12-06
Η ταινία προτείνεται τόσο σε ενηλίκους όσο και σε παιδιά, και για όσους επιλέξουν να τη δουν θα αποτελέσει ένα όμορφο ταξίδι με πολλούς και εποικοδομητικούς προβληματισμούς.
60
Λήδα Γαλανού
FLIX
2021-12-04
Η ματιά είναι φρέσκια κι η ιδέα της Κίτι ως πρωταγωνίστρια κερδίζει το στοίχημα του ενδιαφέροντος. Το φιλμ σίγουρα δεν προσθέτει κάτι βαθύτερο στο, ήδη, εμβληματικό υλικό της, είναι όμως η ιδανική προσέγγιση της ιδέας του ανθρωπισμού για τους μικρότερους θεατές – και απόλαυση για τα μάτια των μεγαλύτερων.
40
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2021-12-02
Άκρως παιδαγωγικό για τις μικρές ηλικίες, αρκετά σχηματικό για τις μεγαλύτερες. Το ενήλικο κοινό που γνωρίζει καλά το έργο του Άρι Φόλμαν, μάλλον δεν θα δει αυτό που βάσει των προηγούμενών του ίσως περίμενε. Το κινούμενο σχέδιο στέκει σε σταθερά υψηλά επίπεδα, με τις χρωματικές παλέτες να τονίζουν εύστοχα τις διαφορετικές εποχές και καταστάσεις.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση