Ανάμνηση(2021)
(Memoria)  Πρώτη προβολή: 21-10-2021

63 Βαθμολόγιο
με βάση 20 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Τζέσικα ζει στη Σκοτία και ασχολείται με την ανθοκομία. Όταν επισκέπτεται την αδελφή της στη Μποκοτά αρχίζει να ακούει παράξενους ήχους ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου της. Η συνεχής επανάληψη αυτών των ήχων την κάνουν να αναζητήσει την προέλευση τους.

Είδος:Σινεφίλ
Χώρα:Κολομβία, Ταϊλάνδη, Γαλλία, Γερμανία, Μεξικό, Κατάρ, Ην. Βασίλειο, Κίνα, Ελβετία
Σκηνοθέτης:Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν
Πρωταγωνιστούν:Τίλντα Σουίντον, Ελκίν Ντιάζ, Ζαν Μπαλιμπάρ, Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο
Διάρκεια:136
90
Λουκάς Κατσίκας
2021-10-20
Παράδοξο αριστούργημα από άλλο-θαρρείς-πλανήτη, η συνεργασία κορυφής ανάμεσα στην έξοχη Τίλντα Σουίντον και τον τιμημένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη αποτελεί μια πρωτοποριακή ταινία-εμπειρία, γνήσιο δείγμα καλλιτεχνικού σινεμά που πρέπει να ιδωθεί αποκλειστικά σε σκοτεινή αίθουσα.
90
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2021-10-18
Η "Ανάμνηση" γίνεται λοιπόν μια παλλόμενα αδρανής συναίσθηση πάνω στην έμπρακτη ιδέα της μετενσάρκωσης, στην ηχώ των αναμνήσεων και την κοινή μας Ιστορία.
80
Λήδα Γαλανού
2021-10-16
Ένα φιλμ που δεν ανήκει παρά στον Βιρασετάκουν και τους (λίγους αλλά τυχερούς) κοινωνούς του, διανύει έναν κύκλο, με μικρούς σταθμούς-βινιέτες, σε μια πορεία που προκαλεί αισθήσεις, αλλά δεν βγάζει νόημα παρά όταν ολοκληρωθεί, όταν κλείσει.
80
Μανώλης Κρανάκης
2021-10-14
Το υπνωτικό, αποκαλυπτικό, πολιτικό, θεραπευτικό σινεμά του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, εδώ σε μια υπαρξιακή όπερα που αντηχεί εκκωφαντικά τη σιωπή του κόσμου όλου.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-10-12
Ανάμεσα σε εσωστρεφή υπερβατικό διαλογισμό και χαμηλής πιστότητας επιστημονική φαντασία, το Memoria είναι ένα αταβιστικό ταξίδι στη μνήμη, άρα στη φιλοσοφία της ζωής, σοφού ηχητικού σχεδιασμού και τόσο ανοιχτού διαλόγου με την έννοια της αφήγησης, που αψηφά ακόμα και τον ρυθμό.
50
Χρήστος Μήτσης
2021-10-10
Αναμφίβολα πρωτότυπο, όσο και εξοντωτικά ομφαλοσκοπικό, αποτελεί μια ξεχωριστή –take it or leave it– σινεφίλ εμπειρία.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-10-08
Αφαιρετικό, αντι αφηγηματικό σινεμά, όχι πάντα εύκολο στη χώνεψη αλλά την ίδια ώρα με την ικανότητα να σε βυθίζει στο άγνωστο και μυστηριώδες σύμπαν του, αδιαφορώντας παντελώς για την οποιαδήποτε εξήγηση απέναντι στα όσα βλέπεις.
40
Κώστας Ζαλίγκας
2021-10-06
Κι ενώ είναι σαφώς ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι η ταινία σού δίνει το χώρο να σκεφτείς και να βυθιστείς στη χαμηλότονη αφήγησή της, οι σεναριακές ιδέες παραμένουν σε σύγχυση.
30
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-10-04
Η επιτηδευμένη και σοβαροφανής «Ανάμνηση» είναι μια απλοϊκή αλληγορία που βρίσκεται «στον κόσμο» της, έχει ιδέες του τύπου «ο Χριστός σώζει» και «οι εμπειρίες κάνουν κακό» και σοκάρει με την αφέλεια της. Το δε φινάλε θα σας στείλει αδιάβαστους και σε άλλο πλανήτη!
10
Ηλίας Φραγκούλης
2021-10-02
Εάν είστε χτυπημένοι από τη μοίρα σε τούτη τη ζωή και ψάχνετε έργο «διαφορετικότητας» που πρέπει να υμνήσετε εξαναγκαστικά για ν' αποδείξετε την ύπαρξή σας σε κάποια «inteligencia» παρεούλας, εδώ είστε!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση