Ο Δούκας της Βουργουνδίας(2014)
(The Duke of Burgundy) | Πρώτη προβολή: 01-11-2014

76 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Έβελιν, μια ερασιτέχνις λεπιδοπτερολόγος στα τριαντακάτι της, φτάνει με το ποδήλατο στο σπίτι μιας μελετήτριας ορθόπτερων, όπου αναλαμβάνει διάφορες δουλειές του σπιτιού. Η Σύνθια περνά την Έβελιν περίπου 15 χρόνια. Οι ψυχρές κι αδίστακτες εντολές της δεν συνάδουν με την κομψότητά της, ωστόσο η Έβελιν υπομένει την κακομεταχείρισή της.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ην. Βασίλειο, Ουγγαρία
Σκηνοθέτης:Πίτερ Στρίκλαντ
Πρωταγωνιστούν:Σίντσε Μπαμπέτ Κνούντσεν, Κιάρα Ντ'Αννα, Κάτα Μπαρτς, Μόνικα Σουίν
Διάρκεια:104
100
Antonio Νimertis
2020-04-10
Πολύ λίγα λόγια για ένα αληθινό διαμάντι... όσο την παρακολουθούσα τόσο σκεφτόμουν ότι πρόκειται για μια υποδειγματική ταινία... αυτή είναι η λέξη... αν υποτεθεί ότι την παρέδιδε κάποιος ως άσκηση θα άξιζε έναν έπαινο μαζί με το 'άριστα 10'.
100
Dimitris Dx
2020-04-08
Ξεκάθαρα κατηγορία ταινίας "αριστούργημα αλλά δεν στην προτείνω".
60
Το φιλμ τεχνικά, είναι ένα κομψοτέχνημα. Οπτικά συναρπαστικό και γοητευτικά εκκεντρικό. Από την άλλη, λες και θέλει να μοιάσει περισσότερο σε ένα Mulholland Drive, αφήνει πολλές εκκρεμότητες με τη φαντασία και υπερβάλει με τη στιλιστική του αυθαιρεσία (πάρτε για παράδειγμα τις κούκλες βιτρίνας, στο κοινό μιας διάλεξης), αφαιρώντας πολύτιμους πόντους από τη δραματικότητα.
60
Νικόλ Φιλιπποπούλου
2020-04-04
Ο Strickland κινηματογραφεί τις ηρωίδες του ηδονοβλεπτικά, όπως ένας άνδρας θα μπορούσε να τις δει, κρυμμένος πίσω από μια κάμερα και τρέφοντας την ματιά του με εξαιρετικά μονταρισμένες εικόνες αισθησιακής τελειότητας – το ρόλο αυτό δίνει στον εαυτό του σε αυτό το κινηματογραφικό role playing.
60
Μανώλης Κρανάκης
2020-04-02
Πετυχαίνοντας τις σωστές δόσεις φόρου τιμής και υπονόμευσης της vintage εμμονής του περισσότερο εδώ από το «Berberian Sound Studio», ο Στρίκλαντ βάζει το θεατή τρίτο παίχτη στο παιχνίδι των δύο γυναικών, αποκαλύπτοντας αργά και με ελαφρότητα κυνισμού όλα όσα τις ενώνουν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση