Οι Ψυχές μας τη Νύχτα(2017)
(Our Souls at Night) | Πρώτη προβολή: 29-09-2017

56 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Σε μια μικρή πόλη του Κολοράντο, το Χολτ, η Άντι Μουρ κάνει μια απροσδόκητη επίσκεψη σε έναν γείτονά της, τον Λούις Γουόλτερς. Ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή πριν χρόνια, το ίδιο και η σύζυγος τού Λούις, και ενώ ζουν σε μικρή πόλη και είναι γείτονες επί δεκαετίες, δεν έτυχε ποτέ να έχουν ιδιαίτερη επαφή. Τα παιδιά τους ζουν μακριά και αυτοί μένουν ολομόναχοι στα μεγάλα τους σπίτια. Η Άντι θα προσπαθήσει να καθιερώσει μια επαφή ανάμεσά τους, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορεί για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Ριτές Μπάτρα
Πρωταγωνιστούν:Τζέιν Φόντα, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ματίας Σόναερτς, Μπρους Ντερν
Διάρκεια:103
80
Γιώργος Δήμογλου
2018-10-14
Το Our Souls at Night είναι ένα από τα καλύτερα ρομαντικά δράματα της χρονιάς, και μία ταινία που μιλά με ιδιαίτερη τρυφερότητα για την τρίτη ηλικία (ένα σπάνιο αντικείμενο συζήτησης, ειδικά για αμερικανικές ταινίες).
60
Άγγελος Πολύδωρος
2018-10-12
Αποκτά ενδιαφέρον, από τους δύο βασικούς ερμηνευτές τους οποίους είχα να δω μαζί σχεδόν πάνω από 50 χρόνια (μετά το «Ξυπόλητοι στο Πάρκο») και αναφέρομαι φυσικά, στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και στην Τζέιν Φόντα, οι οποίοι σ' αυτή την ταινία δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια, αλλά απλά υποδύονται τους εαυτούς τους, γερνώντας με χάρη και αξιοπρέπεια.
60
Χριστίνα Καλογεροπούλου
2018-10-10
Λίγα πράγματα συμβαίνουν καθ' όλη τη σχεδόν δίωρη ταινία όμως, με όχι πολλές ανατροπές ή αναταραχές, σε σημείο να υπάρχει μία μικρή προβλεψιμότητα. Αυτό όμως δεν εμποδίζει το φιλμ να αποτελεί μία σπουδή στη δημιουργία σχέσεων, αλλά και στη διόρθωση λαθών, με μία οπτική σε αυτά τα θέματα ειλικρινούς ευαισθησίας.
50
Δημήτρης Κωνσταντίνου-Hautecoeur
2018-10-06
Συνειδητά «μικρή», άνευ δραματικών συγκρούσεων και διακυβευμάτων ζωής και θανάτου, αρκείται στη χαμηλόφωνη παρατήρηση κι αφήνεται με κλειστά τα μάτια στη χημεία, την ερμηνευτική δύναμη και την κινηματογραφική ιστορία του επί της οθόνης ζευγαριού.
50
Dimitris Dx
2018-10-04
Δε με νοιάζει ούτε το σενάριο, ούτε οι ευκολίες της πλοκής, καλύπτομαι από τον συγκινητικό πόθο αυτών των δύο ηθοποιών να κάνουν κάτι ξανά μαζί μια ακόμη φορά πριν το τέλος.
40
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2018-10-02
Τρυφερή, μα άνευρη, απλοϊκή και μονότονη, η ταινία του Ριτές Μπάτρα ταιριάζει περισσότερο στην τηλεόραση, όπου και κάνει την πρεμιέρα της.
50
Βίδος Κοσμάς
2018-02-08
Σκηνοθετεί, με αργούς και άνευρους, δυστυχώς, ρυθμούς, ο Ρίτες Μπάτρα, ο οποίος θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευθεί καλύτερα την παρουσία των δύο χαρισματικών ηθοποιών.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση