Τζο ο Λεμονάδας(1964)
(Lemonade Joe) | Πρώτη προβολή: 30-06-2022

63 Βαθμολόγιο
με βάση 8 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Σε μια τυπική πόλη του Φαρ Ουέστ, που μαστίζεται από τον αλκοολισμό και την εγκληματικότητα, φτάνει ο «φτωχός και μόνος καουμπόι», ο Τζο ο Λεμονάδας, που συμμαχεί με τους ελάχιστους «καλούς» του αντιαλκοολικού αγώνα και λανσάρει την Λόκα Κόλα, ένα μη αλκοολούχο αναψυκτικό. Σε ψηφιακά αποκατεστημένη έκδοση.

Είδος:Κωμωδία
Χώρα:Τσεχοσλοβακία
Σκηνοθέτης:Όλντριχ Λίπσκι
Πρωταγωνιστούν:Κάρελ Φιάλα, Μίλος Κοπέσκι, Κβέτα Φιάλοβα, 'Ολγκα Σομπέροβα
Διάρκεια:99
80
Άγγελος Πολύδωρος
2022-07-16
Κωμωδία με άφθονα γκαγκς, σουρεαλιστικές νύξεις και ολίγη μουσική, που βλέπεται άνετα, αφού λάβεις υπόψη την εποχή κατά την οποία γυρίστηκε.
70
Χρήστος Μήτσης
2022-06-14
Απολαυστική παρωδία –στο παλαβό πνεύμα των 60s– των χολιγουντιανών γουέστερν, αλλά και συνολικά της καπιταλιστικής λογικής, ενσωματωμένης στους κλασικούς αφηγηματικούς κώδικες.
70
Στράτος Κερσανίδης
2022-06-12
Με σκηνές που θυμίζουν βουβή κωμωδία γεμάτη γκαγκ αλλά και όλα τα κλισέ των ταινιών γουέστερν, ο «Τζο ο Λεμονάδας» αφενός αποτίει φόρο τιμής, αφετέρου αποδομεί με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος και μαζί του ολόκληρη την κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. Και μέσω αυτής τον καταναλωτισμό και το κυνήγι του κέρδους των δυτικών κοινωνιών.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2022-06-10
Ένα must για τους φαν του είδους αλλά μόνο για αυτούς.
60
Αγγελική Καρυστινού
2022-06-08
Μέσα από αυτή την εκκεντρική παρωδία, ο Λίπκι, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του βωβού σινεμά, του μιούζικαλ, αλλά και του animation, ανατρέπει τα κλισέ ενός τυπικού γουέστερν- καβγάδες, σαλούν, πιστολέρος και μονομαχίες- βάζοντας στο στόχαστρο το Χόλυγουντ, και μαζί το αμερικανικό όνειρο του καπιταλισμού.
60
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2022-06-06
Παίρνοντας στοιχεία από τις βουβές μπουρλέσκ κωμωδίες και τα κινούμενα σχέδια, παραμένει αστεία 58 χρόνια αργότερα, ξεχωρίζοντας για το παιχνίδι της ασπρόμαυρης φωτογραφίας της, με τις θεματικές χρήσεις φίλτρων χρώματος ανά περίσταση.
60
Πάρις Μνηματίδης
2022-06-04
Είναι αυτό το είδος παρωδίας που μπορεί να έχει γεράσει ανά σημεία, διαθέτει όμως μια τέτοια ευστροφία κι ενέργεια που βάζει σε διαδικασία για συγκρίσεις με το σήμερα του είδους, το οποίο, με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις μια στο τόσο, σίγουρα βρίσκεται σε παρακμή.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση