Τυχερό Αστέρι(2022)
(Beurokeo / Broker)  Πρώτη προβολή: 16-03-2023

63 Βαθμολόγιο
με βάση 33 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια νεαρή αποφασίζει να αφήσει κρυφά το νεογέννητο παιδί της σε μια εκκλησία για υιοθεσία, αλλά ανακαλύπτει πως δυο απατεώνες κλέβουν τα μωρά για να τα πουλήσουν. Οι τρεις τους τώρα απαρτίζουν μια παρέα που θα πάρει τους δρόμους με ένα βανάκι, με μόνο σκοπό την αναζήτηση των κατάλληλων νέων γονιών. Την ίδια όμως ώρα, δύο ντετέκτιβ βρίσκονται στο κατόπι τους.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Νότια Κορέα
Σκηνοθέτης:Χιροκάζου Κορεέντα
Πρωταγωνιστούν:Σονγκ Κανγκ-χο, Ντονγκ-γουόν Γκανγκ, Μπέι Ντούνα, Λι Τζι-γιουν
Διάρκεια:129
80
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2023-03-20
Γοητευτικά αντιφατικό από το ύφος μέχρι τους χαρακτήρες του, με απολαυστικές ερμηνείες από ένα καταξιωμένο cast, το "Broker" αφηγείται μια μοναδική ιστορία που καταθέτει εύστοχα τους προβληματισμούς και τα διλήμματα του δημιουργού της.
70
Δημήτρης Μπάμπας
Σινεφίλια
2023-03-18
Βαθύτατα ανθρωπιστής και πιστός ακόλουθος της παράδοσης των Ozu, Rossellini και Renoir, o Hirokazu Kore-eda δημιουργεί αυτό το σύμπλεγμα προβολών για να οδηγήσει τα κεντρικά πρόσωπα του δράματος σε κάποιο είδος ενσυναίσθησης και αλληλοκατανόησης. Ό,τι έχει σημασία είναι η συμφιλίωση με τα «φαντάσματα». Και αυτή τελικά επέρχεται μόνο μέσα από τη θέρμη των συναισθημάτων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό αυτής της παράδοξης παρέας, ή μάλλον, οικογένειας ...
70
Φίλιππος Χατζίκος
Filmy.gr
2023-03-16
Η αβίαστη ροή του, η αφηγηματική του οικονομία και η ευφάνταστη διαχείριση των τραγελαφικών απιθανοτήτων που οι περιθωριακοί διαβάτες συναντούν συμβάλλουν ώστε το «Τυχερό Αστέρι» να αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του κοινού, οδηγώντας το πιθανώς και στη μεγάλη εμπορική επιτυχία που σημείωσε στην αγορά της Νότιας Κορέας.
70
Μίλτος Τόσκας
OLAFAQ
2023-03-14
Γεμάτη ενσυναίσθηση η νέα ταινία του Κόρε Έντα θέτει στο κέντρο της τα παιδιά και γύρω της δομεί μία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-03-12
Το αγαπημένο στον Κορε-έντα («Κλέφτες Καταστημάτων») θέμα της αυτοσχέδιας οικογένειας επανέρχεται σ' ένα διασκεδαστικά γλυκόπικρο road movie το οποίο απέσπασε το βραβείο αντρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Καννών.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2023-03-10
Ο Κόρε Εντα με υπομονή και τελικά αγάπη, κτίζει μικρές ιστορίες γύρω από όλους τους χαρακτήρες, ζυγίζοντας προσεκτικά τις καταστάσεις και με αρκετούς σεναριακούς άσους κρυμμένους στο μανίκι του.
60
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2023-03-08
Μπορεί να μην άγγιξε την τελειότητα του «Κλέφτες Καταστημάτων», αλλά η ανθρωπιά, η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη του ουμανιστή σκηνοθέτη ανταμείβουν.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2023-03-06
Με την ενσυναίσθηση και τον ουμανισμό να μη λείπει από τον μαθητή του Ναρούζε και του Όζου, είναι προκαταβολικά πολύ δύσκολο (ως απίθανο) να πεισθεί ο θεατής πως αυτή η παρέα είναι ικανή για κάτι τέτοιο, καθώς βλέπουμε τα ζευγάρια να κάνουν ακρόαση για να αναλάβουν στα σοβαρά ένα νεογέννητο και όλη αυτή την υπόθεση να διασχίζει τη χώρα, κουβεντιαστά και επεισοδιακά, τόσο αβίαστα.
50
Ανδρομάχη Σδούκου
MOVE IT
2023-03-04
Ακόμα κι αν αυτά δεν σβήνουν τις ουσιαστικές αστοχίες, η τρυφερότητα του αποτελέσματος ίσως βρει το κοινό της.
40
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2023-03-02
Θυμίζει κάπως Κόρε-Έντα του παρελθόντος το «Τυχερό Αστέρι», ατυχώς όμως το θυμίζει... υπέρ του δέοντος. Για τους φανατικούς φίλους του σκηνοθέτη, τούτο δεν αποτελεί την τεράστια απογοήτευση της «Αλήθειας», εν τούτοις, τείνει να κατατάξει τον auteur στην κατηγορία των βετεράνων που μονίμως ανακυκλώνουν τις ιδέες τους.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση