Τα Τρία Πατώματα(2021)
(Tre Piani / Three Floors) | Πρώτη προβολή: 30-06-2022

44 Βαθμολόγιο
με βάση 17 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια σειρά γεγονότων θα αλλάξει δραστικά τις ζωές των κατοίκων τριών ορόφων μιας πολυκατοικίας στη Ρώμη, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες τού να είναι κάποιος γονιός και φίλος με τους γείτονες του, σε έναν κόσμο όπου ο φόβος και η μνησικακία εξουσιάζουν τη συμβίωση όλων μας.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ιταλία, Γαλλία
Σκηνοθέτης:Νάνι Μορέτι
Πρωταγωνιστούν:Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Μαργκερίτα Μπούι, Άλμπα Ρορβάκερ, Αντριάνο Τζιανίνι
Διάρκεια:119
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2022-06-20
Ο Μορέτι χρησιμοποιεί την ειρωνεία και τις ελλείψεις, ακόμη και τις ανατροπές, με ένα ωραίο και σωστά αναπτυγμένους χαρακτήρες σενάριο, για να αφηγηθεί την ιστορία του, φέρνοντας σταδιακά στην επιφάνεια θέματα όπως η δικαιοσύνη και οι ατομικές ευθύνες, με επίκεντρο πάντα στην οικογένεια και τις ενοχές και τις συγκρούσεις των μελών της..
50
Χρήστος Μήτσης
2022-06-18
Χωρίς ίχνος χιούμορ, ο Νάνι Μορέτι συγκινεί και προβληματίζει, διασκευάζοντας ένα λογοτεχνικό μπεστ σέλερ, αλλά νιώθει απλώς ο τέλειος διεκπεραιωτής ενός μοντέρνου αστικού μελοδράματος.
50
Κώστας Ζαλίγκας
2022-06-16
Και οι τρεις ιστορίες έχουν τις υποπλοκές τους που μέχρι ένα σημείο λειτουργούν ικανοποιητικά, αλλά η σπιρτάδα και η έξυπνη παρατήρηση του Νάνι Μορέτι απουσιάζουν.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2022-06-14
Ένα αυστηρό μελόδραμα της μεσαίας τάξης με πολλές μικρές λεπτομέρειες και ελάχιστες μεγάλες κινηματογραφικές ανατροπές ‒ και συγκινήσεις.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2022-06-12
Σε τούτο το άτυπο σπονδυλωτό δράμα κάποιες ιστορίες είναι πιο δουλεμένες και αποτελεσματικές από άλλες, κάποιες άλλες παραδίνονται σε μια αβίαστη ευκολία ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων ακολουθεί μια μάλλον συμβατική ανάλυση των κοινωνικών στερεοτύπων.
40
Νεκτάριος Σάκκας
2022-06-10
Από ό,τι τελικά βρίσκουμε στην οθόνη λείπει το χιούμορ του Μορέτι, που ως γνωστόν είναι αρκετά συγγενές με το γουντιαλενικό, περισσότερο όμως λείπει κάτι που θα εξύψωνε «Τα Τρία Πατώματα» πέρα από ένα χρονικό ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων που καταλήγει ευπροσήγορα στη σημασία της συγχώρεσης και την αποδοχή του σφάλματος.
40
Λήδα Γαλανού
2022-06-08
Σαν «Οικογενειακές Ιστορίες», με καλύτερους ηθοποιούς και ωραιότερα locations.
40
Δημήτρης Μπαμπούλης
2022-06-06
Γενικά, τα «Τρία Πατώματα» είναι ένα μελόδραμα που πατάει πάνω στις ανατροπές σε κάθε στόρι και στα συναισθήματα που προκαλούν οι σκηνές έντασης που περιλαμβάνει. Όμως, χωρίς να δίνεται βάση στην ανάλυση των χαρακτήρων, η προσπάθεια γρήγορα αρχίζει να γέρνει από το δράμα στη σαπουνόπερα.
20
Μανώλης Κρανάκης
2022-06-04
Ένα φτηνό μελόδραμα κινηματογραφικής αισθητικής αλλά τηλεοπτικής αφήγησης, μια ταινία αντιδραστική και «προβληματικής» προβληματικής, η (γιατί;) ελεύθερη πτώση του Νάνι Μορέτι απογοητεύει από την αρχή μέχρι το τέλος.
10
Νίκος Παλάτος
2022-06-02
Έχει πιστό κοινό ο Νάνι Μορέτι στη χώρα μας, όμως, δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ακόμα κι εκείνοι οι πιο φανατικοί του φίλοι θα μπορέσουν να βρουν κάτι το αληθινά αξιόλογο σε τούτο το τελευταίο έργο του.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση