The Hand of God(2021)
(È Stata la Mano di Dio)  Πρώτη προβολή: 02-12-2021

66 Βαθμολόγιο
με βάση 40 κριτικές
7.0 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στη Νάπολη του '80, ενώ ο Φαμπιέτο ακολουθεί το πάθος του για το ποδόσφαιρο, μια οικογενειακή τραγωδία χαράζει το αβέβαιο αλλά πολλά υποσχόμενο μέλλον του στη σκηνοθεσία.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ιταλία
Σκηνοθέτης:Πάολο Σορεντίνο
Πρωταγωνιστούν:Φιλίπο Σκότι, Τόνι Σερβίλο, Τερέζα Σαπονάντζελο, Μαρλόν Ζουμπέρ
Διάρκεια:130
80
Παναγιώτης Πυλαρινός
Cineramen
2021-12-20
Το Χέρι του Θεού είναι ο τρόπος του Σορεντίνο να φέρει στο επίκεντρο το σύνολο της καριέρας του. Όσο ανομοιόμορφο κι αν γίνεται τα τελευταία 40 λεπτά, όπου ο Σορεντίνο φανερά ερωτευμένος με την ίδια του την ταινία, δεν λέει να την αφήσει, γεμίζοντας την (όχι εντελώς άσκοπα) με συνεχή φινάλε, τούτο εδώ το φίλμ είναι η προσωποποίηση όλων όσων έχει αγαπήσει, μισήσει, φροντίσει και υπερασπιστεί ο Σορεντίνο.
80
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2021-12-18
Ο Πάολο Σορεντίνο καταθέτει μια αυτοβιογραφία ψυχής για την ταραγμένη εφηβεία του που σημαδεύτηκε από τη μεταγραφή του Μαραντόνα στη Νάπολι.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2021-12-16
Το Χέρι του Θεού, με το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, είναι ένα συναρπαστικό χρονικό της εφηβείας (και όχι απλώς ένα δράμα ενηλικίωσης) μέσα στις ανισότητες και στις διακυμάνσεις του, που επωφελείται από την ντελικάτη, μελαγχολική παρουσία του πρωταγωνιστή Φιλίπο Σκότι, στο στυλ του Τιμοτέ Σαλαμέ.
70
zerVo
Movies Ltd
2021-12-14
Σαφώς η πιο προσωπική στιγμή μέχρι ώρας του Sorrentino, είναι μια καλλιγραφική εξομολόγηση ζωής, με σκηνικό την ταπεινωμένη κοινωνικά πατρίδα του, που όμως δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα κάνει την στάση της και θα το υψώσει στον πεντακάθαρο ναπολιτάνο ουρανό το καμπιονάτο.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2021-12-12
Μια εξομολογητική ιστορία για την οικογένεια, το σινεμά, μια εποχή γεμάτη υποσχέσεις και το τέλος της αθωότητας που την ακολουθεί.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2021-12-10
Το «Χέρι του θεού» είναι εν τέλει το χέρι των γονιών μας και αυτοί εδώ οι γονείς σε κάνουν να γελάσεις όπως και να συγκινηθείς. Σχεδόν στεναχωριέσαι όταν στην μέση περίπου της ταινίας παύουν να υπάρχουν, τότε το «Χέρι του θεού» νιώθεις ότι χάνει την ως τότε ενέργειά του για να καταλήξει σε μια συμπαθητική, όμορφη στην παρακολούθησή της σύμβαση που ας μου επιτραπεί να προβλέψω, σύντομα θα ξεχαστεί.
60
Νεκτάριος Σάκκας
cinemagazine.gr
2021-12-08
Το πιο προσωπικό φιλμ του Πάολο Σορεντίνο («Η Τέλεια Ομορφιά») μέχρι σήμερα, ήδη πολυβραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας, είναι ένα γλυκόπικρο μονοπάτι ενηλικίωσης με πυξίδα τη Νάπολη των 80s, τον Φελίνι και τον Μαραντόνα.
60
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2021-12-06
Και πάλι ελεγειακή, και πάλι ποτισμένη στην ιταλική ιδιοσυγκρασία, πολύ λιγότερο εμφανώς εστέτ, αυτή είναι τελικά, αν όχι η πιο αγαπημένη μας, πάντως η πιο τολμηρή ταινία του σκηνοθέτη της.
60
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
FLIX
2021-12-04
Για τον Προυστ ήταν μια μαντλέν. Για τον Πάολο Σορεντίνο ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Όλοι οι καλλιτέχνες αισθάνονται κάποτε την ανάγκη να αυτοβιογραφηθούν, να αναζητήσουν το σημείο που γεννήθηκε η σπίθα η οποία πυροδότησε την έκρηξη.
10
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2021-12-02
Αυτοαναφορικό, μεγαλομανές και ανυπόφορο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση