Η Νηπιαγωγός(2018)
(The Kindergarten Teacher)  Πρώτη προβολή: 14-02-2019

65 Βαθμολόγιο
με βάση 33 κριτικές
7.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Νηπιαγωγός αποκτά εμμονή με πεντάχρονο μαθητή της, εξαιτίας της ανεξήγητης έφεσης του μικρού στην ποίηση. Στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει το πολύτιμο ταλέντο του, τα όρια μεταξύ ενθουσιασμού και επικίνδυνης ψύχωσης γίνονται σύντομα δυσδιάκριτα.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Σάρα Κολάντζελο
Πρωταγωνιστούν:Μάγκι Τζίλενχαλ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ρόζα Σάλαζαρ, Πάρκερ Σέβακ
Διάρκεια:96
81
Γιώργος Καραλιάς
Filmakias
2019-02-20
Δεν είναι πολλές οι ταινίες στις οποίες μια γυναίκα αποκτά ψύχωση με ένα παιδί και είναι ακόμα λιγότερες αυτές στις οποίες ο ψυχωτικός χαρακτήρας παρουσιάζει σχεδόν σαν τον ήρωα της ταινίας. Η τελευταία πράξη και μόνο αξίζει την τιμή του εισιτηρίου, και -χωρίς περαιτέρω σπόιλερ- είναι η στιγμή που το The Kindergarten Teacher μετατρέπεται ξεκάθαρα σε ψυχολογικό θρίλερ.
80
kazanipouvrazei
Οι ταινίες της ζωής σου
2019-02-18
Χιούμορ, αγωνία, έκπληξη, αλλά και έντονη πικρία, τα συναισθήματα που θα βιώσει ο θεατής εδώ, σε μια ταινία που ψυχαγωγεί και προβληματίζει έντονα.
70
Γιάγκος Αντίοχος
αθηνόραμα
2019-02-16
Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για ένα ευφυές, χαμηλότονο δράμα με αδιαμφισβήτητο ατού το μοναδικό ερμηνευτικό ρεσιτάλ της Μάγκι Τζίλεγχαλ.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2019-02-14
Η σκηνοθέτις Σάρα Κολάντζελο κρατάει τους τόνους χαμηλά, ακριβώς όπως μια δασκάλα εύθραυστων νηπίων καλοπιάνει και γλυκαίνει τα κουτσούβελα για να μάθουν με το παιχνίδι και την καλόκαρδη επανάληψη. Η Μάγκι Τζίλενχαλ αδράχνει εποικοδομητικά αυτήν τη μοναδική ευκαιρία και ισορροπεί με ακρίβεια τα ξεσπάσματα και την εσωτερική της πάλη με την αφοσίωση μιας μειλίχιας γυναίκας.
60
Άντα Δαλιάκα
Έθνος
2019-02-12
Η σκηνοθέτης διακριτικά τονίζει λέξεις ή πράξεις σαν μικρές γροθιές στο στομάχι, παρατηρώντας την πνευματική, συναισθηματική, ψυχική, βιολογική, σωματική δίψα της να περνά από το στάδιο της αναζήτησης σε αυτό της έξαρσης και της τυφλής εμμονής.
60
Έλενα Χριστοπούλου
Πρώτο Θέμα
2019-02-10
Από τις πιο πολυεπίπεδες ταινίες της σεζόν ως τώρα, υπόδειγμα λεπτεπίλεπτου θρίλερ.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2019-02-08
Το αποτέλεσμα είναι μια τρυφερή, πικρή, συγκινητική, αλλά όχι αξέχαστη ταινία που μιλά για τα απραγματοποίητα όνειρα σε έναν κόσμο που δεν φαίνεται να θέλει τη διαφορετικότητα και που δείχνει ασφαλής, βυθισμένος μέσα στον κυνισμό και τη στείρα «πραγματικότητα».
60
Θανάσης Πατσαβός
FLIX
2019-02-06
Η Μάγκι Τζίλενχαλ, σε έναν ρόλο αντάξιο του ταλέντου της, κυριαρχεί σε ένα υπόκωφο θρίλερ για τα ενήλικα απωθημένα που στοιχειώνουν την επόμενη γενιά.
50
Ηλίας Δημόπουλος
cinemagazine.gr
2019-02-04
Θα βοηθούσε το διαλογικό του σεναρίου να μην ήταν σε κάποιες στιγμές τόσο επεξηγηματικό ως προς τις αντιλήψεις της ηρωίδας, καλό είναι να μην ριζώνουν κάποια πράγματα σε λέξεις γιατί συγκεκριμενοποιείται (και προσγειώνεται) υπέρμετρα το έργο, μη αφήνοντας το μυστήριο που συχνά η σκηνοθεσία (όπως εδώ) εξυπηρετεί σωστά.
40
nicolas1810
Letterboxd
2019-02-02
Νηπιαγωγός ανακαλύπτει πως πεντάχρονος μαθητής της έχει μεγάλο ταλέντο στην ποίηση. Ό,τι ακριβώς φαντάζεται κάποιος διαβάζοντας αυτή την γραμμή, με εξαιρετική την Μάγκι Τζίλενχαλ.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση