33 Ψυχές(2015)
(The 33) | Πρώτη προβολή: 31-03-2016

49 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ταινία διηγείται την πραγματική ιστορία των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων που παρέμειναν εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από το έδαφος επί 69 ημέρες, μετά την κατάρρευση του μεταλλωρυχείου στο Σαν Χοσέ. Παράλληλα, μας μεταφέρει για πρώτη φορά τα όσα συνέβησαν μέσα στο μεταλλωρυχείο, καταγράφει το χρονικό της καταστροφής και παρακολουθεί τις ηρωικές προσπάθειες των σωστικών ομάδων να προσεγγίσουν τους 33 μεταλλωρύχους και να τους απεγκλωβίσουν

Είδος:Βιογραφία, Δράμα, Ιστορική
Χώρα:Χιλή, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Πατρίσια Ρίγκεν
Πρωταγωνιστούν:Αντόνιο Μπαντέρας, Ζιλιέτ Μπινός, Μάριος Κάσας, Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς
Διάρκεια:127
70
Κώστας Μπουντούκος
2018-09-10
Η συγκίνηση και η αγωνία είναι διάχυτη καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας. Η σκηνοθεσία της Patricia Riggen αλλά και το σενάριο εστιάζει ακριβώς εκεί...στην προσπάθεια διάσωσης και στις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών.
54
Κώστας Χριστοφορίδης
2018-09-08
Σκηνοθέτης είναι η Μεξικάνα Patricia Riggen. Γνωστή για τις ευαισθησίες της, δεν έμεινε αδιάφορη από ένα τέτοιο γεγονός. Το έχασε λίγο στην οπτική γωνία που ήθελε να δώσει. Μπορεί να φταίει και η παραγωγή όμως. Μπορεί κάτω από το έδαφος να είναι ο Antonio Banderas και ο Lou Diamond Phillips, από πάνω όμως καραδοκεί η πολύπειρη Juliette Binoche και ο Rondrigo Santoro σαν sidekick της και μια εμφάνιση έκπληξη τον Gabriel Byrne. Άντε βρες τώρα ποιον πρέπει να δείξεις παραπάνω.
50
zerVo
2018-09-06
Σημαντικά μεγάλο σε χρονική διάρκεια το The 33, όχι όμως ανάλογα ποιοτικό σε εντάσεις και σασπένς, καταφέρνει να σταθεί ικανά σαν ντόκου μιας από τις πιο απίστευτες ιστορίες της μετά μιλένιουμ εποχής, αδιαφορώντας να πάει μισό βήμα παραπέρα, ψάχνοντας το ποιος ευθύνεται για την παρολίγον τραγωδία ή αναλύοντας τις δουλικές συνθήκες εργασίας των απανταχού δύσμοιρων αρμπάιτερ.
40
Δημήτρης Φλωρής
2018-09-04
Το 33 έχει ένα μεγάλο νόημα και είναι σίγουρα επίκαιρο. Όμως, δεν σώζεται από τίποτα παρά μόνο από τα εφέ και τη σκηνοθεσία. Όσο ενδιαφέρον είναι το premise, τόσο αδύναμο είναι το σενάριο και οι διάλογοι και τόσο αδιάφοροι οι θεατές. Kuddos για την προσπάθεια πάντως.
30
Βασίλης Καγιογλίδης
2018-09-02
Αποσπασματικό, ερμηνευτικά κακοπαιγμένο, το "The 33" καταδικάζεται εξαρχής, από την προσπάθεια της δημιουργού να χωρέσει δευτερότριτους χαρακτήρες, σχέσεις, πολιτικές αναφορές και αναρίθμητες συναισθηματικές συγκρούσεις μίας μεγάλης χρονικά περιόδου σε μόλις μιάμιση ώρα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση