Αγάπη, Ζωή(2022)
(Love, Life)  Πρώτη προβολή: 07-12-2023

55 Βαθμολόγιο
με βάση 23 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Τάεκο και ο σύζυγός της, Τζίρο, ζουν φιλήσυχα με τον μικρό της γιο Κέιτα, όταν ένα τραγικό ατύχημα φέρνει στη ζωή τους τον χαμένο πατέρα του παιδιού, τον Παρκ. Πλέον όμως ο Παρκ είναι άστεγος και δεν έχει ακοή, κάτι που προκαλεί πόνο και ενοχές στην Τάεκο που σπεύδει να τον βοηθήσει.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία, Ιαπωνία
Σκηνοθέτης:Κότζι Φουκάντα
Πρωταγωνιστούν:Φουμίνο Κιμούρα, Κέντο Ναγκαγιάμα, Άτομ Σουνάντα, Χιρόνα Γιαμαζάκι
Διάρκεια:123
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2023-12-20
Ο Φουκάντα αφηγείται με ένα απλό, χαμηλών τόνων, στιλ την ιστορία του, γύρω από τις παράξενες, συχνά παράλογες, αναπάντεχες στροφές στην πορεία της ζωής μας, δοσμένη με λιτά πλάνα, με την κάμερα συχνά ακίνητη, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στα πρόσωπα, τις εκφράσεις και την όλη συμπεριφορά τους...
70
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
2023-12-18
Όλες οι εκφάνσεις του πένθους μοιάζουν να ξεδιπλώνονται σ' αυτό το φιλμ, την ίδια ώρα που ο ρυθμός του, ακολουθεί πλήρως τους ρυθμούς των ηρώων του, έτσι όπως αναζητούν λίγες στιγμές αναστοχασμού μέσα στην επιβεβλημένη (ή και κατακτημένη) ρουτίνα τους.
60
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2023-12-16
Τρυφερή ιστορία, ειλικρινών προθέσεων περί ανθρωπίνων σχέσεων, που κινείται με αργούς ρυθμούς και θα αποζημιώσει εκείνους που θα μείνουν μαζί της έως το τέλος.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-12-14
Σαν ένας καλός μαθητής του συμπατριώτη του Χιροκάζου Κόρε Εντα, ο Φουκαντα χειρίζεται με προσοχή την ανάπτυξη των χαρακτήρων, τις σιωπές αλλά και τις εντάσεις που προκαλεί η απώλεια του παιδιού και δημιουργεί μια ταινία συγκινητική αλλά που ουσιαστικά λέει το αυτονόητο: η ζωή συνεχίζεται έστω και αν μερικά τραύματα είναι καταδικασμένα να μείνουν για πάντα αθεράπευτα.
60
Θοδωρής Καραμανώλης
cinemagazine.gr
2023-12-12
Μια ταινία που χωρίς να καλλιγραφεί γίνεται σταδιακά πιο όμορφη, που λειτουργεί υποδόρια, που είναι επιτηδευμένα ατελής καθώς μιλάει για τις ανθρώπινες ατέλειες, αληθινή γι' αυτό αυθόρμητα συγκινητική...
60
Χρυσαυγή Πατσάκη
MOVE IT
2023-12-10
Ο Φουκάντα ξέρει πολύ καλά πώς να κρατήσει ισορροπία ανάμεσα στις πιο φορτισμένες και τις πιο ανάλαφρες στιγμές και υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που ανοίγουν παράθυρα στον ψυχισμό των ηρώων του.
50
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2023-12-08
Η αγάπη όλα τα θεραπεύει αρκεί να είναι αληθινή!
50
Γιώργος Κρασσακόπουλος
FLIX
2023-12-06
Η γοητεία του φιλμ έγκειται στον τρόπο που χειρίζεται τις συναισθηματικές του κορυφώσεις, με μέτρο και προσοχή, αλλά δεν αποφεύγει τις ευκολίες στην διαδρομή που ακολουθούν οι χαρακτήρες του, στερώντας από την ταινία την ένταση που θα μπορούσε να πετύχει.
40
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
2023-12-04
Ένα μικρό δράμα που δεν έχει να επικοινωνήσει πολλά στον θεατή και ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί τεχνάσματα, όπως η έντεχνη πλανοθεσία, το πιάνο στο soundtrack και οι παρατεταμένες σιωπές, για να μας κάνει να το ξεχάσουμε και να παρασυρθούμε από την αίσθηση της ατμόσφαιρας.
40
Γιάννης Βασιλείου
LiFO
2023-12-02
Στο τέλος μένουν μόνο οι καλές προθέσεις και η καλλιγραφία.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση