Χειμώνας στις Φλόγες: Η Μάχη της Ουκρανίας για την Ελευθερία(2015)
(Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom) | Πρώτη προβολή: 28-12-2015

63 Βαθμολόγιο
με βάση 3 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Επί 93 ημέρες στην Ουκρανία, αυτό που ξεκίνησε ως ειρηνική φοιτητική διαδήλωση μετατράπηκε σε βίαιη επανάσταση και κίνημα για τα ατομικά δικαιώματα.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Ην. Βασίλειο, Ουκρανία, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Εβγκένι Αφινέφσκι
Διάρκεια:98
70
Φωτεινή Αλευρά
2022-03-06
Συγκινητικό, σύγχρονο και επίκαιρο, ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο αρχειακό υλικό με άνισες συγκρούσεις μέσα στο Κίεβο, επαίσχυντες πράξεις από την μεριά της αστυνομίας, επιθέσεις με αληθινά πυρά προς άμαχο πληθυσμό, απαγωγές πολιτών και υπέρμετρη βία για την καταστολή ειρηνικών κινητοποιήσεων.
60
Άγγελος Πολύδωρος
2022-03-04
Χωρίς να εμβαθύνει σε πολιτικές αναλύσεις, το γεμάτο αρχειακό υλικό ντοκιμαντέρ, αναδεικνύει το πάθος των Ουκρανών για αλλαγή και ταυτόχρονα την κατασταλτική βία της εξουσίας και τις επαίσχυντες πράξεις από την μεριά της αστυνομίας, με επιθέσεις με αληθινά πυρά προς τον άμαχο πληθυσμό.
60
Γιώργος Ρομπόλας
2022-03-02
Το ντοκιμαντέρ του Evgeny Afineevsky δεν είναι σφαιρικό και σίγουρα παρακολουθεί με απλοϊκό συναισθηματισμό αρκετές φορές τα γεγονότα της Πλατείας Μαϊντάν. Αποτελεί όμως μία εξαιρετική καταγραφή -και μάλιστα από την πρώτη γραμμή των γεγονότων- ενός μείζονος επεισοδίου της πρόσφατης ευρωπαϊκής ιστορίας και ως τέτοιο είναι πολύτιμο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση