Ανώνυμος(2011)
(Anonymous)  Πρώτη προβολή: 17-11-2011

49 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
6.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στο Λονδίνο της ελισαβετιανής περιόδου, ο κόμης της Οξφόρδης παραδίδει κρυφά στον συγγραφέα Μπεν Τζόνσον ένα θεατρικό, το οποίο δεν μπορεί να υπογράψει λόγω της θέσης του. Ο Τζόνσον μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστος, ώσπου ένας αναλφάβητος ηθοποιός οικειοποιείται τελικά το έργο.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ην. Βασίλειο, Γερμανία
Σκηνοθέτης:Ρόλαντ Έμεριχ
Πρωταγωνιστούν:Ρις Ίφανς, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Ντέιβιντ Θιούλις
Διάρκεια:130
66
Βίκυ Λαμπρινού
moviemonsters.gr
2023-09-12
Πρόκειται για μια άρτια στο σύνολο της ταινία, καλοδουλεμένη τόσο στο σκηνοθετικό όσο και στο ερμηνευτικό κομμάτι, με τη Vanessa Redgrave στο ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ να δίνει μια ακόμα εξαιρετική ερμηνεία.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
FLIX
2023-09-10
Πάνω απ όλα ο «Ανώνυμος» δείχνει να είναι το έργο ενός αληθινού, ειλικρινούς πάθους και κάτι από την θέρμη του δημιουργού του και την απόλαυση που άντλησε από αυτό, δείχνει να φτάνει αμείωτο στην οθόνη.
50
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2023-09-08
Κάνει τις καλογραμμένες σεναριακές ατάκες να ηχούν άστοχα και να κινούνται στη σφαίρα της ματαιότητας. Όμως, έχουμε μια καταπληκτική ταινία εποχής, τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής διεύθυνσης, όσο κι από πλευράς ερμηνευτών.
50
Άρης Λεχουρίτης
myFILM.gr
2023-09-06
Στον Ανώνυμο θα βρούμε όλα τα κλισέ και τα αναμενόμενα που περιμένουμε σε μια τέτοιου είδους ταινία χωρίς να υπονοώ ότι είναι απεχθές το αποτέλεσμα. Αντιθέτως πρόκειται για μια συμπαθητική ταινία με καλή σκηνοθεσία, σωστή υποκριτική αλλά το κάτι παραπάνω λείπει και αυτό το καλουπωμένο κατασκεύασμα δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον για έναν απαιτητικό θεατή.
40
Γιώργος Δαβίτος
Cine.gr
2023-09-04
Η ταινία είναι διασκεδαστική και το θέμα της αποτελεί από μονό του αντικείμενο συζητήσεων και ατελείωτων ωρών ψαξίματος στο wikipedia. Άπλα πιστεύω ότι στα χέρια ενός πιο έμπειρου σκηνοθέτη θα μπορούσε να ήταν πολύ-πολύ καλύτερη.
30
Νεκτάριος Σάκκας
CinemaNews.gr
2023-09-02
Το «Anonymous» στερείται αφηγηματικής συνοχής, καθώς οι συνεχείς χρονικές μεταβάσεις σε διαφορετικά σημεία της ιστορίας σε συνδυασμό με την πληθώρα των χαρακτήρων προκαλούν σύγχυση στο θεατή, κάνοντας το φιλμ χαοτικό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση