Καλοκαίρι με τη Μόνικα(1953)
(Sommaren med Monika / Summer with Monika)  Πρώτη προβολή: 18-06-2004

82 Βαθμολόγιο
με βάση 16 κριτικές
8.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

O Χάρι Λουντ, δεκαεννιά χρονών, δουλεύει σε μια αποθήκη γυαλικών και πορσελάνης. Η Μόνικα, δεκαεπτά χρόνων σε μια αποθήκη λαχανικών. Η Μόνικα είναι μια χαρούμενη νεαρή κοπέλα και όταν γνωρίζεται με τον Χάρι σε ένα καφέ αρχίζουν να κουβεντιάζουν και σιγά σιγά ερωτεύονται. Αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους τις μίζερες ζωές τους και τα σπίτια τους και παίρνουν μια βάρκα να φύγουν για να περάσουν κάποιες ρομαντικές βραδιές κάτω από τα αστέρια.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Σουηδία
Σκηνοθέτης:Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Πρωταγωνιστούν:Χάριετ Άντερσον, Λαρς Εκμποργκ, Ντάγκμαρ Έμπσεν
Διάρκεια:96
100
Αχιλλέας Βασιλείου
Cinepivates
2019-05-20
Η ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, είναι ένα αντίδοτο στον γυναικείο χειμώνα, μια ταινία που ξεδιψάει την σινεφιλική δίψα για κινηματογράφο με ουσία, πέρα από κάθε νόρμα και ένα βήμα πιο κοντά στον παράδεισο που ο καθένας μας έχει στο μυαλό του. Ένα πραγματικό αριστούργημα, όχι από τους κριτικούς, αλλά από την ίδια την ζωή.
100
Γιώργος Ξανθάκης
Filmy.gr
2019-05-18
Φαινομενικά έχουμε μια ανάλαφρη ταινία που μιλά για το καλοκαίρι, τα νιάτα, τον έρωτα. Ωστόσο, κάτω από την επίπλαστη απλότητα και τη φαινομενική αφέλεια υποβόσκει μια μάλλον ενστικτώδης, παρά διανοητική, απεικόνιση των ανθρώπινων σχέσεων. Ο θεατής παραδίδεται συναισθηματικά και αναγκάζεται να σκεφτεί ένα από τα βαθύτερα μυστήρια της ζωής: τη φύση του έρωτα.
90
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
FLIX
2019-05-16
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που έκανε σταρ την Χάριετ Αντερσον, προκλητική για την εποχή της, διαχρονική για την κινηματογραφική της ελευθερία.
80
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2019-05-14
Ένας ύμνος στον ανόθευτο έρωτα, που μετατρέπεται σε οδυνηρή ελεγεία για την απώλεια, ειπωμένη μέσα από αταλάντευτο λυρισμό, πλάνα που καψαλίζουν και βλέμματα που αστράφτουν από πόθο και θλίψη.
80
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2019-05-12
All Time classic
80
Δέσποινα Παυλάκη
cinemagazine.gr
2019-05-10
Γυρισμένο ως διαδοχή πλάνων που άλλοτε χαϊδεύουν τα σώματα των ηρώων και άλλοτε τα εγκλωβίζουν σαν φυλακή, ικανό να μείνει για πάντα στη μνήμη σου και μόνο χάρη στο εκτυφλωτικό λευκό της απόδρασης, το «Καλοκαίρι με τη Μόνικα» είναι κάτι περισσότερο από το πιο απατηλό love story ή το πιο όμορφο μελόδραμα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του κινηματογραφικού ρομαντισμού!
80
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2019-05-08
Η ταινία, που έκανε παγκόσμια διάσημο το όνομα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, τόσο πρωτοποριακή για την εποχή της, που μοιάζει μοντέρνα και σήμερα.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2019-05-06
Η ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν αποκαλύπτει ανάγλυφα την ψυχή μιας ανενδοίαστα χειραφετημένης νέας γυναίκας που θέλει να χαρεί τη ζωή της, παρά να την προσπερνά στο πλευρό ενός υπεύθυνου συζύγου, και προτιμά να πλέει ελεύθερη στο αρχιπέλαγο της Στοκχόλμης, παρά να επιστρέψει στο βαρετό σπιτικό της και να αναθρέψει ένα παιδί που δεν αισθάνεται έτοιμη να φέρει στον κόσμο.
70
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2019-05-04
Μία από τις πρώτες διεθνείς επιτυχίες αλλά και τις πιο βατές ταινίες του αξεπέραστου σουηδού δημιουργού, φέρει ψήγματα των ψυχαναλυτικών προβληματισμών στους οποίους οφείλει τη δημοτικότητά του και σε κερδίζει με τα πανέμορφα, αφαιρετικά πλάνα του νησιού χάρη στη δουλειά του διευθυντή φωτογραφίας Γκούναρ Φίσερ.
70
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2019-05-02
Μοντέρνο, ακόμη και σήμερα, 66 χρόνια αργότερα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση