Ένας Ήρωας(2021)
(Ghahreman / A Hero) | Πρώτη προβολή: 21-01-2022

60 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Με διήμερη άδεια από τη φυλακή, στην οποία βρίσκεται για ανεξόφλητα χρέη, ένας άντρας προσπαθεί να ξεπληρώσει εγκαίρως τον δανειστή του. Μια απερίσκεπτη κίνησή του, ωστόσο, θα προκαλέσει χιονοστιβάδα γεγονότων που θα κλονίσουν την αξιοπιστία του και θα αναστατώσουν την οικογένεια και τους οικείους του.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία, Ιράν
Σκηνοθέτης:Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστούν:Αμίρ Τζαντιντί, Μοχσέν Ταναμπαντέχ, Φερεστέχ Σαντρέ Οραφαΐ
Διάρκεια:127
70
Νίκος Δρίβας
2022-01-10
Η ταινία A Hero είναι δυναμική, δυναμικά σκηνοθετημένη, με εξαιρετικές ερμηνείες και περνάει πολλά μηνύματα στον θεατή, με τους ηθοποιούς και τα μηνύματα (εστιάστε σε μια εκ των τελευταίων σκηνών) να σε καθηλώνουν.
60
Πάντως με το ταλέντο του ο δημιουργός συμπαρασύρει το θεατή σε ένα αίσθημα αγανάκτησης, χωρίς να παίρνει σαφέστατα μέρος υπέρ ή κατά και να αγιοποιεί τους ατελείς, γνήσια ανθρώπινους χαρακτήρες του.
60
Φωτεινή Αλευρά
2022-01-06
Ο δις βραβευμένος με Όσκαρ, Ασγκάρ Φαρχαντί επανέρχεται με συνέπεια σε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά και που έχουμε δει από τα συγκλονιστικά «Τι Απέγινε η Έλι» κι «Ένας Χωρισμός». Η ταινία μπορεί να μην κινείται στα ύψη του δύο παραπάνω φιλμ, ωστόσο η εικονοποιητική κλάση του Ιρανού σκηνοθέτη, του επιτρέπει να μιλά για την τρικυμιώδη πολιτική κατάσταση της χώρα του μέσα από φαινομενικά απλές ιστορίες για καθημερινούς ανθρώπους.
60
Dimitris Dx
2022-01-04
Κλασικός Farhadi, με το ένα πόδι στο ιρανικό φολκλόρ και με το άλλο σε μια σύγχρονη αστική πραγματικότητα. Αυτή είναι η δύναμή του άλλωστε, καθώς έχει βρει τον κατάλληλο τρόπο να μετατρέπει το μελό σε αστυνομικό procedural και το κοινωνικό δράμα σε θρίλερ επιβίωσης.
50
Ματθαίος Λεωνίδας
2022-01-02
Σε σχέση με προηγούμενες ταινίες του Φαραντί, όπως ήταν, για παράδειγμα, το «Ο εμποράκος», ή το «Ένας χωρισμός», ορισμένες ελλείψεις κι ευκολίες στην πλοκή δεν την καθιστούν σε καμία περίπτωση πιο δουλεμένη σεναριακά από τις προηγούμενες. Πρόκειται, παρ' όλα αυτά για μια αποτελεσματική νατουραλιστική αφήγηση, με ισορροπίες ανάμεσα στους νεκρούς χρόνους και στην απεραντολογία των ηρώων, με ένα βουβό δράμα που χτίζεται μεθοδικά.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση