Παρίσι Ξανά(2022)
(Revoir Paris)  Πρώτη προβολή: 16-03-2023

55 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένα σαββατιάτικο, φθινοπωρινό βράδυ, η Μία βιώνει μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα παρισινό μπιστρό. Τρεις μήνες μετά, πασχίζει να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και πώς να ανακτήσει τη ζωή της για να βρει ξανά την ευτυχία. Όμως δεν είναι πια η ίδια και το Παρίσι δεν είναι πια το ίδιο...

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Αλίς Βινοκούρ
Πρωταγωνιστούν:Βιρζινί Εφιρά, Μπενουά Μαζιμέλ, Μάγια Σάνσα, Γκρεγκουάρ Κολέν
Διάρκεια:93
80
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2023-03-20
Η κάμερα της Βικονούρ, κινείται διακριτικά και εισδύει βαθιά, με ευαισθησία, στη ψυχή της Μία, δείχνοντάς μας τα όνειρα που βλέπει ακόμα και στο ξύπνιο της. Μας βυθίζει εντελώς στην καρδιά του τραύματος από το οποίο η ηρωίδα δεν είναι εύκολο να ξεφύγει.
70
Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου
Κέντρο Μελετών & Ερευνών για το Σινεμά
2023-03-18
Επιτέλους, εντυπωσιάστηκα από μια σκηνοθεσία που βασίζεται μεν σε πραγματικά γεγονότα, αλλά σε οδηγεί βασικά στην αυτογνωσία, στην περιπλάνηση στα κινηματογραφικά είδη, στις συναισθηματικές εξαρτήσεις. Να κόψουμε τα δεσμά ή όχι; Να ξαναρχίσουμε, να αναθεωρήσουμε ποια θα είναι τα νέα κριτήρια επιλογών;
60
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2023-03-16
Η Εφιρά με μια συγκλονιστική ερμηνεία οδηγεί τον θεατή σε αυτή την πορεία λύτρωσης και η Βινακούρ χωρίς μελοδραματισμούς βρίσκει την ελπίδα μέσα στο σκοτάδι, εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα των σχέσεων και κινηματογραφεί διαφορετικά την Πόλη του Φωτός μέσα από ένα καλοδομένο, αν και χωρίς εκπλήξεις, δράμα, που συγκινεί παρ' όλα αυτά με την απλότητά του.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2023-03-14
Όχι η προβλέψιμη ταινία καταγγελίας ή στρατευμένου πολιτικού σινεμά, αλλά μια συνεπής και έντιμη ματιά πάνω στην ανθρώπινη πλευρά της τραγωδίας που έπληξε την γαλλική πρωτεύουσα το φθινόπωρο του 2015 σε ένα μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων.
60
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2023-03-12
Τίμιο, στιβαρό ευρωπαϊκό σινεμά.
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-03-10
Μια γυναίκα και μια χώρα προσπαθούν να ξεπεράσουν ένα αγιάτρευτο τραύμα, σε ένα εγκάρδιο, ελαφρώς υποτονικό δράμα, το οποίο δεν ξεφεύγει ποτέ από οικεία σχήματα και προβλέψιμα όρια.
50
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2023-03-08
Χαμηλών τόνων αφήγηση που συντάσσεται με την προσπάθεια ενός επιζήσαντα τρομοκρατικής επίθεσης να ξεπεράσει τα τραύματά του και να αλλάξει ριζικά τη ζωή του, όμως η βαριά σκιά της επίθεσης δεν φεύγει πάνω από την ηρωίδα σε καμία στιγμή και αυτό κάνει την απόπειρα κάπως μονοσήμαντη.
50
Ηλίας Δημόπουλος
cinemagazine.gr
2023-03-06
Σε μια ταινία με την μουσική εσωστρέφεια και την προσωποπαγή διάσταση του «Παρίσι Ξανά», δεν το ψάχνεις πολύ. Ζητάς να μην έχει κορώνες (δεν έχει), να συλλαμβάνει μια ψυχική ατμόσφαιρα (το κάνει), να έχει εκλάμψεις (η σκηνή της επίθεσης ή η «θρησκευτική» σκηνή του τρένου είναι καλές στιγμές) και να συγκινήσει, αν γίνεται.
40
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2023-03-04
Η Alice Winocour έχει στα χέρια της ένα θέμα για καλή ταινία, όλες τις σωστές προθέσεις, αλλά έλλειψη ορθής οπτικής γωνίας. Έτσι έχουμε ένα φιλμ που δεν αστοχεί ποιοτικά στην εικόνα του, αλλά και δεν εκφράζει ιδιαίτερα πολλούς παρότι αναφέρεται σε κάτι οικουμενικό.
10
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2023-03-02
Τέτοιο έργο, όμως, απαιτεί στιβαρούς χαρακτήρες και μια θαρραλέα ιστορία με θέση και άποψη. Τίποτε από όλα αυτά δεν υφίσταται εδώ.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση