77 Βαθμολόγιο
με βάση 10 κριτικές
7.3 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Όσο ο Ντετέκτιβ Τζεμπ Πάιρ ερευνά τον φόνο της Μπρέντα Ράιτ Λάφερτι και του μωρού της σε ένα προάστιο στην Κοιλάδα του Σολτ Λέικ, ανακαλύπτει θαμμένες αλήθειες για την προέλευση της θρησκείας LDS και των βίαιων επιπτώσεων της ακλόνητης πίστης.

Είδος:Αστυνομική, Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:Ντάστιν Λανς Μπλακ
Πρωταγωνιστούν:Άντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Γουάιατ Ράσελ, Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς
Διάρκεια:64-90
Κατάσταση:Ολοκληρώθηκε
90
Catherine
Lord of the Series
2022-08-20
Αναμφίβολα αυτή η μίνι σειρά δεν είναι για όλους. Αν είστε όμως fans του είδους, ή έστω του Garfield, μην την παραλείψετε.
80
Μάνος Θηραίος
CINEMANO
2022-08-18
Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η πρόσφατη σειρά 7 ωριαίων (και κάτι) επεισοδίων του FX επιστρέφει στα χνάρια του καλού αστυνομικού δράματος μυστηρίου, έχοντας στη φαρέτρα της ένα άρτιο επιτελείο ηθοποιών και πάνω απ' όλα ένα σενάριο που παίρνει τον χρόνο του για να αποκαλύψει την αλήθεια και να σκιαγραφήσει ολοκληρωμένους χαρακτήρες.
80
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2022-08-16
Τολμηρό, όχι μόνο γιατί καταφέρνει να είναι «εμπορικό» και ποιητικό ταυτόχρονα, αλλά γιατί με αφορμή τους Μορμόνους μιλάει απροκάλυπτα για το θρησκευτικό εξτρεμισμό σε έναν πλανήτη που ζει διαρκώς υπό την απειλή του, προκαλώντας συζήτηση, σκέψη, ενδιαφέρον και ένα διαρκή θαυμασμό για τηλεόραση που συνεπαίρνει...
80
Γιάννης Πανταζόπουλος
LiFO
2022-08-14
Μια καθηλωτική, δραματική και σκοτεινή ιστορία, εμπλουτισμένη με δόσεις σασπένς, που κυλά μ' έναν αργόσυρτο ρυθμό αλλά και μια υποδόρια ένταση η οποία κάνει τον θεατή να αγωνιά.
80
Μαρία Μαρκουλή
MARIA MARKOULI
2022-08-12
Το ποιος σκότωσε τη Brenda και το μωρό είναι γνωστό (πραγματική ιστορία) αλλά είτε το δεις έτσι , ξέροντας, είτε όχι (εγώ δεν το έψαξα) στα επτά επεισόδια μέσα απλώνεται όλη η παράνοια – η χειραγώγηση, το συμφέρον, η απληστία, η εκμετάλλευση, το ψέμα και το παραμύθι (σε πολύ μεγάλες δόσεις)... αναγνωρίσιμα κομμάτια του παζλ και στη σημερινή κοινωνία. Από την πατριαρχία στην γυναικοκτονία – και χωρίς το πρόσημο των μορμόνων.
79
Ανδρέας Συμιακάκης
Gorilaki
2022-08-10
Γίνονται κάποιες αναφορές στο παρελθόν των μορμόνων αλλά γίνονται με τέτοιο τρόπο που δεν βοηθούν το θεατή να καταλάβει ακριβώς τι βλέπει. Μετά το 4ο επεισόδιο όμως, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
77
Βαλεντίνος Κατανοΐου
IGN Greece
2022-08-08
Η σταθερή εξέλιξη και κλιμάκωση της πλοκής, που συνδυάζεται με την σταδιακή κατάρρευση του πρωταγωνιστή, δημιουργεί ένα έντονο, αγωνιώδες θέαμα που σίγουρα θα μείνει μαζί μας για καιρό, ενώ ο Garfield και όλο το cast δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες, υποστηρίζοντας πολύ καλά το υλικό που είχαν.
70
Ιωάννα Βαρδαλαχάκη
clickatlife
2022-08-06
Η σειρά αν και έχει αδυναμίες - ακατανόητα μεγάλη διάρκεια επεισοδίων, για παράδειγμα- μπορεί κανείς εύκολα να τις παραλείψει «τσιμπώντας» από την γοητεία της εξωφρενικής ιστορίας και κυρίως του τρόπου που φαίνεται μια κοινότητα να χωνεύει στο παραλήρημά της τους ανθρώπους.
70
Ανδρομάχη Σδούκου
MOVE IT
2022-08-04
Η άγρια αυτή πλευρά της θρησκευτικής πίστης δεν είναι καινοφανής, αλλά η αιματηρή ιστορία της συγκεκριμένης κοινότητας σίγουρα μας εμπλέκει και μας συνταράσσει με έναν τρόπο πολύ πιο υποδόριο και σκοτεινό. Το βιβλίο του Krakauer άλλωστε δεν αποτελεί μυθοπλασία, κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό.
60
Βασιλική Γερονίκου
αθηνόραμα
2022-08-02
Στην πράξη όταν η σειρά καλείται (δικαιολογημένα, μιας και οι απορίες είναι πολλές) να γνωστοποιήσει τις αρχές της θρησκείας, χάνει το ρυθμό της, καθώς εντάσσει μια παράλληλη αφήγηση των απαρχών του μορμονισμού και της ιστορίας του ιδρυτή της και "προφήτη" Τζόζεφ Σμιθ. Αν και είμαστε φαν των limited series, το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα δεν ταιριάζει σε αυτή την κατηγορία.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση