Ο Μελισσοκόμος(1986)
(The Beekeper)  Πρώτη προβολή: 05-10-1986

59 Βαθμολόγιο
με βάση 8 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μετά το γάμο της κόρης του και την αναχώρηση του γιου του για σπουδές στην Αθήνα, ο Σπύρος, πρώην αντάρτης και νυν δάσκαλος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, εγκαταλείπει τη δουλειά, το σπίτι και τη γυναίκα του, ξεκινώντας ένα ταξίδι ανά την Ελλάδα μαζί με τα μελίσσια του.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία
Σκηνοθέτης:Θόδωρος Αγγελόπουλος
Πρωταγωνιστούν:Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Νάντια Μουρούζη, Σέρτζε Ρετζιάνι, Τζένη Ρουσσέα
Διάρκεια:120
80
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2023-06-16
Σε επανέκδοση η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που είχε επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας.
80
Στράτος Κερσανίδης
kersanidis.wordpress.com
2023-06-14
Είναι ίσως η λιγότερο άμεσα πολιτική ταινία του αλλά σίγουρα δεν είναι απολίτικη. Πως θα μπορούσε άλλωστε μια ταινία του Αγγελόπουλου να μην πατάει γερά, να μην είναι ριζωμένη στην Ιστορία και την πολιτική;
70
Νίκος Γαργαλάκος
FILM PLANET
2023-06-12
Σε αυτό το υπαρξιακό οδοιπορικό φυγής που ντύνεται με την αξέχαστη μουσική επένδυση της Ελένης Καραΐνδρου, η αυτοαναφορική γραφή του Αγγελόπουλου είναι περισσότερο ελλειπτική και εσωστρεφής από ποτέ, ρισκάροντας να αποξενώσει το έργο από μια σημαντική μερίδα των θεατών.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-06-10
Η πιο μελαγχολική (και μαζί με τον «Μεγαλέξανδρο» μια από τις πιο «δύσκολες»), αναμοχλεύει την μόνιμη θεματική του, τον αργό θάνατο του ονείρου της Αριστεράς σε έναν ρημαγμένο τόπο που μόνο να αυτοκαταστρέφεται ξέρει, αφήνοντας πίσω του σαράβαλα όπως τον μουχλιασμένο μελισσοκόμο που υποδύεται σπαρακτικά ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι στην πρώτη από τις δύο ταινίες που γύρισε με τον σκηνοθέτη.
50
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2023-06-08
Όπως και στο «Ταξίδι στα Κύθηρα» που προηγήθηκε, οι προβληματισμοί του δημιουργού μοιάζουν σύγχρονοι, αλλά κάποιες από τις "ελλειπτικές" προσεγγίσεις του σε καταστάσεις και χαρακτήρες, φαντάζουν σήμερα "παρωχημένες".
50
Λήδα Γαλανού
FLIX
2023-06-06
H ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου από το 1986 με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, το πρώτο αμιγώς «αγγελοπουλικό» φιλμ του που με δυσκολία στέκεται σήμερα (ή και τότε).
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-06-04
Παγιδευμένος σε μια «ποιητική» αφηγηματική μανιέρα, ο Αγγελόπουλος στοχάζεται καλλιγραφικά και αυτάρεσκα πάνω στη σιωπή της Ιστορίας.
40
Χάρης Αναγνωστάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2023-06-02
Ο Μαστρογιάνι δείχνει έξω από τα νερά του, αλλά και ο Αγγελόπουλος μάλλον αναποφάσιστος για το τι θέλει να πει, για τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση