Σκηνές από ένα Γάμο(1974)
(Scener ur Ett Aktenskap / Scenes From a Marriage)  Πρώτη προβολή: 26-11-2004

89 Βαθμολόγιο
με βάση 14 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Γιόχαν είναι καθηγητής πανεπιστημίου και η Μαριάν είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στα διαζύγια. Έχουν πετυχημένες καριέρες και φαίνεται να έχουν και τον τέλειο γάμο. Μια μέρα όμως καταλαβαίνουν ότι κάτι τους διαφεύγει. Ένα βράδυ υποδέχονται ένα φιλικό ζευγάρι που βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου και κάτι ξαφνικά αλλάζει. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες στην κινηματογραφική εκδοχή του των 169 λεπτών.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Σουηδία
Σκηνοθέτης:Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Πρωταγωνιστούν:Λιβ Ούλμαν, 'Ερλαντ Γιόζεφσον, Μπίμπι Αντερσον, Γιαν Μάλμσε
Διάρκεια:169
100
Δημήτρης Δανίκας
2022-01-20
Όλα όσα πρέπει να ξέρει κανείς για το γάμο: τρυφερότητα, συμβιβασμός, συνύπαρξη, ρουτίνα, απιστία, υποκρισία, βία (λεκτική), χωρισμός, επαναφορά και πάει λέγοντας--Να το δείτε, να αυτοαναλυθείτε!
100
Σταύρος Γανωτής
2022-01-20
Ανάμεσα σε ιδανική θεατρική παράσταση και απόλυτο κινηματογράφο, το Σκηνές από ένα Γάμο δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα αριστούργημα.
100
Μανώλης Κρανάκης
2022-01-16
Το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια θαρραλέα ματιά στα άδυτα της συζυγικής ζωής.
100
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2022-01-14
Οξύ, καθηλωτικό διαπροσωπικό δράμα που χτίζει -και γκρεμίζει, και ξαναχτίζει- ολόκληρους (εσωτερικούς) κόσμους: Οι πιο μικρές, συνηθισμένες λεπτομέρειες μιας κάποιας καθημερινότητας, ως κάτι το μνημειώδες.
90
Χρήστος Μήτσης
2022-01-12
Μία κάμερα, δύο ανθρώπινα πρόσωπα και πώς η απίστευτη επιμονή στη σκηνοθετική λιτότητα μετατρέπεται σε κινηματογραφικό μεγαλείο.
90
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2022-01-10
Ακόμη και σήμερα, η ειλικρίνεια των «Σκηνών» σπάει κόκαλα.
90
Κωνσταντίνος Σαμαράς
2022-01-08
Με θαυμαστή σκηνοθετική μεθοδικότητα και αλλεπάλληλες ερμηνευτικές υπερβάσεις, οι «Σκηνές Από Εναν Γάμο» σύντομα εκπέμπουν την υπόκωφη φρίκη ενός υπαρξιακού θρίλερ, το οποίο αρνείται να σε καθησυχάσει ακόμα και όταν οι πρωταγωνιστές ανακουφίζουν την αγωνία τους σε μια αγκαλιά - ούτως ή άλλως, εκεί έξω παραμονεύει η ανυπαρξία νοήματος που πάντα ταλάνιζε τον Μπέργκμαν. Τουλάχιστον της έδωσε ένα κάποιο όνομα: Σιωπή.
80
Κώστας Ζαλίγκας
2022-01-06
Περιττεύει να πούμε ότι ο σουηδός δημιουργός δεν διστάζει να φτάσει στο μεδούλι της σχέσης δύο ανθρώπων που αγαπήθηκαν, έκαναν οικογένεια και έφτασαν στη συνέχεια στο άλλο άκρο, περνώντας μέσα από μια επίπονη αλλά και τρυφερή παράλληλα διαδικασία, που στο βάθος υπογραμμίζει την εξέλιξη δύο ανθρώπων που στην πορεία βρήκαν τον εαυτό τους.
80
Λήδα Γαλανού
2022-01-04
Η ανατομία μιας σχέσης κατά τον Ινγκμαρ Μπέργκμαν, η κινηματογραφική εκδοχή της τηλεοπτικής σειράς που υπέγραψε δύο χρόνια νωρίτερα, επίκαιρη (και... τραυματική) σήμερα όσο και τότε, απαισιόδοξη αλλά και διστακτικά τρυφερή, σε επανέκδοση με νέες, ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες.
80
Γιάννης Βασιλείου
2022-01-02
Κι αν σήμερα το έργο του αντέχει και φαίνεται σχεδόν σαν να μην πέρασε μια μέρα από πάνω του, συμβαίνει επειδή τα προβλήματα ανάμεσά μας είναι διαχρονικά και παραμένουν άλυτα. Ίσως γιατί η πρωτογενής τους αιτία δεν είναι άλλη από την ανικανοποίητη φύση μας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση