80 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια σειρά για τον κόσμο των εφημερίδων – έναν κόσμο με σκανδαλώδες παρελθόν,  στο έλεος της ψηφιακής εποχής παρόν και αβέβαιο μέλλον.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ
Δημιουργός:Mike Bartlett
Πρωταγωνιστούν:Priyanga Burford, Charlotte Riley, Ben Chaplin, David Suchet
Διάρκεια:60
Κατάσταση:Ολοκληρώθηκε
80
Μιχάλης Σταύρου
2018-10-08
Άλλοτε ρεαλιστικό, άλλοτε όσο πρέπει μυθοπλαστικό, το "Press" στο τέλος της ημέρας είναι μια αλληγορία του post truth πολέμου, των fake news, της προπαγάνδας και των συμφερόντων, αλλά ταυτόχρονα και η αποτύπωση της αλήθειας που ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε το κοινό θέλει να παραδεχτεί: Οι αντιθετικές δυνάμεις στον πραγματικό κόσμο αλληλοσυμπληρώνονται, αλληλοπροσδιορίζονται και, τηρουμένης μιας ισορροπίας, η μία αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη της άλλης.
80
Ιωσηφίνα Γριβέα
2018-10-06
Το 'Press' ξεκινά με αρκετά παρακλάδια, αλλά φαίνεται πως τα περισσότερα μπορεί και να ανθίσουν απολαυστικά στο μέλλον μιας σειράς που θέλει να ζει στην πιο γκρίζα ύπαρξη της δημοσιογραφίας.
80
Παναγιώτης Μένεγος
2018-10-04
Αν κάτι κάνει καλά το Press είναι ο τρόπος που παρουσιάζει, μέσα από τα στερεοτυπικά αντίπαλα στρατόπεδα, το κυνήγι της είδησης. Και το άγχος που το συνοδεύει. Διαλύοντας με έναν υπερχειλίζοντα κυνισμό τη λανθασμένη πεποίθηση ότι «οι δημοσιογράφοι είναι εδώ για να αλλάξουν τον κόσμο».
80
Άρης Αλεξανδρής
2018-10-02
Το Press είναι μια αλληγορία που χρησιμοποιώντας τον επίκαιρο και διαχρονικά ελκυστικό για κράξιμο, χώρο της ενημέρωσης, διατυπώνει μια αλήθεια που ακόμα δε λέμε να χωνέψουμε: Η λύση στον πονοκέφαλο δεν είναι το κόψιμο του κεφαλιού. Η εξουδετέρωση του εχθρού δεν σημαίνει εξαφάνιση του εχθρού. Οι αντιθετικές δυνάμεις στον κόσμο αλληλοσυμπληρώνονται, αλληλοπροσδιορίζονται και, τηρουμένης μιας ισορροπίας, η μία αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη της άλλης.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση