Αυτοί που Έμειναν Ζωντανοί(1946)
(Paisà)
Βαθμολόγιο
με βάση 8 κριτικές
με βάση 8 κριτικές
με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε
Είδος:Δράμα, Πολεμική
Χώρα:Ιταλία
Σκηνοθέτης:Ρομπέρτο Ροσελίνι
Πρωταγωνιστούν:Καρμέλα Σάτσιο, Ρόμπερτ Βαν Λουν, Ντοτς Τζόνσον, Αλφονσίνο Πάσκα
Διάρκεια:125
Αξιολόγηση Κριτικών
Γιώργος Ξανθάκης
2025-08-16
Όπως σχολίασε ο Μάρτιν Σκορσέζε, το Paisà είναι «και ουρανός και λάσπη» -μια βαθιά ιδεαλιστική και διαχρονική ταινία για τον άνθρωπο σε συνθήκες πολέμου, μια ιδρυτική πράξη για τον σύγχρονο κινηματογράφο · ένα έργο γεμάτο χάρη και αγριότητα, αδυσώπητα ρεαλιστικό και συγκινητικά ουμανιστικό.
Μανώλης Κρανάκης
2025-08-14
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας του πολέμου του Ρομπέρτο Ροσελίνι. H ταινία που ανάγει τον νεορεαλισμό στο σημαντικότερο ίσως ρεύμα που γεννήθηκε ποτέ στο σινεμά και τον δημιουργό του ανάμεσα στους σκηνοθέτες που έγραψαν από την αρχή το λεξιλόγιο όχι μόνο του σινεμά, αλλά και της ίδιας της ζωής.
Ανδρέας Κουταλάς
2025-08-12
Ο Ροσελίνι μετατρέπει την αλληλεπίδραση της πολιτισμικής σύγκρουσης και της τελικής κατανόησης σε μια βαθιά δήλωση για τη φύση της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης και αλληλεγγύης.
Δημήτρης Δανίκας
2025-08-10
Ένα από τα αριστουργήματα του Ροσελίνι (1906-1977)--must
Άγγελος Πολύδωρος
2025-08-08
Ένα από τα κορυφαία έργα του νεορεαλισμού και ουσιαστικά ένα αντιπολεμικό δράμα, το οποίο απεικονίζει την τραγωδία, την ανόητη καταστροφή και τις χαμένες ελπίδες, με φόντο την προέλαση των συμμάχων από τη Σικελία έως τη Βόρεια Ιταλία, στη διάρκεια του Βʹ Παγκόσμιου Πολέμου.
Γιάννης Φραγκούλης
2025-08-06
Η ταινία 80 και πλέον χρόνια παραμένει ζωντανή και επίκαιρη. Για αυτό αξίζει να την ξαναδείτε.
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2025-08-04
Γυρίστηκε με ερασιτέχνες κυρίως ηθοποιούς και παραμένει μια συγκλονιστική μαρτυρία, η οποία προτάθηκε για Οσκαρ σεναρίου.
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2025-08-02
Ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία σμίγουν σε ένα αδιαπραγμάτευτης ιστορικής πολυτιμότητας φιλμ.
Αξιολόγηση Χρηστών
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις
Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση