Ένας Ήρωας(2021)
(Ghahreman / A Hero)  Πρώτη προβολή: 01-09-2022

66 Βαθμολόγιο
με βάση 32 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Με διήμερη άδεια από τη φυλακή, στην οποία βρίσκεται για ανεξόφλητα χρέη, ένας άντρας προσπαθεί να ξεπληρώσει εγκαίρως τον δανειστή του. Μια απερίσκεπτη κίνησή του, ωστόσο, θα προκαλέσει χιονοστιβάδα γεγονότων που θα κλονίσουν την αξιοπιστία του και θα αναστατώσουν την οικογένεια και τους οικείους του.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία, Ιράν
Σκηνοθέτης:Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστούν:Αμίρ Τζαντιντί, Μοχσέν Ταναμπαντέχ, Σαχάρ Γκόλνουστ
Διάρκεια:127
100
Δημήτρης Δανίκας
2022-09-20
Αριστοτεχνικό σενάριο, εξαιρετική σκηνοθεσία!
80
Άγγελος Πολύδωρος
2022-09-18
Το πολυεπίπεδο αυτό φιλμ του Φαραντί, σκηνοθετικά και σεναριακά είναι εξαιρετικά ισορροπημένο στην τεκμηρίωση της πραγματικότητας, μέσα από κωμικούς και δραματικούς τόνους που πλαισιώνουν ηθικά διλήμματα και αδιέξοδα.
70
Πόλυ Λυκούργου
2022-09-16
Με ένα αριστοτεχνικό βερμπαλιστικό σενάριο, που θυμίζει έντονα τον «Ενα Χωρισμό», εξαιρετικές ερμηνείες και μαεστρικό κοινωνικό ρεαλισμό, ο οσκαρικός Ασγκάρ Φαραντί επιστρέφει στις φτωχογειτονιές του Ιράν για να θέσει ηθικά διλήμματα που ξεπερνούν την προσωπική οδύσσεια του «ήρωά» του.
60
Χρήστος Μήτσης
2022-09-14
Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ Καννών για ένα υποδειγματικά γραμμένο κοινωνικό δράμα πολλαπλών διαστάσεων, πιστό στην κομψά ρεαλιστική συνταγή του Ασγκάρ Φαραντί.
60
Κώστας Ζαλίγκας
2022-09-12
Ο Ασγκάρ Φαραντί επιστρέφει στην πατρίδα του για μία ακόμα ακτινογράφηση της ζωής στο σύγχρονο Ιράν, σε μια ιστορία ήθους, ψεμάτων και αλήθειας. Ομως τον βραβευμένο σκηνοθέτη τον έχουμε δει σε καλύτερη φόρμα στο παρελθόν με ταινίες που η βαρύτητα όσων ήθελε να πει ήταν σε θέση να προκαλέσουν ισχυρές αναταράξεις στο θεατή.
60
Λήδα Γαλανού
2022-09-10
Ένα φιλμ που ξεκινά διασκεδαστικά, σατιρικά και συνεχίζει σοβαρεύοντας, μ' ένα πολιτικό αλλά και συγκινητικά ανθρώπινο σχόλιο, ακριβώς σαν αυτά που ο Φαραντί έχει κάνει στο παρελθόν ακόμα καλύτερα.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2022-09-08
Ανθρώπινες καταστάσεις στην παράδοση του ιρανικού οικουμενικού σινεμά, αν και το «Ένας Ήρωας» κάνει κύκλους στο μέσον της αφήγησης και ξαναβρίσκει τον μίτο προς το τέλος, όταν έχει εξαντλήσει την ιστορία και τις πολλαπλές επιπτώσεις της πάνω στους πρωταγωνιστές, σε ένα φινάλε ρευστό και ανοιχτό, όπως το συνηθίζει.
60
Παύλος Γκουγιάννος
2022-09-06
Ο δημιουργός δείχνει να ξαναβρίσκει τον βηματισμό του προς το τέλος και γενικότερα δείχνει πως το Everybody Knows ήταν μια ατυχής στιγμή της καριέρας του και όχι η αρχή μιας κατηφόρας, μιας και το A Hero εξετάζει έξυπνα και διεξοδικά ηθικές αρχές και αξίες που τον απασχολούν συχνά στο έργο του.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2022-09-04
Σενάριο που διατυπώνει δύσκολα ηθικά διλήμματα, δηκτικό κοινωνικό σχόλιο για την σύγχρονη ιρανική κοινωνία, μωσαϊκό χαρακτήρων όπου αναδεικνύει όλη την αμφισημία ενός ασφυκτικού περιβάλλοντος γεμάτου μυστικά και ενοχές. Όμως όλα αυτά μοιάζουν τόσο γνώριμα και προβλέψιμα που πλέον δεν προκαλούν αίσθηση.
40
Νίκος Παλάτος
2022-09-02
Τυπικός Φαραντί από αφηγηματικής και σκηνοθετικής άποψης, με μια ελαφριά διάθεση ανανέωσης από πλευράς σεναρίου. Οι πιστοί του φίλοι δεν θα απογοητευτούν, αν και θα διακρίνουν μία μανιέρα στον τρόπο με τον οποίο «φορτώνεται» κλιμακωτά το στόρι.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση