Το Χρέος(2010)
(The Debt)  Πρώτη προβολή: 20-10-2011

59 Βαθμολόγιο
με βάση 9 κριτικές
6.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

1997: Δύο πρώην πράκτορες της Mossad, η Rachel και ο Stefan, λαμβάνουν σοκαριστικά νέα σχετικά με τον πρώην συνάδελφό τους, David. Πριν από 30 χρόνια, οι τρεις νεαροί τότε πράκτορες ανέλαβαν μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στο Ανατολικό Βερολίνο. Στόχος τους ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ενός Ναζιστή εγκληματία πολέμου ονόματι Vogel, ο οποίος δεν παραπέμφθηκε ποτέ σε δίκη παρότι τα σαδιστικά πειράματά του καταδίκασαν σε θάνατο χιλιάδες αθώους ανθρώπους. Θέτοντας τη ζωή τους σε τεράστιο κίνδυνο, κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Είδος:Δράμα, Θρίλερ
Χώρα:Ην. Βασίλειο
Σκηνοθέτης:John Madden
Πρωταγωνιστούν:Helen Mirren, Jessica Chastain, Sam Worthington, Tom Wilkinson
Διάρκεια:113
85
Dimitris Karamanidis
Busted.gr
2019-02-18
Αποτελεί μία ιδανική πρόταση σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μία ταινία καλογυρισμένη χωρίς υπερβολές και με εξαιρετικές ερμηνίες, αφηγώντας μία ιστορία που σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό.
80
Λεωνίδας Παπαγιαννακόπουλος
My Movies
2019-02-16
Το The Debt ήταν μια καλή ταινία ιδιαίτερα για τους λάτρεις της περιπέτειας και του μυστηρίου. Είχε κάποια σκαμπανεβάσματα σε όλη τη διάρκεια της. Παρόλα αυτά οι αρκετά καλές ηθοποιίες και η ωραία ανατροπή στο τέλος, την καθιστούν μια πραγματικά ευχάριστη ταινία για το είδος της.
70
Αλεξάνδρα Τζαβέλλα
MOVE IT
2019-02-14
Κυνηγητό, αγωνία, καλογυρισμένες σκηνές και καλές ερμηνείες, αξιοπρεπές σενάριο με ελαφρά μελό φινάλε σε μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα και με ενδιαφέρον.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2019-02-12
Τα φλασμπάκ ανάμεσα στις δεκαετίες του '60 και του '90 επιτείνουν την αγωνία στο δραματικό κομμάτι: το μυστικό που κρατούν οι τρεις ήρωες δημιουργεί ένα τελευταίο χρέος, που μόνο και μόνο απ' το σκληρό βλέμμα της πάντα σπουδαίας Μίρεν ο θεατής υποψιάζεται πως δεν θα τους λυτρώσει βαθιά ούτε θα τους χαροποιήσει προσωρινά.
50
Γιώργος Κρασσακόπουλος
Athens Voice
2019-02-10
Όχι τόσο θρίλερ αγωνίας όσο φιλμ ερμηνειών από το εξαιρετικό καστ, που όμως δεν κατορθώνει να σε εμπλέξει στο ηθικό και ερωτικό του μπέρδεμα.
50
Σταύρος Γανωτής
Cine.gr
2019-02-08
Έχοντας πάθος για το παραπάνω, για την περεταίρω προσήλωση του ματιού του θεατή, χάνεται τελείως η μυθιστορηματικού τύπου αφήγηση κι από ένα συγκεκριμένο σημείο κι έπειτα, όλα είναι «εφέ».
50
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2019-02-06
Ψυχαγωγικό κατασκοπικό θρίλερ, ατμόσφαιρας Ψυχρού Πολέμου, από τον οσκαρικό Τζον Μάντεν («Ερωτευμένος Σαίπξπηρ») που καταλήγει με... χρέος απέναντι στο κοινό: με ένα τόσο εξαιρετικό καστ κι ένα ιδιαίτερα δυνατό πολιτικό θέμα όφειλε να είναι αριστούργημα. Και δεν είναι.
50
Λουκάς Τζούρος
moviemonsters.gr
2019-02-04
Σε γενικότερο πλαίσιο καταφέρνει να κρατήσει το θεατή και να μην τον κουράσει, γεγονός που οφείλεται κυρίως στον σκηνοθέτη. Ο John Madden θα μπορούσε να βρει καλύτερο επιτελείο σεναριογράφων, αν και η ιστορία τους είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
40
zerVo
Movies Ltd
2019-02-02
Κάτι που συμβαίνει κατά βάση στο πρώτο μισό του The Debt, που λαμβάνει χώρα στην πάντοτε ενδιαφέρουσα ως μουντό σκηνικό πρώην διχοτομημένη γερμανική μεγαλούπολη, χρησιμοποιώντας όμως υπερβολικά αργούς ρυθμούς, που πιότερο υπνωτίζουν, παρά ξεσηκώνουν το θριλερικό αίσθημα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση