Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 6 - Η Επιστροφή των Τζεντάι(1983)
(Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi)  Πρώτη προβολή: 08-12-1983

73 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
7.8 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, με διαταγές του ανελέητου Αυτοκράτορα, κατασκευάζει ένα δεύτερο Άστρο του Θανάτου. Από τη στιγμή που ο Αυτοκράτορας σκοπεύει να επιβλέψει τα τελευταία στάδια της κατασκευής, ο στόλος των Επαναστατών εξαπολύει μια ολοκληρωτική επίθεση με σκοπό να το καταστρέψει και να σκοτώσει τον Αυτοκράτορα. Στο μεταξύ, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ αγωνίζεται για να επιστρέψει ο Νταρθ Βέιντερ από την Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης.

Είδος:Περιπέτεια, Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Ρίτσαρντ Μάρκαντ
Πρωταγωνιστούν:Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Μπίλι Ντι Γουίλιαμς
Διάρκεια:134
100
Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος
Cine.gr
2020-03-10
Μέσα σε όλα, μέσα στους άπειρους συμβολισμούς της, «κρυμμένη» πίσω από εντυπωσιακά ειδικά εφέ και πολύχρωμα κουστούμια, η σειρά, πάντα ήταν ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι για μεγάλα και μικρά παιδιά. Σαν παραμύθι λοιπόν, έπρεπε να τελειώσει. Το «Return of the Jedi» είναι αυτό που έπρεπε να είναι. Αυτό που όριζε η μοίρα του να είναι και τελειώνει, όπως ακριβώς έπρεπε να τελειώσει.
75
Νίκος Ρέντζος
Δες και πες!
2020-03-08
Το παραμύθι που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας το 1977 τελείωσε με χαρούμενο τρόπο. Έδωσε στο κοινό ό,τι ζητούσε και διεύρυνε το γαλαξία του Πολέμου των Άστρων ακόμα πιο πολύ. Δεν έχει μέχρι σήμερα την αποδοχή των δύο πρώτων ταινιών αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ταινία και απαραίτητο μέρος μιας εξαιρετικής τριλογίας, αν θέλεις να δεις ολόκληρη την ιστορία της μάχης μεταξύ καλού και κακού.
70
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2020-03-06
Μπορεί ως πρώτη ιδέα να είναι πράγματι πιο αδύναμο από τα δύο πρώτα, αλλά έχει την «παράξενη» χάρη να είναι αυτό που μπορείς να δεις περισσότερες φορές. Ίσως να το αποκαλούσαμε ως το «πλέον πολύχρωμο».
60
Ψηλέας Ψογκ
Cineχώς εδώ!
2020-03-04
Η «Επιστροφή των Τζεντάι», για διασκεδαστική περιπέτεια φαντασίας, προτείνεται ανεπιφύλακτα.
60
Μάνος Θηραίος
CINEMANO
2020-03-02
Μυστικά αποκαλύπτονται (η Λέια είναι η δίδυμη αδερφή του Λουκ), η Δημοκρατία αποκαθίσταται και οι τίτλοι τέλους υπογράφουν το φινάλε ενός έπους που άλλαξε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας για πάντα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση